A babonás felhasználók és a FreeBSD logó

Címkék

Akár a fun kategóriába is kerülhetne, ha nem tudnánk, hogy az ügyfélnek mindig igaza van.

A freebsd-chat lista tagjaihoz fordult nemrég Brett Glass, aki a következő történetet adta elő. Nemrég telefonhívást kapott az egyik hotel tulajdonosától, ahol ők nyújtanak hotspot szolgáltatást. A tulajdonos arról beszélt, hogy az egyik vendégük észrevette a hotspot login oldal alján a "Powered by FreeBSD" logót és az felzaklatta. A vendég meg volt győződve arról, hogy vagy a szolgáltató, vagy a hotel tulajdonosa sátánista, ezért ha nem távolítják el a logót az oldalról, akkor nem marad tovább a hotelben.

Hiába győzködték a vendéget, hogy ez a logó annak a szoftvernek a hivatalos logója, amely a Mac-ekben és iPad-okban is megtalálható. A hotel tulajdonosa azt panaszolta, hogy több mint 1000 dollár vesztesége származik abból, ha a vendég nem tölti el az általa lefoglalt időt a szállodában.

A vendég felhívta a szolgáltató helpdeskjét is, ahol előadta a szerinte helytelen a logó használata a login oldalon. A vendég azt állította, hogy pénzt veszít, mert nem tudja addig használni a hotspot-ot, amíg azon egy ördög található. A helpdeskes először nem értette, hogy az ügyfél mit kifogásol és miért őket hívja valamilyen ördögökkel kapcsolatban.

Glass érthető okokból nem szeretne egyetlen ügyfelet sem elveszíteni, de a FreeBSD logót is szívesen megtartaná, ha lenne olyan, amelyiken nem szarvval rendelkező teremtmények láthatók és amelyek nem emlékeztetik az ügyfeleket ördögökre.

A thread itt kezdődik.

Hozzászólások

Nagy az Isten állatkertje...

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

A Heinekent is beperelték anno az ötágú vörös csillag miatt, s ők arra hivatkoztak a bíróságon, hogy az a jelkép nem a kommunizmusra utal, mert régebbi. A bíró meglepő módon elfogadta ezt a védekezést. Pedig ez a hivatkozásuk hazugság volt, mivel a Heineken anno a "munkások söre" image-re építve terjedt el és pont a munkásmozgalmi háttér vitte előre. Vagyis igenis van köze a kommunizmushoz, még akkor is ha a gyártó országban sosem volt kommunizmus...

Finoman megjegyezném, hogy az Európában forgalmazott Buddha szobrokon sincs rajta a swasztika, pedig az eredetieken elég gyakran szerepel. Azt meg remélem tudod, hogy Buddhának nem sok köze volt a nemzeti szocializmushoz... :)

Amúgy elég könnyen belátható, hogy a munkásmozgalmi hátterű Heineken vörös csillagának sokkal több köze van a kommunizmushoz, magához az önkényuralmi rendszerhez, mint Buddha swasztikájának a nácizmushoz...

Érdekes amúgy ez a szelektív érzékenység. Ami a balosokat zavarja (horogkereszt) az csúnya, fúj felejtsük el, törjük kerékbe aki használni akarja, ami a jobbosokat (ötágú vörös csillag) az "igazából nem is azt jelenti",... , ami a keresztényeket/muszlimokat/egyéb vallásúakat az meg "babonaság", de ők úgyis "Isten állatkertje"... (Mondják ezt azok akik nem hisznek Istenben, s ha nincs akkor meg hogy lehetne állatkertje...)

Tudom, népszerűek az összeesküvés-elméletek, de szerintem sokkal egyszerűbb magyarázat húzódik meg emögött a kettős mérce mögött. Egyszerűen tőlünk nyugatra a nácik voltak az ellenség, míg a kommunizmusra az ellenség ellenségeként szövetségesként tekintettek. Mivel ezen nyugati államok nem álltak kommunista diktatúra alatt, a vörös csillag mögött csak az ideológiát látják, amit elfogadhatónak tartanak. Szemben a svasztikával, amibe belelátják a második világháború minden szenvedését (beleértve még azt is, amiért a nácik nem felelnek). És mivel ezen nyugati államok a minta politikusanik számára, ezért ebben a kérdésben is az ő álláspontjukat fogadják el.

--
Don't be an Ubuntard!

Én ezt értem, és nem is kerestem összeesküvés-elméletet, csak azt mondom, hogy mindennek megvan az oka és figyelembe kell venni az emberek érzékenységét. Ahogy Kelet-Közép-Európában jogos lenne a Heineken sör csillag nélküli árusítása, mert erre az emberek (joggal) érzékenyek úgy nem kellene azon sem meglepődni, hogy a keresztények/muszlimok/zsidók/szikhek/... nem örömködnek, ha villás-farkú, szarvas vörös figurákat tolnak az arcukba...

Szerintem ez egy jogos igény.

A politikusainkról meg inkább nem mondok véleményt, mert az egy másik téma...

Azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy a nácizmusnál a rasszizmus, és az elkövetett bűnök nagy része az ideológia szerves része volt (azaz, magára az ideológiára lehet haragudni), míg a munkásmozgalmak esetében nem, ott a bűnöket az ideológia nevében követték el, nem abból következően. Ebből a szempontból az európai kultúrkörben a szvasztika sokkal problémásabb, mint a vöröscsillag.

Az ördög meg még sokkal kevésbé problémás, mert ott nem történt az ördög nevében sosem nagyobb disznóság (sőt, a kereszt nevében több történt), az ördöggel tényleg csak vallási okból lehet valakinek baja (és aki nem abban hisz, annak egy vallás persze simán csak babonaság).

Nota bene: az áldozatok hozzátartozóit nem érdeklik a fejtegetéseid, csak az elvesztett szeretteik/felmenőik (mindegyik tömeggyilkos rezsim esetén). Abban, úgy látom, egyetértés van, hol volt több áldozat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_Communist_regimes#Comp…
60-100 milló civilt nem lehet "jó szándékkal, gondatlanságból" megölni.

Én nem tudok jobbat, mint döbbenten és értetlenül állni az összes ilyen tragédiával szemben.

"a munkásmozgalmak esetében nem, ott a bűnöket az ideológia nevében követték el, nem abból következően"

Na ne!!! Én még szigorlatoztam tudományos szocializmusból meg effélékből. Marxék gondolatai közt igencsak benne volt a forradalom, a proletárdiktatúra, melyben a munkásosztály rákényszeríti akaratát a haladást gátlókra. Baromira a Marxista-Leninista gondolatokból következett pl. a nyílt vallásüldözés. Leninék alapították meg az első koncentrációs táborokat is, ahová a nemkívánatos elemeket küldték. Olvastál Szolzsenyicint? Ha nem, akkor ajánlom.

Voltak mérsékelt szocialista, szociáldemokrata áramlatok is a történelemben, melyek az egyenlőségen alapuló társadalmat szerves fejlődéssel akarták megvalósítani. Ezekkel nyíltan vitáztak Marxék, maradinak, opportunistának meg minden másnak elmondva őket. Az 1917-es forradalomból szétburjánzó szörnyűség a kezdetek kezdetétől ideológiailag szükségesnek tartotta a proletárdiktatúrát, minimum gyengeséggel vádolta azokat az ágait a munkásmozgalomnak, melyek nem voltak "forradalmiak" és megideologizálta a "másként gondolkodók" üldözését, kivégzését, a kommunizmus eszméjének fegyverrel való támogatását is.

A vöröscsillag azért elfogadottabb, mint a szvasztika, mert a II.vh-ból Németország vesztesen, a Szovjetunió győztesen került ki. A történelmet meg a győztesek írják. A kommunisták felénk és keletebbre nyíltan is gyakoroltak hatalmat és a médiát a nekik tetsző emberekkel tömték tele, akik minimum elrelativizálták a rendszer szörnyűségeit. De mára már világos tény, hogy nyugati újságírókat, "szabadgondolkodókat", hippi lázadókat stb. is megkörnyékezett a titkosszolgálatuk és sok évtizedes aknamunkával alakították a nyugati közvéleményt is, amennyire bírták. Ugyanerre a nácik természetesen nem voltak képesek, nem lévén világbirodalmi hátterük a II.vh. után.

(Mielőtt valaki félreért: nem pártolom a hitleri szörnyűséget. Csak a sztálinit pontosan ugyanolyan szörnyűnek tartom.)

OK, tehát akkor azt te nem tagadod, hogy a kommunizmus disznóságai egy szinten állnak a nácizmuséval? Ez volt ugyanis az állításom.

Az inkvizíció egy külön történet, nem erről szólt a hozzászólásom. Arról is lenne épp mondandóm, de ne kavarjuk szét a beszélgetést. Ez a szál a komcsi-náci összehasonlításról szól, meg arról, hogy lehet, hogy az ötágú vörös csillag jobban eltűrt, mint a horogkereszt.

Csak a történeti hűség kedvéért:
"Koncentrációs tábor:Első felállításra még más néven az amerikai-indián háborúk során került sor, mikor is 1838-ban az USA hadserege jelölt ki rezervátumokat a cseroki indiánok számára, amik lényegében a koncentrációs táborok egyik előképének is tekinthetők. Később az a kubai-spanyol háborúban is alkalmazták ezt a büntetési módot. Első ténylegesen ilyen használatára az angol-búr háborúban került sor, amikor is ezzel a névvel (Concentration camp) az angolok összeterelték a civil búr lakosságot, főket gyerekeket és nőket, hogy így kényszerítsék megadásra a búr harcosokat. A táborokban 26 000, főleg asszony és gyerek halt meg."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koncentrációs_tábor

én már kiakadtam... ez van :( vettem egy mély levegőt és használtam, de nyilván nem volt valami felemelő érzés a weblapjukat böngészni.

BTW: soha nem értettem mi a jó ebben a FreeBSD logóban, nem az ördög miatt, de nekem nem tetszik. (Linux dettó. Érdekes, hogy nem sok disztró építi be a design-jába azt a pingvint.)

Másrészt akinek nem tetszik ne használja, ha a szállodás pénzért vette, akkor panaszkodjék annak akitől vette, ha meg magának csinálta, akkor szedje ki.

Tíz évenként van egy ilyen marha vendég, ezért nem hiszem, hogy ez olyan égető probléma.
Amúgy meg az üdvözlő oldalra kell tenni egy "Mi kinevetjük az ördögöt, mert mi Jézusban hiszünk!" vagy hasonló tartalmú szlogent és kész!
Esetleg a vendég étkezési kívánalmaiból következtetve annak vallási identitására a neki megfelelő szöveggel. Hadd örüljön!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Üdv!

Ugyanmár! A 'pénz' megsemmisítése - amennyire tudom törvénybe ütközik.
(Igaz hogy publikus példákkal szemben sem léptek fel)
Akkor már humánusabb - át kell utalni nekem! B-)
A végeredmény kvázi ugyanaz.

Igaz a szállodával kapcsolatban viszont lehetnek egyéb járulékos veszteségek amiket csak ügyvédek és jogászok képesek kiszámolni... De ezek a népek bármire tudnak árat rakni....

--
RudyD

Miert ne? Vaze szted mergezik a bitet? Vagy minden ip csomag vegere azt irja hogy sending by feri/viki? Nagy az az allatkert. Nem sok ertelme van az izmusok alapjan megitelni az embereket illetve az emberek alapjan megitelni az izmusokat. Mindenhol vannak extrem esetek es kivetelek es olyan spec. esetek ahol az emberek 99%-a ugyanazt tenne csak hat utolag... Meg sirni csak a gyoztesnek szabad... meg "kell" is. Ilyen alapon mindenki aki valaha kommunista/szocialista/nemzeti szocialista volt az rasszista meg diktator es ugye emberiseg elleni buntetteket kovetett el. A mostani politikusaink 99%-a mszmp tag volt. Ahogy a szuleink egy resze is... Oket is lojuk le?

Remelem egy Microsoft kutatocsoport hackje az egesz es most jot rohognek a FreeBSD listan :-)
--
cythoon

Szerintem ez nem babonaság, hanem vallási kérdés. Ha valaki komolyan akarja venni a saját vallását ahhoz joga van. S megjegyezném, hogy nem biztos, hogy keresztény volt a kedves vendég, lehetett akár muszlim vagy szikh is...

Nem véletlen újul ki időről-időre ez a vita a BSD logót illetően...

Ha ez nem babonaság akkor mond meg légyszíves, hogy melyik vallás ad ilyen "képet" az ördögről?
(A mormonokról azt hallottam, ők hisznek abban, hogy Isten Kain-t úgy verte meg a gonoszságáért, hogy sötét színű bőrt adott neki. A sötét bőrszínű embereket tartják Kain leszármazottainak, de még ott se hallottam patás szarvas piros színű ördögről.)
------------------------
http://istenletezik.hu/

Ez asszem egy jó példa: http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=66&c=13&v=11
Bár ez konkréten Lucifer fiáról, az Antikrisztusról egy kép...

De itt van több megszokott ábrázolási mód is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1t%C3%A1n#A_s.C3.A1t.C3.A1n_.C3.A1br…

A lényeg amúgy nem azon van, hogy hogy néz ki (a Biblia, Korán, Tóra, ... szerint), hanem azon, hogy az emberek milyennek képzelik. Persze ez nagyrészt hagyomány, aminek semmi köze az adott vallás szent irataihoz, de nem nagyon lehet ellene mit tenni.

Szóval megszokott ábrázolási mód a paták, a szarvak, a vasvilla, a nyílban végződő farok. Ha valamit így ábrázolsz, akkor az emberek (legalábbis a monoteista vallást követő emberek) azt fogják mondani, hogy ez az ördög. Mert ez a hagyomány elég rég...
S ha az ember kellően értelmes ahhoz, hogy ne akarjon belekötni majd 2milliárd emberbe, akkor nem provokálja őket...

>>>Szóval megszokott ábrázolási mód a paták, a szarvak, a vasvilla, a nyílban végződő farok. Ha valamit így ábrázolsz, akkor az<<<
>>>emberek (legalábbis a monoteista vallást követő emberek) azt fogják mondani, hogy ez az ördög. Mert ez a hagyomány elég rég...<<<
Ez az ábrázolás mód az ókori görög vallásban található meg, Pergamon városában megtalálható volt dionüszosz temploma, ott volt bacchus istenének képmása (a bor és az alkohol istene) erre inkább ráillik mivel szarvakkal ábrázolják felső része férfi és alsó része kecske.
(Megmondom őszintén én az amerikai filmiparnak tulajdonítottam ezt. Épp egy dohányzással kapcsolatos prédikációt kerestem a Mera-n mikor kaptam Istentől egy ilyen felvilágosítást a témával kapcsolatban az egyik prédikáción keresztül. Az okt 2. és 8. közöttibe volt.)
------------------------
http://istenletezik.hu/

"ott volt bacchus istenének képmása (a bor és az alkohol istene) erre inkább ráillik mivel szarvakkal ábrázolják felső része férfi és alsó része kecske"

Ez igaz, viszont keresztény szemszögből Bacchus egy hamis isten...
Abból pedig aminek az istene volt a görögöknél azért nem nehéz levezetni némi összefüggést a kereszténység bukott angyalaival...

Ezen besírtam.

Tony Theodore:

	This looks like cutesy blobs of paint:

	http://www.freebsd.org/logo/postcard4.jpg

	but then text may offend..

--------------------------------------
Unix isn't dead. It just smells funny.

Már csak azt nem értem, hogy ezt a rendes, becsületes tornacsukás *ördögöt* pár éve a FreeBSD társaság hivatalosan lecserélte arra az iszonyat gagyi (kb ovodások szintjén levő) lufifejre. Akkor miért nem csinált akinek kell a lufifejből egy "Powered by" logót.

Konkrétan egy átlag szarvasmarhának is van. Sőt a bölénynek is, ráadásul annak kellemesen kerek is a feje, szóval az se lenne jó. Ó, csessze meg a szarvasmarhája!
(Szerk: láttam olyan *templomot*, ahol a szenteket felsoroló festmények - mindegyikhez név is tartozott - között szerepelt pl. Arisztotelész, a poklot ábrázoló képen pedig teljesen világosan felismerhető volt az egykor volt nagy ország azon vezetője, aki tiszteletére a budapesti trolibuszok számozása 70-essel kezdődik. Ennyit erről.)

A világ tele van idiótákkal, kicsit sem csodálkozom, hogy itt tartunk!
Most komolyan, ki nem sz@rja le, milyen logó van egy hotspot login oldalán...

> BERUS
Motor: CrunchBang Linux 10 R20111125

Azt hittem egyedi eset volt amivel találkoztam: kedves user nem volt hajlandó használni a rendszert mert azon mindenféle "démonok" indulnak. -szintén vallási meggyőződésre hivatkozott.

-
Debian Squeeze

Először is ez nem egy ördög, hanem egy démon (daemon), aminek semmi köze a sátánhoz, sőt, általánosságban egy démon még csak nem is rossz. Ha valaki sátánista szimbólumot lát bele, akkor az diszkriminálja a vörös bőrű, szarvval rendelkező lényeket. :) Viszont ha csere, akkor lehetne helyette egy másik démon, monjduk Lilit jó lenne, neki a feministák is örülnének: http://hu.wikipedia.org/wiki/Lilit

Nem hiszem, hogy egy ember aki bármilyen monoteista vallást követ, örülne Lilith-nek. Aki ismeri a sztorit az tudja, hogy ő az okkult, kabbalista zsidó vallás egyik főszereplője, amit mind az ortodox és modern zsidóság mind a többi monoteista vallás elutasít. (Van amelyik a létezését is tagadja, van amelyik nem.)

odairja textben, hogy powered by freebsd.
vendeg eltunik, logot vissza.
nem egy ordongosseg...:D

OpenBSD 5.0/i386 theo for the prezident:D

másik os-t kell tenni a helyére. a gömbhalakkal meg a pingvinekkel még nincsenek ilyen problémák :)

Ha emlékeztek még a Gnome egyik háttérképére úgy 10-12 évvel ezelőttről, azzal nekem is akadt ilyen ügyfelem. Egy majom (tán bonobo) volt rajta, a kép fára volt "égetve". Maga a majom csak egy fekete sziluett volt. (Túrtam érte a netet, de nem találtam).

Nos az ügyfalatka beállt a hátam mögé és mondta, hogy biztos azért nem megy a szoftver, mert azon a képen egy ördög van... hiába magyaráztam, hogy az nem az, inkább lecseréltem a hátteret.

Mondjuk... ez valahol sántít nekem. Bemegy a hithű ember a szállide-szállodába. Ott meglátja a sátán ábrázolását és az azt imádó, gonosz szektásokat, ami felzaklatja, ezt értem. De ha leveszik azt a nyomorult logót a weblapról, akkor ezáltal megtisztul a szálloda a pokol urának kénköves leheletétől, és oltalmat adó hajlékká változik? Komolyabban: ha ez nekem számítana, akkor nem érdekelne, hogy leveszik-e a logót vagy sem, ki is fordulnék a szálloda ajtaján.

mivel erintve vagyok a temaban ezert beleszolok :)
az erdekelne hivatalos forrasbol, hogy a vatikanban szabad-e az egyhazi szemelyeknek iphonet hasznalni?
temahoz hozzaszolva eleg egy nyilatkozat a freebsd reszerol hogy az o logojuknak nincs koze a satanizmushoz, ha van ra lehetoseg a vatikan altal megerositve. szerintem.

aki pedig az ideologiaja miatt aggodik ne hasznalja a *.debian.pool.ntp.org ntp szervereket:

# ntpdc -c peers
remote local st poll reach delay offset disp
=======================================================================
=zaonce.fidesz.h a.b.c.d 3 64 1 0.00119 -0.000168 2.81735

--
neked aztan fura humorod van...

Mindig is mondtam, hogy ezzel a tornacipős köcsöggel csak a baj van ;-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

1) már megint mit keresek itt
2) that made my day
3) esetleg meg lehetne kérdezni a kedves panaszost, hogy ilyen kicsi-e az ő hite, vagy legalábbis ilyen könnyen meg lehet-e benne ingatni
3+1) na ezért nincs nekem munkahelyem

Ehhez csak annyit, hogy egy ismerős sok-sok évvel ezelőtt azért nem telepített FreeBSD-t, hanem inkább Linuxot használt, mert ördög az OS jele és őt (a gépét) ne szolgálja az ördög. Nem tudtam meggyőzni, hogy ez egy logó és semmi köze az ördöghöz. A érthetőség kedvéért annyit tennék hozzá, hogy Vidám Vasárnap, aki érti.

A sztori gondolom amerikai (USD miatt), ott pedig semmin sem kell csodálkozni :D
De itthonról nekem is van példám: egy ismerős zenekar (abszolút nem sátánista!!) borítója azért késett, mert a nyomdai droid vallási okokra hivatkozva nem volt hajlandó begépelni a dalszövegeket, mert egy-két szóképbe bele tudott magyarázni világnézetébe nem illő dolgokat is...

Ne kattints ide!

még jó, hogy nem ubuntu satanicot használnak

Minden idióta vendég helyett jelentkezzen be két BSD-s és az Ördög maradhat :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Az emberi tudatlanság határtalan. Az nem démon, hanem dajmón, avagy segítő. Bővebb referencia: http://www.freebsd.org/copyright/daemon.html
Ókori görög mitológia, ugye.
Még középiskolában is tanítják annak a nemes filozófusnak a nevét, akinek azért kellett kiinnia a méregpoharat, mert a helyi istenek helyett a dajmónjaiban hitt.

Igaza van az ugyfelnek.

Mindenki tudja, hogy a FreeBSD satanista.
A fejlesztok szovetseget kotottek a satannal. A lelkukert es a logoert cserebe az ordog operacios rendszeren megvalosulo vilaguralmat igert.

nabazz, 13. emelet meg 13-as szoba sincs, pedig egy csomó kultúrában más számhoz kötnek rossz dolgokat... sőt, asszem távol-keleten vhol kimondottan szerencsés szám a 13, mégsem hallottam, hogy emiatt pampogott volna valaki.

Amúgy eléggé szar lehet a hotelnek, hogy egy kretén pénzére vannak rászorulva.

Amerika, éljen a tolerancia meg a sokszínűség... broáf

Hja. A számok erejében hívőknek ajánlom a "kezdeteket" -> http://en.wikipedia.org/wiki/Babylonian_mathematics

Ebből csak röviden a sumér számmisztikai sor: 3, 4, 7, 10, 12, 30... Némileg "erősebb/hitelesebb" hiedelmi alapokkal, mint pl. a 13...

Borzasztó bagázs. :D :D

(A másik kedvenc sorom: 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21... Éljenek a fraktálok, hódoljatok az Első Pszínek! (http://en.wikipedia.org/wiki/Feigenbaum_constants) :D )

Igaza van a kedves vevőnek. ^^ Vessünk véget az ördögi játszmának, használjon mindenki pingvint. Az aranyos.

--
GPLv3-as hozzászólás.

ma' elnezest de redneck-ns-fajideologus vagyok es engem sert a fekete-feher szin keverese, termeszetellenesnek tartom, urambocsa' egyenesen verlazitonak es megbotrankoztatonak.
de raadasul a pingvin oltonyre utal ami a burzsoa felsoosztalyt jelkepezi, meramugy' a kommunizmus se all messze tolem, ni.

ehhez jogom-e van, felhaborodni
mer' ugy hallottam ahhoz mindig

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nyugodtan mehet a funba. Legalább jót szórakozunk, az ilyen retardált idiótákkal mást nem lehet kezdeni.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Szakmailag nincs ertelme kommentalni a cikket, keressek meg a kepet, es tavolitsak el. A normalisabb oldalaknal van alt szoveg, abban nincs ordogfej, a Powered by FreeBSD pedig minden igenyt kielegit.

Maga a sztori viszont erdekes. Noha a projekt szemszogebol lenyegtelen a kerdes, en megertem a szallodavezeto allaspontjat is. Neki mindenben igazodni kell az ugyfelek igenyeihez, foleg, ha ez egy sokcsillagos szalloda. Amennyiben az ugyfel kek banant szeretne, keket fog kapni, ofc. a megfelelo felarert cserebe. Evi 1000 dollar rengeteg penz, ennyiert mar megeri csinalni a cirkuszt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Érdemes megnézni Michelangelónak a Mózes-szobrát. :-)

Apropos. Az Apple almája ugye a paradicsomból kiűzetés aktusára utal...
LE VELE!