Hova tűnt Jonathan Schwartz Android gratulációja?

Címkék

És az egész blogja? Ezt találgatják most internet szerte. Nem tudni, hogy az egykori Sun vezérigazgató blogja az Oracle számára kellemetlenné kezdett-e válni a Google ellen zajló per miatt, vagy csak véletlenül tűnt el az internetről, de tény, hogy jelenleg nem található. Jonathan Schwartz 2007 novemberében gratulált a Google-nek annak új Java/Linux telefonplatformjáért. Schwartz akkor biztosította a Google-t, hogy a Sun támogatást nyújt az Android fejlesztőknek is. Talán feledésbe is merült ez a blogbejegyzés. Mindenesetre a gratuláció fényében furcsának hat, hogy később Schwartz Miguel de Icaza (és mások) szerint (is) úgy árulta az Oracle-nek a Sun-t, hogy az Oracle perelje be a Google-t a Java miatt. Szemfülesek észrevették, hogy a korábbi gratuláló blogbejegyzés helyett most csak egy "Sorry, that page does not exist" fogadja a látogatókat. Részletek itt.

Hozzászólások

Bezzeg ha az Oracle elveszti majd a pert, akkor Schwartz lesz az isten. :)

--
Don't be an Ubuntard!

Ha az egész blog eltűnt, akkor kicsit belemagyarazásnak tűnik pont egyetlen blogbejegyzést okolni...

Miért is ne?
Elvileg/gyakorlatilag milliárdokért perli oracle a Google-t, akkor ez a kis bejegyzés enyhén nevetségessé teszi az oracle álláspontját, és talán a Shwartz gyerek elfelejtette közölni az eladásnál, hogy ezt a Gugli elleni pert csak viccnek szánta és ugye nem ezért veszik az egyre bágyadtabb fényt sugárzó napocskát súlyos milliárdokért.

1) nem az volt a kérdés, hogy hol van Schwartz privát blogja, amiben egyértelműen le van írva, hogy "Opinions and insights from a former CEO", azaz az ott szereplők már nem vezérigazgatói minőségben születtek

A kérdés még mindig az, hogy hova tűnt Jonathan Schwartz __Android gratulációja__? Lehet, hogy csak át lett mozgatva, de ha csak át lett mozgatva, akkor azt úgy szokták intelligensen megcsinálni, hogy

"Kérjük várjon, amíg átirányítjuk...."

vagy minimum tesznek egy linket az új helyére és nem "Sajnáljuk, de a kért oldal nem létezik" üzenettel elhajtják a látogatót a bánatba.

--
trey @ gépház

vagy minimum tesznek egy linket az új helyére és nem "Sajnáljuk, de a kért oldal nem létezik" üzenettel elhajtják a látogatót a bánatba.

egy darab sunos oldalt se fogsz ilyen alapon megtalálni, ugyanis gyakorilatilag sehol nincsenek átirányítások.

sőt, idén megpusztulnak a @sun.com-os email címek is. ez már csak egy ilyen cég...

Érdekes, bennem a fenti cikk alapján az a kép alakult ki, hogy Schwartz a főgonosz, mert úgy növelte volt cége eladási értékét, hogy korábbi elveire fittyet hányva elárulta a google-t, és hogy ez a pálfordulat ne derüljön ki, eltüntette korábbi gratulációját. Viszont ha mindvégig világos volt mindenki számára, hogy Schwartz ezt a bejegyzést nem tüntette el, csupán elköltöztette, akkor az Oracle a főgonosz azért, mert levette a honlapjáról egy már nem náluk dolgozó ember blogját, amiben mellesleg volt egy bejegyzés, ami annak a cégnek gratulált, akikkel ma az Oracle perben áll?

--
Don't be an Ubuntard!

Teny: az Oracle nem tarolja tovabb az altala megvett ceg volt CEO-janak blogjat a sajat infrastrukturajan. Ezek utan a HUP azt sugallja, hogy az Oracle direkt, celzottan Schwartz Android-gratulaciojat irtotta le az internetrol.

Szerintem ez eleg komoly csusztatas, de sebaj. Gondolom ha - tegyuk fel - a DoubleClick vezere X evvel ezelott azt irta volna egy blogban, hogy gratulal a Windows Mobile 6 megjelenesehez a Microsoftnak, es ez a blogot a Google nem tenne elerhetove a sajat szerverein, akkor ebbol is HUP-hir lenne.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Érdekes módon - a linkelt cikk szerint - minden más egykori Sun alkalmazott blogja megmaradt:

"Other blogs written by former Sun employees remain on Oracle's site."

És érdekes, hogy a jelenleg Google alkalmazott James Gosling blogja is megmaradt. Csak pont ez a blog tűnt el.

Kár, hogy te sem olvastad a linkelt cikket. Semmi baj sincs ezzel. Vannak ilyen véletlenek.

--
trey @ gépház

A következő scenariók lehetségesek:
1) Mivel a linkelt cikkben írják, hogy ezt a Google elvileg a bíróságon is felhasználta/akarta, ezért eltüntették. Ennyire szerintem nem hülye az Oracle, de semmi sem kizárható. :-)
2) Semmi köze az egész blogtörlésnek a szabadalmi perhez, mivel a blogbejegyzésben szó nincs támogatásról, max. a NetBeans útján. De ha valaki megtalálja a blogbejegyzésben, hogy hol biztosítja támogatásáról az Androidot, mutassa meg.
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"