Aggodalmak a Linux-alapú Anonymous-OS körül; a SourceForge felfüggesztette a projektet

 ( trey | 2012. március 17., szombat - 9:46 )

Néhány nappal ezelőtt ismeretlen személy(ek) egy projektet regisztrált(ak) a SourceForge-on Anonymous-OS néven, azt színlelve, hogy a projektnek köze van az elmúlt hónapokban a lapok címoldalán rendkívül sokat szereplő Anonymous csoporthoz, megmozduláshoz. A projekt egy Ubuntu 11.10 alapú LiveCD, amely olyan Linux disztribúció benyomását szeretné kelteni, hogy vele weboldalak biztonságát lehet "tesztelni", benne olyan hacking eszközök vannak csomagolva, amelyek ezt a tevékenységet segítik.

Nem sokkal az Anonymous-OS felbukkanása után a biztonsági szakma, közösség egy része kételyeinek adott hangot a projekttel kapcsolatban és a kételyt erősítette, hogy az Anonymous csoport a Twitteren azt közölte, hogy az OS hamis, semmi köze az Anonymous csoporthoz és trójaikkal van megpatkolva.

A Sophos szerint a cuccot több mint 20 ezren töltötték le abban a hiszemben, hogy az az Anonymous csoporttól származó eszköz. Nem ez az első alkalom, hogy Anonymous szimpatizánsokat szedtek rá, hiszen nemrég kiderült, hogy sikeresen vettek rá közülük többeket arra ismeretlenek, hogy trójaival ellátott Slowloris DDoS eszközt telepítsenek számítógépükre.

A felmerült kételyek láttán a SourceForge döntött. Egyelőre felfüggesztette az Anonymous-OS projektet és letiltotta a letölthetőségét. Mint írták, vacilláltak hogy mit tegyenek, de ezt a lépést találták a legmegfelelőbbnek. Azt ígérték, hogy felveszik a kapcsolatot a projekt tulajdonosával annak érdekében, hogy tisztázzák a helyzetet. A SF tájékoztatást ígért, amint megtud valamit a projekttel kapcsolatban.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lehet h nincs igazam de szerintem ha az anonymous csoport csinálta volna akkor is fel lett volna függesztve az egész project valamilyen címszó alatt.

Én úgy érzem hogy ha lenne egy ilyen os ami azt tudja amit ez hirdetett. Tűzzel-vassal küzdenének ellene.

Van ilyen Linux (Ubuntu-alapú) terjesztés. A neve BackTrack Linux. Benne pentest cuccokkal, Metasploit-framework stb.

--
trey @ gépház

Sot, meg ilyen is van:
http://distrowatch.com/table.php?distribution=dvl

--
R2D2 a filmtörténet legmocskosabb szájú karaktere.
Minden szavát kisípolták.

Nem biztos. Lehet, hogy honeypot. A hír meg "Vadakat terelő juhász!" ;)

Az Anonymous már annyira anonim, hogy arról aki felszólal a nevükben nem lehet tudni valóban egy 'hivatalos' Anonymous-anonim személy vagy csak egy anonim-anonim arc.
:-)

A Back Track szintén szerszámos láda. A Fedorának is van biztonságot ellenőrző kiadása. Egy Puppy Linux puplet; az AttackPup se maradjon ki. :)
A különbség csupán annyi, hogy természetesen nem az Anonymous csoport nevével adták ki.

Észrevettétek, hogy a helyesírás ellenőrző az angol Anonymous-t a latin nevére (nekem az kedvesebb is) igyekszik átírást javasolni?

A valódi android, a régiek igazi androidja olyan titok volt, ami minden tekintet előtt elrejteztetett. (ALC)

Tök korrektül jártak el szerintem. Még ha rosszul is néz ki a dolog, nem ugrottak rögtön az első vádakra, hanem utánajárnak.

en meg erre is emlekszem, anno ki is irtam cdre csak ugy emlekszem nem sikerult telepiteni a gepre, mert megse voltam akkora szagerto mint gondoltam magamrol akkoriban

http://en.wikipedia.org/wiki/Anonym.OS

viszont itt lattam eloszor fluxboxot es szerelem volt elso latasra (aztan kicsit felrekacsintgattam a wmii miatt de akkor is a fluxbox az igaz egyetlenem)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS