Androidos fényképezőgéppel áll elő a Polaroid

Címkék

Polaroid SC1630 Smart Camera

A fényképezés területén nagy múltra visszatekintő Polaroid a CES-en tegnap bejelentette, hogy androidos fényképezőgéppel áll elő még ebben az évben. A 16 megapixeles Polaroid SC1630 SMART CAMERA beépített 3x-os optikai zoommal rendelkezik, benne érintőképernyő, WiFi. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

inkább gyártanának még kazettát a fényképezőmbe, mert az utángyártott anyag minősége hagy némi kívánnivalót maga után.

Mivel van benne GSM / WCDMA rádió meg analóg hangkimenet, ezért nem vagyok benne biztos, hogy smartphone vagy smart camera.

Ekkora kapacitású akkumulátorral (1020 mAh) nem nagyon lehet majd levenni a töltőről.

Tabletet most is gyártanak a 100 dollár alatti kategóriában.

Vagy inkább ugyanaz mint a kínai. A képek alapján szinte egyforma a két fényképező-mobil. A Polaroid pedig amióta tönkrement és újraszervezték azóta csak a Polaroid címkét szitázza kínai gyártók termékeire. Ez is a kínai Altek A14 lehet Polaroid logóval és így drágább árcédulával.
Market legalább lesz benne?

A Polaroid-osban azonban nincs sim kártya. Nem használhatod telefonnak és a képeket sem tudod instant feltölteni mobilneten. Ez szerintem komolyabb hiányosság, mert így csak egy plusz nehezék a táskában a mobiltelefon mellett. Az Altek mellé nem kell külön mobil és szerintem ennek az ötletnek pont ez lenne a lényege.
Market helyett van Amazon AppStore és GetJar. Marketet lehet rá tenni? Cyanogen-en valahogy megoldották még az eredetileg nem androidos eszközökön is.

Na, végre egy telefon amivel fényképezni is lehet. Kis szépséghibája a dolognak, hogy telefonálni nem lehet vele. :)

Miert ne lehetne? GSM/Wifi+Skype is mehet rajta (mondjuk headsettel).
Bar a nagy elonye inkabb az, hogy egy normalis optikaval es egy normalis oprendszerrel ellatott szerkezet. Marketen van par time lapse program, de a hagyi mobilkamera miatt eddig nem sok ertelme volt. Most mar lesz.
HDR-nek szinten lesz ertelme. Kis utofeldolgozassal megfelelo korulmenyek kozott talan a rendes tukros gepek kepminoseget is tudja hozni.

--
There are free things in life i'll never understand
Spelling and counting

Tudom, nem is azért raktam be a linket. Csak jelezni akartam, hogy 2006-ban már volt próbálkozás tisztességes optika telefonnal történő egybeépítésére. Amúgy ha jól emlékszem, nem buta telefon volt, hanem azt a linux rendszert futtatta, amit pl. a sgh-i858. Ezt az utóbbit kifejezetten kínai piacra szánták, az SCH-B6000 meg csak a távol-keleten lehetett kapni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Hiányolom belőle a babakocsi és a mosógép funkciót.
> Sol omnibus lucet.

"nagy múltra visszatekintő"

Aminek ketharmadat agonizalassal toltotte...

A polaroid tipikus 80-as evekbeli gyereksztar, akit a 90-es evek kozepe ota csak a drogok tartottak eletben es evek ota senki fele se nez...

Ami azt illeti technikailag már nincs életben, még 2001-ben csődbe ment.

Aztán a a Petters Group Worldwide-hoz került, majd az is csődbe ment 2008-ban amikor a vállalat vezetőjét 50 évre letartóztatták.

Majd egy aukció során 2009-ben a Patriarch Partners szerezte meg, aztán vesztette el, legvégül a Hilco Consumer Capital és a Gordon Brother Brands jutott hozzá együttműködésben.

Felenk az ilyen termeket ugy hivjak, h marketing bullshit.

---
pontscho / fresh!mindworkz

nyah, szal az eddigi polaroiddal ellentétben nem kiköpi a képet, hanem feltolja fácsebukra :)

Azért egy ilyen vastag cuccban már el lehet rejteni az optikai zoom-ot.

Ennyi erővel sim-et is tehettek volna bele. Na az lenne ám az igazi durranás. Optikai zoom-os, 16MP-es Androidos telefon^^

Okosfényképezőgép? :)

Btw, nekem tetszik az ötlet!