A Google megvásárolja a Motorola Mobility-t

Címkék

A Google és a Motorola Mobility Holdings ma bejelentette, hogy megállapodásra jutottak abban, hogy a Google megvásárolja a Motorola Mobility-t részvényenként 40 amerikai dollárért. Az üzlet értéke körülbelül 12,5 milliárd amerikai dollár. Az üzletre mindkét vállalat vezetése egyhangúlag áldását adta. A felvásárlással a Google még közvetlenebbül része lehet az Android ökoszisztémának. A Motorola Mobility továbbra is licencelője marad az Android-nak és az Android továbbra is nyílt marad. A Google az Motorola Mobility-t különálló üzletágként fogja kezelni. A tranzakció várhatóan 2011 végén, 2012 elején zárul le majd.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Irtam a masik topicban is: az Androidra tamaszkodo nagy gyartok (HTC, Samsung) szerintem most komoly bajba kerulhetnek. Nyilvan a Google megerositi majd oket a tamogatasarol, de az Apple, a Google-Motorola es a Microsoft-Nokia eleg komoly helyzeti elonnyel rendelkezik innentol.

Szerk.: a komplett okoszisztema lehetosege mellett a szabadalmi portfolio megszerzese lehet meg cel.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Necces, mert a Bada-nak szerintem annyi eselye sincs, mint a WP7-nek (kb. hasonlo piaci penetracioval indulva az MS fejlesztobazisa es a brand ismertsege tobbet nyom a latban), es a WP7 befutasara sem fogadnek nagy osszegben (annak ellenere, hogy technologiailag teljesen rendben van).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

ezek a szabadalmak nem a smartphone os szint által érintett szabadalmakat fedik le első sorban. itt a lényeg a mobiltelefonálással és mobil adatforgalmazással kapcsolatos szabadalmakon van. Ebben a Motorola és a Nokia a két legerősebb piaci szereplő, mindketten régi motorosok.
az Apple elég rossz helyzetbe került hirtelen. neki nincs ilyen kulcsszabadalma. hiába van csillió szabadalommal végett grafikus felülete, millió apró ötlettel, ha a mobil frekvenciákon semmihez sem kapcsolódhat a rendszere.
a legjobb helyzetbe most a Google került, mert ő ezzel a lépéssel birtokába jutott a Motorola mobil szabadalmi portfóliója. ráadásul az Android is nagyon sikeres, ma már vezető smartphone os a piacon. a Microsoft pozíciója valamivel gyengébb, mert neki ők csak Nokia partnerségen keresztül férnek hozzá hasonló szabadalmi porfólióhoz, és a WP7 sem sikeres. de a szabadalmi háborúba a Nokia-Microsoft is megkerülhetetlen.
az Apple valószínűleg hamarosan bánni fogja, hogy belekezdett ebbe a totális mobilszabadalmi háborús játékba.

a Motorola eladásai folyamatosan nőnek azóta, hogy megszüntették az olcsó featurephoneok gyártását és átszervezték a céget. nagyon sikeres az Androidos mobiljaival a Motorola.
"Az idén bemutatott új okostelefonoknak hála 40 százalékkal nőtt a Motorola forgalma"
látod mégiscsak jól valamire az index cikkek:)

Én Index olvasó is vagyok, csak tudom, hogy azok a cikkek laikus olvasóknak íródtak és nem 100%-ig a technikai részletekre koncentrálnak. Ettől függetlenül sok mindent meg lehet belőlük tudni.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Akkor nem értem a "a náluk szokásos pontatlanságokkal" odavetett megjegyzést.
Hiszen abban egyetértünk, hogy nem várunk tudományosan vagy statisztikai adatgyűjtéssel alátámasztott tanulmányt egy Index cikktől.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

azért írtam bele, hogy ne jöjjenek a szokásos trollok azzal, hogy újabb "linuxfanboz... akármi index cikk". nyilvánvalóan vannak olyan pontatlanságok abban a cikkben amibe bele lehetne kötni, pl

"Az elmúlt hónapokban sok bajuk volt a gyártóknak az Android használata miatt: az Apple szabadalmi pereket akasztott a nyakukba, és már el is érte, hogy Európában betiltsák a Samsung Galaxy Tab 10.1 nevű táblagép forgalmazását"

mint tudjuk ebben az esetben éppen nem az android os volt a támadási célpont, hanem formatervvel kapcsolatos szabadalomsértés.

valószínűleg inkább pénzt, sok pénzt akart a Motorola a szabadalmaiért, pont egy ilyen felvásárlás által, és ő maga nem akart belefolyni drága és kockázatos szabadalmi perekbe.
volt már ilyen korábban is. SUN sem arról volt híres, hogy háborúzott volna a szabadalmaival. azt inkább ráhagyta az őt felvásárló Oraclere:)

A Google _valószínűleg_ önvédelmi fegyvert vett. A védelemhez pedig mindenkinek joga van.
Majd akkor károgj, ha meg akarja tiltani, hogy az Apple telefont gyártson!
Lehet, hogy hamarosan károghatsz, de engem az sem zavarna. :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Igen, főleg a Motorola legutóbbi "fenyegetése"[1] tükrében. Habár kétlem, hogy ez alatt a pár nap alatt találta ki a google hogy megveszi, inkább spekuláció-gyanús.

Legalább jó hatással lehet a Motorolás telefonokra érkező frissítésekkel kapcsolatban :-)

[1] http://www.unwiredview.com/2011/08/11/motorolas-sanjay-jha-openly-admit…

Samsung és a HTC eddig is eladta a telefonjait. Utóbbi esetében a sense-nek ebben elég nagy szerepe van.
Persze nem kizárt, hogy hosszútávon a google is az almáékhoz hasonló egy kézbe fogott os/hw gyártót akar összehozni, bár a wp7, bada mellett ez nem 100%-osan célra vezető (gondolom én).

hehehehehe... eddig a Google-nek szurkoltam az Apple és a Microsoft ellen, röhögtem egy nagyot az IBM licensz-pakk bejelentésén, de ha jól sejtem, a hidegháború most kezdődik igazán... Jobs-éknak meg fel kell kötniük a gatyájukat rendesen, talán most már nem mennek sokra a szabadalom-trollkodással és végre inkább a mérnökökre költik a pénzt az ügyvédek helyett.

mivel a Motorola volt az első mobiltelefongyártó, a Nokia mellett nekik van a legtöbb mobiltelefonálással kapcsolatos szabadalmuk. kérdés, hogy ezek a szabadalmak mind a Motorola Mobilityhez kerültek e? ha igen, akkor iphoneok a jövőben legfeljebb ipodként lesznek használhatóak, telefonálni nem lehet majd velük:)

nemcsak Európában, az Egyesült Államokban is:)
nem is olyan régen az Apple kerek perec kijelentette a HTC elleni szabadalmi pere kapcsán, hogy egyáltalán nem szándékozik licencelni a érintett szabadalmat, akármennyi pénzért sem. azaz azt akarja, hogy a HTC és a többi Android gyártó tűnjön el. akkor az egyik Apple szabadalom annyit takart, hogy szövegből felismeri és kiemeli a telefonszámokat, és azok így kattintással hívhatóak. hát ezután is kiemelheti az Apple a telefonszámokat csak éppen hívást nem indíthat majd:) sem szövegből kiemelt telefonszámokkal, sem másokkal, mert a telefonálással kapcsolatos kulcsszabadalmak meg most már a Googlené vannak:D
túlméretes zenelejátszónak még jó lesz az iphone a jövőben:)

a 17 ezer bejegyzett, és 7500 bejegyzés alatt álló Motorola mobil szabadalom biztosan a kezükben van jelenleg is. vannak a Motorolanak vállalásai ay elengedhetetlen szabadalmak fair licencelésére, de egy olyan világban amikor ki lehet tiltani egy gyártót azért, mert a mobil rendszere képes kiemelni a telefonszámokat egy szövegből, akkor nyugodtan és minden szívfájdalom nélkül át lehet gondolni ezeket a vállalásokat.
ezen ígéretek nagy része egyébként is még több mint egy évtizede történt, amikor még 300dolcsi felett volt egy közepes mobil ára. így teljesen fair, ha például iPhoneonként 50dolcsit kér a Google egy ilyen kulcsszabadalomért:D
amilyen a mosdó olyan a törölköző!:)

vazz, az egy datadetect szabadalom, hogy teszem azt (google: "phone number validating"):


var regexObj = /^\(?([0-9]{3})\)?[-. ]?([0-9]{3})[-. ]?([0-9]{4})$/;

if (regexObj.test(subjectString)) {
var formattedPhoneNumber =
subjectString.replace(regexObj, "($1) $2-$3");
} else {
// Invalid phone number
}

Mert kb. erről beszélünk...
Ha az Apple ezen szabadalmát komolyan vennék mindenhol, kb. ki kéne irtani mindenhonnan a regexp és substring funkciókat.

12,5 milliárd dollár az brutál sok. Ha jól tudom, eddig a Google legnagyobb felvásárlása is csak 3 milliárd dollár volt (DoubeClick).

Ezt komolyan kérded? Az indexet linkelők három okból linkelnek:
1.) Nem akarják maguk megírni a cikket, de érdekesnek tartják az adott témát. (Mondjuk ez az esetek 10%-ánál nem több.)
2.) Élvezik, hogy itt sokan szapulják az indexet és etetés gyanánt.
3.) Ők maguk a szapulók.
Azt hiszem az előző linkelő a második két kategória kombinációja. :-(
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

The deal is an attempt to boost Google’s patent portfolio for its mobile platform Android, according Google CEO Larry Page.

"We recently explained how companies including Microsoft and Apple are banding together in anti-competitive patent attacks on Android. The U.S. Department of Justice had to intervene in the results of one recent patent auction to “protect competition and innovation in the open source software community” and it is currently looking into the results of the Nortel auction. Our acquisition of Motorola will increase competition by strengthening Google’s patent portfolio, which will enable us to better protect Android from anti-competitive threats from Microsoft, Apple and other companies."

http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/08/15/653021/presenting-the-google…

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Több helyen is olvastam, hogy direkt licitáltak a Nortel cuccra, hogy minél magasabb legyen az ára és tudatosan hagyták elveszni a versenyt, mert igazából ezt akarták megszerezni.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

hat ez a szemet ms megint felvasarol mindent.... oh wait!

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Az a szemét MS, meg vagy fél tucat szabadalmi zsonglőr kényszerít sok tucat céget önvédelemből szabadalmi portfóliók beszerzésére és fenntartására.
Ahelyett, hogy mindenki fejleszteni meg visszafogott marketinget csinálna.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Amúgy sokkal rokonszenvesebb volt pl. a Philips, amikor szabadalmaztatta a "Compact Casette"-t és ingyenesen elérhetővé tette!
Persze ezzel legyőzött néhány más vetélytársat, de senkit sem gátolt meg abban hogy kazettás magnót gyártson.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Az Eindhoveni Philips muzeum honlapja szerint díjmentes volt: Philips Compact Cassette
"1963 introduction of a small cassette recorder on the Funkausstellung in Berlin.
It was to become a world standard no licence fee will was charged."
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Elvárható volt, hogy az Apple-nek a Samsung elleni blitzkriege után még azelőtt keresztbe lenyomják a torkán a Nortelre alapozott szabadalom-háborúját, hogy ténylegesen megkezdhette volna.

A Google próbálta máshogy, nem emgedték. Majd most!
Remélem megkezdték az aggódást az Apple-nél és a M$-nél :)

Szerintem a következő ilyen mutatvány az lesz, hogy az M$ megveszi a Nokiát.

--
"Windows... az mi?"

Nem értem mi ez a Microsoft ellenesség, mindegyik vállalat, a Google-t is beleértve természetszerűleg profitorientált.

Ebből a szempontból az Apple továbbra is nagyszerűen áll és nemigen van félnivalója.

Az Apple egy olyan piaci szereplő amely maga alakította ki a tabletek és smartphone-ok piacát, egy olyan piacot, amelynek jelentőségét korábban sem a Samsung vagy az LG, sem a Nokia, de még a Google és a Microsoft sem volt képes felismerni, sőt néhányan közülük évekig tagadták.

Azért azt te se gondolhatod, hogy ezek a cégek hobbiból fejlesztettek maguk is smartphone-t, az iPhone előtti időkben...mind tudták, hogy ez a jövő, csak nem lépték meg, ameddig a jónép bekajálta a kevesebbet is...aztán elsült a puska, most mehet az usgyi. De semmi több, mint tudják merre futnak.

A Microsoft és Google ellenesség tekintetében egyet értünk, csak én nem mondom, hogy nem értem, hanem tudom, hogy naivitás beszél az emberekből. A Google jó? Engem se ez, se az nem érdekel, használom, hasznos, és igen, ők is pénzből élnek.

"Azért azt te se gondolhatod, hogy ezek a cégek hobbiból fejlesztettek maguk is smartphone-t, az iPhone előtti időkben...mind tudták, hogy ez a jövő, csak nem lépték meg, ameddig a jónép bekajálta a kevesebbet is...aztán elsült a puska, most mehet az usgyi. De semmi több, mint tudják merre futnak."

Vagy csak rosszul pozicionálták. Az iPhone abban is újdonság volt, hogy az átlagembereket célozta meg, és nem az üzleti felhasználást támogatta elsődlegesen.

--
Don't be an Ubuntard!

Az Apple előtt, azaz 2007 előtt a smartphone olyasmit jelentett mint a Nokia Communicator, téglaméretű, kezelhetetlen grafikus interfésszel ellátott menedzserkalkulátor üzletembereknek.

A tabletekkel ugyanez történt, az Apple 2010-ben feltalálta a tabletet. Akkor még senki sem hitt a tabletek sikerében notebookok és netbookok elterjedtsége miatt, néhány héttel később már mindenki tablet PC-t akart gyártani, néhány hónappal azután már mindenki tabletet.

Na azért ne süllyedjünk oda, hogy az Apple találta fel a tabletet. A CompaQ márkájú tablet már akkor élt és virult, amikor Jobs még PowerPC-s Mac-eken játszott.

Ha már mindenáron az Apple-höz akarod kötni, akkor így lenne helyes a mondat: "Az Apple nyomta le az emberek torkán kemény marketingel azt, aminek nem sok értelme, de piacot teremtett vele".

Ez nagyszerű, de ezek tablet PC-k, ezek már 10 éve is kereskedelmi forgalomban voltak (sőt, a különféle pen computing eszközök még régebben), a Microsoft kezdte őket népszerűsíteni, a Windows XP-nek volt is tablet PC-s kiadása (sőt, már a Windows 3.11-nek is, a Windows for Pen Computing).

Engem ez kezd emlékeztetni a régi mac vs pc totálisan értelmetlen vitára. Ott az volt az indok, hogy az egyik intel architektúrára épül, a másik meg ppc-re. Itt intel vs arm. Tök mindegy, hogy mi ketyeg benne, a cél, a megvalósítás, a kinézet fő vonalakban ugyanaz. Olyan, mintha a fém asztalt és a műanyagot nem tekintenénk asztalnak, mert az csak a fa. És aki kitalálja az (időben később jövő) fém asztalt, az hype-ot csinálna belőle, és mindenki másnak megtiltaná a fémasztal gyártását...

Azért vannak más különbségek is az architektúrán túl, a tablet médiafogyasztásra kihegyezett szórakoztatóelektronika, addig a tablet PC-k hagyományos személyi számítógépek, a PDA-k meg leginkább PIM-ként használhatóak.

Nem igazán lehet egyenlőségjelet tenni közöttük, ha az analógiádat követjük, az egyik asztal, a másik szék, a harmadik könyvespolc, bár mindegyik fából készül.

Attól, hogy kívülről ugyanúgy néz ki, még egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazokat a szolgáltatásokat képes nyújtani. Az apple abban újított, hogy a tabletre tett egy kimondottan kis fogyasztású gépekre tervezett, multimédia és internet elérésre kihegyezett rendszert, aminek kimondottan touchscreenre tervezett ui-ja van. Plusz az appstore-on keresztül elérhető rá rengeteg alkalmazás, amik szintén mind touchscreenre vannak tervezve.

--
Don't be an Ubuntard!

Kis keveredes van. Nehogy mar azert talaljunk ki uj kategoriat, mert az OS(kernel)-t rajta nem windows-nak, vagy Linux-nak hivjak. A touchscreen-re tervezett UI is csak egy ui, ettol meg nem uj kategoria. Az appstore meg egy masik hangzatos elnevezese a software repo-nak. Vannak kis kulonbsegek, de az eredeti es a legfobb dolgokban egyezik.

A windows foleg egerre epul. Kulon kategoria? Nem.
Az en desktop ui-m foleg a gyorsbillentyukre epul. Kulon kategoria? Nem.
A touchscreen miben kulonbozik? Semmiben. Vannak olyan ui-k, amelyeket egerrel, billentyuzettel es touchscreen-nel is vezerelnek.

Egyik sem kulon kategoria. Vagy a telefonoknal a touchscreen-es es a billentyuzetes az kulon kategoriaba esik? Ja, nem.

Az egesz csak egy marketing bullshit. Valahogy kulonlegesnek kell feltuntetni a termeket amit arulunk, akkor talaljunk ki neki egy uj kategoriat.

Kit érdekel az elnevezés? Én azt akartam csak mondani, hogy az apple igenis sokat dolgozott ahhoz, hogy a tabletet eladhatóvá tegye. Ha nem tanul az elődei kudarcaiból, hanem ugyanúgy x86 alapú, nagy, nehéz, gyorsan lemerülő, touchscreenre egyáltalán nem optimalizált guival rendelkező osx-szel szállítaná az iPad-et, a párezer fanatikust leszámítva a kutya nem vette volna meg, és ma a kínai androidos gyártóknak számára sem létezne ez a piac.

--
Don't be an Ubuntard!

Bár smartphoneok voltak az Apple-t megelőzően is (alighanem az IBM találta fel őket, és többek között a Nokia hozott kereskedelmi forgalomba smartphoneokat), a tabletek előtt csak tablet PC-k és PDA-k voltak.

Az Apple egyértelműen feltalálta a tabletet, ez megkérdőjelezhetetlen tény.

Szóval szerinted a tabletek X86-os architektúrára épülő személyi számítógépek billentyűzet helyett érintőképernyővel, nem beágyazott operációs rendszerrel és nem érintőképernyőre tervezett grafikus felhasználói felülettel.

A tabletek és tablet PC-k teljesen eltérő termékkategóriák, még akkor is ha számos érintőképernyővel rendelkező eszközt tabletnek neveznek.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet_personal_computer
http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet_computer

A Compaq vagy a HP sohasem gyártott Compaq tableteket, tablet PC-ket gyártottak.

A tablet PC-k közel sem tabletek, a tablet PC-k hagyományos személyi számítógépek amiket hordozhatóvá tettek és érintőképernyővel (de hagyományos operációs rendszerekkel és grafikus felhasználói felülettel) láttak el.

A CrunchPad ténylegesen mindössze 2010-ben jelent meg, természetszerűleg az Apple is már évekkel azelőtt megkezdte a tabletjei megtervezését.

Az, hogy feltalálta értelemszerűen azt jelenti, hogy széleskörben népszerűvé tette, piacot hozott létre vele, nem azt, hogy elsőként az Apple-nek jutott eszébe egy érintőképernyőből és system on chip megoldásból készüléket létrehozni.

Ez olyan, mint a mikroszámítógépek esete, senki sem emlékszik már a Xerox Alto-ra, és bár ez nem mondható el a Commodore-ról, mégis azt mondjuk, hogy az Apple vagy az IBM találta fel a személyi számítógépeket.

"A CrunchPad ténylegesen mindössze 2010-ben jelent meg, természetszerűleg az Apple is már évekkel azelőtt megkezdte a tabletjei megtervezését."

Természetesen ennek bizonyítása - mivel az Apple publikusan nem beszélt sosem tablet terveiről a CrunchPad prototípusok megjelenése (2009) előtt (fixme) - az Apple feladata lesz a bíróságon. Vagy legalábbis az lenne, ha én lennék a bíró.

--
trey @ gépház

"Az, hogy feltalálta értelemszerűen azt jelenti, hogy széleskörben népszerűvé tette, piacot hozott létre vele"

Aha, akkor azért nem értettük egymást, mert máshogy definiáltuk a "feltalálni" szót. Amire te gondolsz, arra biztos van valami szép marketinges kifejezés, de messze áll a feltalálástól.

"nem azt, hogy elsőként az Apple-nek jutott eszébe egy érintőképernyőből és system on chip megoldásból készüléket létrehozni."

Pedig szerintem ez sokkal közelebb áll(na) a valósághoz. Csakhogy ezt nem az Apple tette.

Ha belegondolsz mi ezeknek az eszközöknek a legfőbb célja? Az, hogy a fogyasztók számára értékesítve legyenek.

Az egyetlen dolog, hogy mondjuk az IBM mérnökei létrehoznak egy ilyen eszközt, egy másik, hogy egy vállalat legyártat és kereskedelmi forgalomba helyez ilyen eszközöket, az Apple ezzel szemben keresletet teremtett, egy piacot hozott létre.

2010-re már nagyban rendelkezésre állt a gyártástechnológia és alkatrészek (ez az amit te feltalálásnak definiálsz) a tabletekhez, mégsem ért el velük senki az Apple-t leszámítva jelentősebb kereskedelmi áttörést.

"2010-re már nagyban rendelkezésre állt a gyártástechnológia és alkatrészek (ez az amit te feltalálásnak definiálsz) a tabletekhez, mégsem ért el velük senki az Apple-t leszámítva jelentősebb kereskedelmi áttörést."

ha az apple feltalált valamit, az nem a "tablet", hanem a tömeges agymosás. (bár, egyes kormányok már próbálkoztak vele korábban is, több-kevesebb sikerrel.)

ha akarod, nevezd mesterségesen generált igénynek.

Eladta fűnek-fának, minden sznob menő gyerek iPad-dal rohangál, veszik a cégek is, de ettől még nem ő találta fel. De akkor megint visszajutunk a feltalálás definíciójához, amiben úgy tűnik nem tudunk megegyezni.

Nem hiszem, hogy az Apple mérnökeinek a fejéből a nagy gondolkodás közben kiugrott az iPad. Biztos, hogy ismerték a korábbi tablet-eket/tablet pc-ket, és ezt ültették be a saját termékvonalukba. Nincs itt csoda, csak találtak (csináltak) egy kevéssé telített foltot az IT-piacon.

Nem rossz nap a mai. A Google megveszi a Motorola Mobility-t, az OTP 6% pluszban zár. Már csak egy hideg sör kell. :D

--
trey @ gépház

Nemrég váltottam át az eurómat forintra. A munkatársak röhögtek rajtam, amikor hangoztattam, hogy Kósa, Szíjártó, szóljatok már valami jó szót az árfolyamért.

Egyébként nem jártam rosszul, mert 272 fölött váltották át. Akkor épp a svájci frank ereje miatt volt gyenge a forint.

Ez így most a biztonságos. Már többen pedzegették, hogy nagyon megvernek, ha a magas forint/euró árfolyamért szurkolok.

:)

Peter Chou, CEO, HTC:

We welcome the news of today's acquisition, which demonstrates that Google is deeply committed to defending Android, its partners, and the entire ecosystem.

Bert Nordberg, President & CEO, Sony Ericsson:

I welcome Google's commitment to defending Android and its partners.

Jong-Seok Park, President & CEO, LG:

We welcome Google's commitment to defending Android and its partners.

J.K. Shin, President, Samsung, Mobile Communications Division:

We welcome today's news, which demonstrates Google's deep commitment to defending Android, its partners, and the ecosystem.

(Forrás)

--
trey @ gépház

Visszautalás: Hogyan fog segíteni a Google?

Talán ezt tervezték már korábban is, csak nem akarták kiteríteni a lapjaikat. Erre utalhatott, hogy biztosak a sikerben.

Majd elválik mi lesz.

--
trey @ gépház

Ha valakit meg erdekel: jo cikk a Registeren.

http://www.theregister.co.uk/2011/08/15/google_motorola_the_poker_chip_…

"Android is a copycat platform. The APIs copy Java, and the UI copies Apple's iPhone. Oracle believes Google has violated Java IP, which it acquired with Sun Microsystems. Google says the language, and a third of Android's API's are "derivative" of Java. On the other warpath, Apple has launched three dozen lawsuits relating to usability and UI. Apple is hurling these lawsuits at Android licensees, rather than at Google itself. Google has refused to indemnify its partners, causing much nervousness.

But Motorola's IP war chest does not help Google here. It is poor where it needs to be rich. It is no help at all in the Oracle battle, which (alas) as many people have forgotten today, is largely about copyrights not patents. The Motorola patent war chest could only help Google against Apple by opening up a new front, with retaliatory litigation which threatens every rival handset manufacturer. But have a look where Motorola patents' strengths are: radio engineering and design. The most vital radio patents are already covered by existing patent pools."

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Most olvastam...:

Google CEO: "I need a phone, can someone buy me a Motorola?"
Few hours later: "Done."
"Great, which model?"
"Model ...?"