A Kindle Fire-nek köszönhetően tablet területen is jön fel az Android

Címkék

A Strategy Analytics elemző szerint 2011 utolsó negyedévében az Apple iPad-je a tablet piac 58%-át tudhatta magáénak. 2010 ugyanezen időszakában az iPad még 68%-os részesedéssel bírt. Ugyanakkor az Android jön fel. Míg 2010 végén a tablet piac 29%-t tudhatta magáénak, addig egy évvel később már a 39%-t birtokolta. A TC szerint a 39%-os piaci részesedés nagy mértékben köszönhető az Amazon Kindle Fire termékének. További részletek itt.

Hozzászólások

nehéz, hogy ne jusson az ember eszébe, hogy vajon csak idő kérdése, hogy megjelenjenek az androiddal árult asztali PC-k?

Szerintem mivel az alap, tehát a pc szorul lassan-lassan háttérbe, így egyre kisebb a valószínűsége. Hacsak a laptop kategóriát nem vesszük asztalinak, mert végül is manapság egyre inkább ez az asztali.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Azt hiszem, kijelenthetjuk, hogy a Linux desktopnak mar a remenye sincs meg. (Az Androidot nem neveznem Linux desktopnak, egy rendes FLOSS aktivista szamara egy ceg altal birtokolt, fejlesztett es iranyitott Linux-kernelre epulo operacios rendszer kb. olyan kozel van a nyilt desktophoz mint a Mac OS-nek a Mach kernellel egyutt.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Nem vagyok egy nagy Androidos, de az ilyen megnyilvánulásokat sosem értettem és ezt nem támadásként írom.
Az RHEL-t például a Red Hat birtokolja és az is Linuxra épül. Ennek ellenére a Red Hat-nek kb. (?) a szlogenje, hogy „The World's Open Source Leader”. Akkor mégsem?

=Λ=

A RHEL majd' minden komponense nyiltan fejlesztett, barmikor megnezheted az aktualis cutting-edge valtozatot, belehekkelheted az Ubuntudba, satobbi. Az ICS alfa verzioit nem lathattad. A Cyanogenmodos sracok akkor kezdtek el dolgozni a CM9-en, amikor kijott a Galaxy Nexus.

En 'Androidos vagyok', elsosorban azert, mert a Google szolgaltatasaihoz kotodom (sajnos vagy nem sajnos), a kornyezetem Talkot hasznal, Docs-on osztanak dokumentumokat, satobbi, igy az Android a legkenyelmesebb. Emellett a harom nagy kozul a leggyengebb technikai szinvonalu mobil OS-nek tartom (bar fel fognak jonni, kb. ugy tortenik minden, mint a Windowszal desktopon -- gyenge minoseg, szeleskoru elterjedtseg, ami egy ido utan magaval hozza azt, hogy technikailag is minimum beerik a tobbieket).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Tudtommal minden android kiadás forrását egy az egyben le lehet tölteni
egyre inkább az a meglátásom, hogy a desktop linux közösségek egyre komolyabb irgységgel viseltetnek az android irányába, mert pár év alatt elérte azt, amit a destop pc-n évtizedek óta nem tudnak.
(És hozzá teszem ez nem véletlen... )
--

Egyre erdekesebb parbeszedet folytatunk itt :) Az eredeti "az Android nem linux" ervelest en sem ertem, erre is irtam ott: "Amugy nem ertem amit irtal, a hasonlatot se ...". Utana kovetkezo mondat pedig csak arra ohajtott ravilagitani, hogy _talan_ arrol lehet itt szo, hogy amit a legtobb ember "linux desktop"-nak hiv, az altalaban Linux kernel + GNU cuccosok + X.Org, meg meg par dolog alkotja, ilyen szempontbol egy android valoban nem az (ez nezopont kerdese). Ez nem jelenti, hogy ez pont idealis, csak azert a legtobb un "linux disztribucio" igy nez ki. Ettol fuggetlenul el lehet (es lehet el is kell) kepzelni nem igy kinezoket is :)

En az Andorid-ot siman neveznem linux-nak, csak eppen nem az, amire a legtobb ember gondol, de kialakithat akar egy uj standard-et is. Vagy nem. Ki tudja.

A Linux Desktop remekül megvan... a nagyjából 1-2 százaléknyi felhasználó gépén. Viszont a desktop számítógépek egyre kevésbé érdekesek: az elmúlt pár évben megjelentek az okostelefonok, a táblagépek és a SMART TV-k, amik már nem csak elméletileg számítógépek - ezek valóban azok, rendes operációs rendszerrel, alkalmazások tömegével. A jövőt pedig ezek a platformok jelentik. Nem valószínű, hogy 1-2 éven belül el fognak tűnni az irodákból az asztali számítógépek, de egy átlagos otthoni felhasználónak egyre kevesebb oka van desktop számítógépet venni. Böngészni akarsz? Az sokkal jobb érintőképernyőn. Játszanál? Androidra nagyobb a választék és jobb játékok vannak, mint a GNU/Linux disztrókra. Szeretsz sokat gépelni? Nem gond, az Android támogatja a billentyűzetet is (még új tabot is nyithatsz a böngészőben Ctrl+T-vel). Filmeket, videókat néznél? Erre való a TV.

Ez nem azt jelenti, hogy rövid időn belül kihalnak a desktop számítógépek, mert egyelőre komolyabb grafikai munkára, filmek vágására, alkalmazások fejlesztésére nincs jobb alternatíva. Viszont az új platformok jelentősége egyre nagyobb, és egyre szélesebb lesz azon felhasználók köre, akik egyszer csak azt veszik észre, hogy tulajdonképpen nekik már nincs is szükségük otthon számítógépre, mert az új eszközök tökéletesen lefedik az igényeiket, és magasabb szinten szolgálják ki, mint a régi. Nem véletlen, hogy az Ubuntu is komoly erőfeszítéseket tesz ezen új platformok támogatása érdekében.

>> Böngészni akarsz? Az sokkal jobb érintőképernyőn.

>> Játszanál? Androidra nagyobb a választék és jobb játékok vannak, mint a GNU/Linux disztrókra.

>> Szeretsz sokat gépelni? Nem gond, az Android támogatja a billentyűzetet is (még új tabot is nyithatsz a böngészőben Ctrl+T-vel).

>> az új eszközök tökéletesen lefedik az igényeiket, és magasabb szinten szolgálják ki, mint a régi

i dont even

Nemide.. Nem akarja valaki megcsinálni hogy ha nem vagyok belépve, reagálni akarok, belépek akkor az eredeti hozzászólás alá biggyessze a hozzászólásomat?

"the press release refers to shipments, not sales"
szoval ovatosan itt olyan kijelentesekkel mint piaci reszesedes. ezek a szamok a legyartott tabletek szamat mutatjak nem pedig azt, hogy mennyit adtak el.

Bekarikáztam neked, hogy lásd, miről van szó:

http://flic.kr/p/bjcrxc

A pirossal jelöltet állítja az elemző. A "market share" az piaci részesedés. A shipment, amiről te beszélsz, a felette levő táblázat.

HTH

A cég arról beszél, hogy _2011Q4-ben_, az Amazonnak köszönhetően lett ilyen jó az eredmény. Azt tudjuk, hogy az Amazon retek sok Kindle Fire-t _adott el_ (nem leszállított abban az értelemben, ahogy te itt próbálod sugallni). Erről az Amazon sajtóhírt is adott ki:

Több mint négy millió Kindle készüléket értékesített ebben a hónapban az Amazon

A negyedévben leszállított 10,5 millióból több mint 4 milliót az Amazon december, azaz egy hónap alatt hónapban adott el.

--
trey @ gépház

Szvsz az a platform fog nyerni, amelyik rendesen megvalósítja az interoperabilitást, készülékek közti átjárhatóságot, konzisztenciát.

Jelenleg az Apple áll ebben a legjobban véleményem szerint. Az asztali gép (iMac), a laptop (MacBook Pro/Air), a tablet (iPad), a telefon (iPhone), a TV (Apple TV), a NAS (Time Capsule) és a média lejátszó (iPod) (még nem teljesen) tökéletes szinkronban lehet.

Régi vágyam - amit még sajnos nem értünk el OOTB, de eddig az Apple van a legközelebb hozzá -, hogy olvasok a laptopon egy cikket, de el kell mennem az asztaltól, mondjuk, mert vacsit akarok készíteni, ezért fogom a tabletet és (nulla, vagy minimális beavatkozással) ugyanott folytatom az olvasást, míg pirul a hagyma, ahol abbahagytam (nem, nem, az URL begépelése nem kényelmes megoldás. Gyk. terjeszd ki ezt IRC-re, MSN-re, Skype-ra, stb.).

Ezt az Apple már majdnem megvalósította. A Google az Androiddal hasonlóan áll, de nincs meg még az az eszközpalettája, ami ennyire kiterjedt. A Microsoftnak lenne meg az esélye nagyon betörni erre a piacra. Már elmondtam máshol is, hogy ki kéne (szvsz) adnia egy saját HW családot. MS desktop, MS laptop, MS tablet, saját MS telefon. Mert a platformok közül jelenleg csak az XBox az, ami "saját" és nem csak az OS-t szállítja hozzá. Miért fontos az, hogy ne csak az OS-t szállítsa? Mert csak akkor lehet konzisztens a platform. Ha az egyik laptop támogatja a multitouch touchpadet, a másik nem, akkor az OS, illetve a platformra fejlesztők nem fogják kihasználni ezt a lehetőséget. Ha van egy referencia HW, akkor van mihez igazodni.

Szóval az Android szerintem akkor lehet "igazán" sikeres, mint platform, ha a fentieket megvalósítja. Persze az átlagembert valószínüleg tök nem érdekli, hogy a telefonja és a PC-je szinkronban vannak-e (pedig erre fele halad a világ. Arra, hogy tök mindegy, hogy melyik eszközöd van a kezedben, ugyanazokat az adatokat érheted el). A Google filozófiája a felhő, nekem meg inkább tetszik, hogy házon belül oldom meg a dolgokat (nem syncel külsős szerverrel), de felhős lehetőséggel megspékelve.

Nekem ezért sem fekszik az Android és a Google, hogy elhanyagolja a desktop appot a webapp javára (én ilyen régimódi gyerek vagyok). Mert hogy is néz ki a hazaérkezés síelésből itt és ott?

Googlenél felteszem Picasa-ra a képeket, YT-ra a videókat, aztán valahogy megmutatom a többiknek, de pl slideshow ki van zárva (ha jól tudom). Applenél meg syncelem a telefont, képek bent iPhotoban. Rádugom a fényképezőt, áthúzom a képeket, importálom iPhotoba, mergelem az importokat és van egy Eventem, amit úgy mutatok be TV-n, iPaden, iPhone-on, ahogy nem sajnálok. Desktop app és rendes szinkronizáció vs webapp a gyerek (és örökletes) betegségeivel.

Kicsit talán elkalandoztam, de száz szónak is egy a vége: nekem nem igazán jön be az Android filozófiája.

A Time Machine egy bakcup eszköz és nem NAS, habár NAS-okkal is jól használható természetesen. Vizuálisan valóban király.
A Google nem hanyagolja a desktop-ot. A ChromeOS erre a Google megoldás. Eredendően webszolgáltató cégről van szó, ezért érthető szerintem ez a minimalista és webböngészőt középpontba helyező szemlélet.
Interoperabilitásban szerintem is az Apple az első. Második helyre én az Androidot teszem. Nyílt forrású természete miatt nemcsak a Google alakítja. Olyanok mint az Amazon vagy a kínaiak ötletesen átültetik különböző eszköz-kategóriákba: mint tábla vagy netbook illetve okos-tv.

1. Bár ugye wiki, de:

"The Time Capsule is a wireless network-attached storage device combined with a wireless residential gateway router made by Apple Inc."
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Capsule_(Apple)

Szerintem logikus amúgy, hogy NAS, hiszen Networkre van Attacholva és Storageol.

2. Google Desktop => ChromeOS

Az, hogy kiadnak egy olyan OS-t, amivel el tudom érni a felhőt, ha van net, azt nem nevezném desktopnak. Esetleg terminálnak, vagy valami kliensnek. Nálam a desktop ott kezdődik, hogy (elsődlegesen) saját számítási kapacitással, saját maga által tárolt adatokon végez műveleteket.

"Régi vágyam - amit még sajnos nem értünk el OOTB, de eddig az Apple van a legközelebb hozzá -, hogy olvasok a laptopon egy cikket, de el kell mennem az asztaltól, mondjuk, mert vacsit akarok készíteni, ezért fogom a tabletet és (nulla, vagy minimális beavatkozással) ugyanott folytatom az olvasást, míg pirul a hagyma, ahol abbahagytam"

Ezt próbáltad már?
https://chrome.google.com/webstore/detail/oadboiipflhobonjjffjbfekfjcgk…

Azt bírom a win-huszárokban, hogy mindent megmagyaráznak. Most jön fel nagyon az android a telefonokon, táblagépeken, lassan lenyomja a többit (mondjuk itt a win még csak dobogós sem volt).
- Mi legyen? -töprengenek
-Megvan!!!
-Az android nem linux!

Frappáns :D

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt