Videóüzenetben köszöntötte a Linuxot a Microsoft a 20. évforduló alkalmából

 ( trey | 2011. július 20., szerda - 17:32 )

Ahogy arról már többször is szó volt idén 20 éves a Linux. A Microsoft ebből az alkalomból egy vidám kis videóval köszöntötte a nyílt forrású projektet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jópofa! :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

+1 :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

+1

+1

+1

:D

duma...
Ha haverkodni szeretnének, akkor a win rendszerbetöltő lássa, hogy volt más rendszer is a gépemen, és kérek ext támogatást win alá (normálisat).

hm.

+1

Pedig haverkodni szeretnének, mert desktopon esélytelen a linux, de szerveren, és mobil platformon nagyon is erős.
Inkább arról van szó, hogy vannak szegmensek, ahol a linuxot nagyon is komolyan lehet/kell venni, és eszerint komolyan elkezdtek számolni vele.

--

Vagy ha zsigerből nem utasítunk el bizonyos elméleteket, akkor úgy is fogalmazhatunk, hogy mostantól érdeke, hiszen ~ saját portékáját dicséri.

--
trey @ gépház

még az is lehet. :P
--

Úgy emlékszem volt hír még arról is, hogy a Microsoftnak van Linux kutató-laborja. Talán a GUP-on volt a hír, ha jól emlékszem.

Sosem értettem, hogy desktopon miért gyenge a Linux? Én teljesen elégedett vagyok vele. Ez inkább már elplántált fogalom, ami itt is gyökeret vert. Szvsz játékplattformon - no itt sem gyenge, hanem - szerény a kínálat Linux OS-hez. Nem?

+1

Én 1995-ben azért váltottam Linuxra, mert "jobb felhasználói élményt" nyújtott. A telepítés, na, az nyűg volt, de ha már felment a rendszer, akkor sokkal-sokkal jobb volt az akkor Win* cuccoknál. Persze, programok hiányoztak, ha csak Win* alá voltak meg, de maga a rendszer szerintem sokkal jobb volt. (Virtuális desktopok, X-szel távoli gépen dolgozás, stabilitás, dinamikusan változó merevlemez-puffer méret, ...)

És abban, hogy a Linux-alap rendszerek, a desktopon nem nyertek nagy teret jelentős szerepe van az MS-nek. Nemcsak a partól nézte csodálkozva a pingvin furcsa ötleteit, hanem aktívan gáncsoskodott ellene. (Pl. SCO akció, FUD-hegyek, ...) Ezek sokakat riasztottak el a Linuxtól. Nagyobb tömegű desktop Linux user pedig a szoftverírókat is más irányba terelné és kevesebb Windows-only program lenne.

> És abban, hogy a Linux-alap rendszerek, a desktopon nem nyertek nagy teret jelentős szerepe van az MS-nek.

... így hangzik a HUPelképzelés, ehelyett ez a szerep Steve Jobs-é, aki már a linux előtt lefektette a NeXTstep-pel egy mikrokerneles, stabil, objektumorientált, internet-ready desktop UNIX alapjait (lásd ma: OS X desktop market share vs linux desktop market share)

lényegében: tetszettek volna jobb unix klónt írni mint az apple

Népszerű hiedelem, hogy az a népszerű, ami jobb.

lényegében: tetszettek volna akkora marketinget beletenni, mint az apple... ööö... ki is?

... és aztán összehasonlítottad az 1995-ös NeXTstep-et az 1995-ös linuxal, és rájöttél miért előbbin készült a Doom és a WWW :)

"linux"...? Érzem h valamire gondolsz, bár az a benyomásom h nem sikerült elcsípni a lényeget.

Amúgy nekem a legjobban az tetszett a legjobbabb unix klónban, hogy amikor egy bad sectoros 3.5" lemezt helyeztem az arcába (ébredező netes korszak idején könnyen előfordult sajnos), az egész rendszer megfagyott, én meg beélveztem a minőség gyönyörétől

igen, velem is előfordult ez anno többször, mikor a linux (gondolom erről beszélsz) remek floppy.c driverének már a formátum detektálása sem sikerült, és a vonatkozó mount parancs a blocking i/o miatt rebootig zombi lett :(

btw poén, hogy mindössze a floppy jut az eszedbe a fenti gondolatmenetből

Poén, hogy amikor említek egy problémát, akkor az rögtön "minőséggé" avanzsál, amikor beköpöd, hogy a másiknál is van probléma.

De a lényeg még mindig nem jött elő? Ki marketingelte a "linuxot"? Milyen cég gyártott "linux" operációs rendszert? Mennyi pénzt tettek bele? Milyen marketing kampányokkal nyomták ezerrel a "linuxot" a zemberek arcába?

nemtom úgy látszik itt a hupon külön el kell mondani, hogy a floppy már maga = probléma

egyébiránt goto

Pl irixen nem volt probléma, pedig elég egy nyomorék rendszer volt az is. De erről a kommentről nem igazán sikerül választ találnom az égető kérdésekre, hogy többek közt egy kernelt ki reklámozott szénné.

kemény feladat az olvasás

de mondjuk ha addig terjed egy OS minősége nálad, hogy mennyire faszán kezeli a badsectoros floppyd, akkor talán a jövőben skippeld inkább ezt a szálat

Nem mondod bazeg, hogy az I/O műveletek és fallback metódusok nem tartoznak az operációs rendszerek alapvető feladatai közé. A következő meg az lesz, hogy egy telefonnál nem alapvető dolog h hívni lehessen vele. Bár azt is megmagyarázták, hogy mindenki más hüje ;]

Hasonló volt nemrég pl optiarc dvd-nél is. Gáz, akárcsak a floppy, és mostanában érezhetőbb is volt, mint ahogy a '90es években a floppy problémája.

---

Egy kis közbevágás. Nekem Linuxon hibás floppy/CD/DVD, külső HDD/Pendrive esetén sem szokott olyat csinálni mint a MS-es kortársai. Apple-m nincs, mert valahogy az ára nem győzött meg a minőségéről...

Hmm, pl. Red Hat, Novell?

Novell bought the SuSE brands and trademarks in 2003 ahogy nézem SuSe linux névvel 1998-99 előtt sem nagyon találkozott senki. Esetleg a red6, bár őszintén -- ezt tudjuk be az én világi tudatlanságomnak -- sgi és next gépekkel hamarabb futottam össze, mint kereskedelmi binugzal.

a binux elsősorban vírusmarketinggel terjedt, chip újság/cd-ken, bbs-eken, lemezujságokban, egyetemeken, etc, nyomatta mindenki mint az új messiást (ma is, csak már nem megy olyan jól, köszönhetően a 2 perces boot időkben kulminálódó tervezési katasztrófáknak, és a lényegesen jobb terméket gyártó versenytársaknak) - de meg kell hagyni, a win 3.1-hez képest anno valóban voltak előnyei

akkoriban egyébként aki linuxozott, és értett is hozzá, az windowmaker-t használt, ami meg ugye a gnu-sított NeXTStep (igen, akinek volt 300Mhz feletti gépe, az enlightenment-et:))

a pórnép^Wkazuális userek meg tolták a kde/gnome/icewm kombót, mint ma. így megy ez.

Nahát, egy értelmes összeszedett hozzászólás Tőled ;) .Respekt. Mondjuk ha pöttyet nagyvonalúbb vagy mondhattad volna win 3.1 helyett a win95-öt is.

A legelső binugzot a Forráskód nevezetű újság lemezmellékletén (3.5" ugyi) találtam, amivel egyetlen dolgot lehetett csinálni: színes dir listát. A Chip-nek volt egy 200 MB-os CD melléklete, amin ott figyelt talán a slacki egy olyan változata, amire pár napos hegesztés után lehetett x-et varázsolni. Első kérdés mindig az volt, h "na és mi fut rajta...?"
Mivel a telepítéshez senki sem értett akkoriban -- még a sunos rendszereket üzemeltető gazdi sem -- az egész ment a lecsóba, és hát mivel kereskedelmi forgalomban élő ember nem látott binugzos márkás gépet, a pályafutása első körben max a geekek, főiskolások, egyemisták körében volt íves.

Ennél még egy c64/enterprise/spectrum/primo/atari/amiga vonal is több valódi marketinggel rendelkezett, ti. mert meg lehetett venni a bótban működésre kész állapotban, nem beszélve a sparc/indigo/o2/next csodákról, amikért csilliókat lehetett kicsengetni, és minden rangosabbnak tekintett "mérnöki tevékenységgel" rendelkező cégnél volt egy legalább mutatóban, és a siker mércéje az volt, ha valaki megengedhette magának h legyen efféle. Azokhoz képest a solarisos pentium alapú gép pro/engineer-el kis sutyerák semmiség volt. Na ez valóban vírusmarketing volt, ahogy az is, amikor az apple a DTP-vel a sajtót rohanta le, akik utána minden félig szakmai cikkükben 2-3 mondatonként leírták h "apple".

igen a c64/enterprise/spectrum/primo/atari/amiga vonalnak (ezek mióta UNIX-ok? most akkor a c64 miatt nem terjedt el a linux, vagy hogy jön ez ide) tényleg hatalmas marketingje volt a '90-es évek második felében, apró bibi volt csak a folyamatban hogy a commodore akkor már rég csődben volt, és már rég pécézett (vagy akart) a világ (de a floppy-t a linuxal szemben tényleg jól kezelték!:))

meg a microsoft (aki ugye személyesen és nagyrészt egyedül lenyomta a linuxot) pont nem szerepelt a hozzászólásodban. try again?

A figyelmetlen olvasó még azt hinné, hogy szándékosan beszélsz félre ;]

épp ezért térünk vissza a terelésed előtti állapotra

Mármint a te terelésedre...? Térjetek

nehary, de a '90-es években a (lényegesen) jobb marketingja pont a linuxnak volt, valahogy később mégis alulmaradt a minőséggel és a tervezéssel szemben

"Virtuális desktopok, X-szel távoli gépen dolgozás, stabilitás, dinamikusan változó merevlemez-puffer méret, ..."

Lehet, hogy 95-ben valóban jobb volt a linux, de azóta a microsoft is lefejléesztette ezeket a szolgáltatásokat, sőt, többet, jobban. A linux azóta mit tud felmutatni, amit a windows nem tud? (Oké, virtuális desktopok hivatalosan továbbra sincsenek, de külső programként elérhető dolog ez is nagyon régóta.)

--
Don't be an Ubuntard!

Külső programként sokminden le lett fejlesztve sokmindenre.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

A multkor volt szuksegem olyanra, hogy egy, azaz egy darab ablakot megjeleniteni egy masik gepen Windows alatt.
Kabe ugy, mint a -display kapcsolo az X alapu programoknal. Ezt tudja peldaul? A multkor is megkerdeztem, de kitero valaszokat kaptam, pedig jo lenne, ha lenne ilyen.

egy multi-terminal RDP-t összehegeszteni XP-n egy napomba tellett 6-8 leírás elolvasása után...
Linuxon mintha valami hasonló alapból működne :O

egy multi-terminal RDP-t összehegeszteni XP-n egy napomba tellett 6-8 leírás elolvasása után

Előfordulhat, hogy azért mert az XP nem szerver operációs rendszer, a Microsoft pedig ez utóbbira nyújtja csak hivatalosan a Terminal Services-t.

Úgyhogy amit megoldottál egy nap alatt XP-n az egy ügyes hack, de halkan jegyzem meg: licencet sértesz vele.

Az pedig, hogy az XP nem támogatja ezt a funkciót alapból nem technikai jellegű probléma, hanem kereskedelmi korlátozás.

Aham, értem. Magyarul: még fizetek is érte, és keveset nyújt... óriási dolog.

Miben nyújt keveset?

... - ez aztán értelmes kérdés. Most volt róla szó, hogy ami a másikon alapvető, az itt csak licenszsértéssel/licenszvásárlással lehet megoldani...

Még mindig nem értem, hogy egy desktop célra szánt operációs rendszernél miért lehet ez valós igény? Illetve, hogy miért probléma az, hogy egy programból több, eltérő tudású verzió is van, és mindenki azt választja, amelyikre szüksége van?

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Technikailag tudja, a licencelése miatt nem tudja. Ez valami olyasmi, mint a pax/grsecurity a linux esetében. Mivel nem a kernel része, hivatalosan a linux nem tudja, de ha magadnak felpatcheled a kerneledet, akkor tudja.

--
Don't be an Ubuntard!

De legalább licencet sem sértesz... és még akkor is ingyen kaptál mindent :)

Ahogy az xp fölé összegányolt többterminálos rdesktopot, úgy a kézzel felpatchelt linux kernelt se nagyon lehet beadni egy normális cégnek. Persze egy nagy cég már megteheti, hogy felvesz pár fejlesztőt, akik szükség esetén megoldják az ezzel felmerülő esetleges problémákat, de most nem ilyen cégre gondoltam.

Ui: persze elképzelhető, hogy van olyan disztribúció, ami hivatalos támogatást nyújt pax patched linux kernelhez, ezért vonatkoztass el a pax-tól, és gondolj valami olyan patchre ami nem ennyire ismert.

--
Don't be an Ubuntard!

persze elképzelhető, hogy van olyan disztribúció, ami hivatalos támogatást nyújt pax patched linux kernelhez

Nem nagyon sajnos, pedig jó lenne. Talán majd a közeljövőben ez is megvalósul.

Az hogy "ingyen kaptál mindent" jelenleg csak PaXTeam és Spender jótékonyságának köszönhető. Egyébként veheted úgy is, hogy vannak bizonyos szintű dolgok, amiket ők is csak szponzori támogatás mellett végeznek, mint pl. az GRsec+OpenVZ patch-készlet karbantartása...

Legközelebb az igényeidnek megfelelően vásárolj OS-t.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Fú, jó kis flame-t indítottam el (a fentebbi bejegyzéseket is beleértve) egyetlen, ártatlannak szánt, kíváncsiságból született kérdéssel.

Hiába, ahogy mondani szokás: "Azt mondják, hogy aki kíváncsi, az hamar megöregszik. Nahát, itt ez fordítva van: aki kíváncsi, az fiatalon meghal Igoriban..."...

:-)

Igény=mit tudnak kezelni... - mi az elterjedt... - de ez már a múlt errefelé.

Amúgy akár le is írhatnád, egybe. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

A multkor volt szuksegem olyanra, hogy egy, azaz egy darab ablakot megjeleniteni egy masik gepen Windows alatt

google://RemoteApp

Nagyon köszönöm. De sajna ez nem alapból megtalálható a rendszerben. Sebaj. Megoldom linux alól... :-)

további - oktalan - kérdéseket vethet fel az is, hogy wachag úr hogyan talál a "linuxban" X-et

Az még hagyján, de "linux" esetén amit fel tud telepíteni az számára az alaprendszer része, Windows esetén ha telepíteni kell valamit, akkor az nem az alaprendszer része... ;)

De ezt a kettősmércét már megszokhattuk.

Pontatlan fogalmazásomért elnézésedet kérem, bár úgy érzem, ez most kicsit kötözködés volt részedről. Nem szándékom sosem kettősmércézni. Arról van szó, hogy az én lehetőségeimen belül ez a feladat a Microsoft eszközeivel sajnos (jelenlegi tudásommal) nem megoldható. Ezért kérdeztem rá, hátha van rá megoldás. Korrektül leírtátok, hogy van, ezt köszönöm, sajnos látom, hogy erre nincs lehetőségem.

Vedd észre, hogy egyik esetben természetesnek veszed, hogy az "egyszerűbb lelkek" mindenféle "-display" kapcsolókkal operálnak parancssorból, míg másik esetben problémát jelent, ha "nem alapból megtalálható a rendszerben".

Miközben az eredeti kérdés az volt, hogy "tud-e ilyet", nem pedig az, hogy te tudsz-e ilyet, mert arról kiderült már a kérdésnél, hogy nem...

Jogos, akkor úgy mondanám, hogy ez a feature egyszerűbb lelkeknek is elérhető egy Linux alapú rendszer esetén.

tovább kellett volna gondolkoznod

"A linux azóta mit tud felmutatni, amit a windows nem tud?"...

Nem tudom. alig használok Windowst. De nem is akarom bizonyítani, hogy a Linux jobb desktopon, mert lehet, hogy nem is az.

Csak azt az axiómaként elfogadott tévhitet próbáltam megingatni, hogy a Linux *mindig*, *mindenben* csak a Windows után kullogott volna desktop kérdésekben. Úgy látom, sikerült. A mai állapotról ismeretek hiányában nem nyilatkozom.

(Csak egy-két ötlet: program-repozitóriumok, apt-get, synaptic és társai? Kevés vírus? (Tudom, hogy ennek sok oka van, de azért a tény az tény: kevesebb a vírus. Ebben a jobb default beállítások is szerepet kaphatnak.) Sokkal több hardveren való elérhetőség? De ne álljunk le vitatkozni.)

+1

Kb. 3 éve (kb. 2 éve nem multiboot-ban) használok mindenféle desktopon Linuxot. Az ezzel együtt járó hülyeségeit már megszoktam (pl. Ati, flash), és kényelmes számomra.
Ha a feladathoz Win kell, akkor meg azt használom, de utána gyorsan vissza is térek a pingvinhez. :)
(Egyébként a win7 első blikkre (kb. 2 hónapja van rajta az egyik gépen a cégben) szerintem nem rossz...)

A szokás hatalma, nem hét!!!

Linux fan vagyok. 90%-ban linuxot használok. Desktopon is. Ennek ellenére lássuk be:
Nagyon kényelmes az előre telepített, előre finomhangolt, minden eszközömmel hackelés nélkül kompatibilis Win7 elé leülni, amikor valamiért mégis azt indítok.

+1

Érdekes módon a videóban egy szó nem esik a Windows-ról. A végén meg ez a felirat: "Microsoft (and) Linux". Vicces.

Miért? A Linux pont úgy nem operációs rendszer mint a Microsoft. Ellenben a Windows az.

:D :D

+1

Valóban, tettek sem ártanának.

No meg, a videó szépen hallgat arról, hogy az MS nemcsak enyhe értetlenkedéssel bámult a Linuxra korábban, hanem volt már a Linux lekommunistázása, a GPL-nek a gazdasági fejlődésre ártalmas vírus szerű dolognak nevezése, az MS által támogatott SCO-fud kampány, (források keresésére most nincs időm) .... meg az olyasmik, hogy a Win* telepítő nem hajlandó kezelni a Linux partíciókat.

Kicsit tehát szépítgeti a múltat a videó, de sebaj, kibékülni sosem árt.

"a Win* telepítő nem hajlandó kezelni a Linux partíciókat"

A telepítő a microsoft termékeken kívül semmit nem ismer fel (az utóbbi időben talán már a dos-t se), úgyhogy ez nem a linux elleni összeesküvés.

--
Don't be an Ubuntard!

Pedig ez egy tévedés, mert a Windows tud települni ugyanarra a filerendszerre mint amin a linux van. És le se törli.

Ezt most nem értem valahogy, kicsit magyarázd el, kérlek. A fájlrendszer, és a partíciós tábla az kissé különböző.
Amit én Linuxon használni szoktam az ext3,4 fájlrendszerből. Partíciós táblából: msdos, 2TB felett GPT. Az, hogy msdos partíciós tábla alá be tudsz tenni egy NTFS-t, az nagyon nagy dolog. :D
GPT-re még nem próbáltam Win-t tenni, de lehet meg kéne próbálnom.
Msdos partíciós tábla alatt (Ext3,4-re) készített partíciót felhasználni NTFS-re szinten óriási dolog... húha. Az még nagyobb lenne, ha a más eszközzel készített msdos partíciós táblát nem ismerné...

Mellesleg, majd ha ext3,4-et kezeli, akkor örülni fogok.

bácsi kérem én tudom mi az a partíciós tábla, meg azt is hogy mi az az umsdos :)

+1

Still laughing...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

++
"Hogyúgyvan!" (c)... Húbazmeg, már nem emléxem... :(
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

A "Linux" köszöntötte vajon a Microsoft-ot bármilyen évfordulója alkalmából ?

Nem bírok magammal, íme a patch:

+ printk("Oops: A Linux köszönti a Microsoftot!\n");

Például a panic.c-ben egész jól mutatna. :)

LOL

Én is LOL :D

Beteg :-)
Kuldd el Linusnak.

Remélem strichines a torta. Meg amúgy is: The cake is a lie!
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

[link]
[link]

Bár a "stricin"-nek is van értelme

:D olvasd a kommenteket: "This cake is a trojan!!!"

O RLY?

--
Don't be an Ubuntard!

Tux és Bill Gates egykor. Tux és Bill Gates ma. Az egyik mintha öregedne :) Gates mutatja, ezen már a Botox se segít.

--
trey @ gépház

a linux is elég öreges már

Az inkább valamilyen védőoltás lesz, ami az alapítványa támogatásával jut el afrikai gyerekek millióihoz. Van ilyen videója a Linus-nak és Alan-nak?
Vagy akár ilyen?

A ripacso ripoff helyett maradok inkább az eredetinél :)

--
trey @ gépház

Mindenki tudja, hogy mi az eredeti, pont ez a lényege az ilyen videóknak... de látom nem értetted a célzást, pedig Timi rávilágított egy érdekes jellegzetességre. ;)

Amerikában a tehetős embereknek, ha nem akarják, hogy kinézzék őket bizonyos körökből, akkor adakozniuk és jótékonykodniuk __kell__. Főleg az olyanoknak, akik olyan családból/világból jöttek mint Gates. Apa bankár, mit szólnak az üzlettársak, ha az ifjabbik Gates sóher mint az állat? Más világ, más szokások. Szép dolog tőle, hogy tesz a gyerekekért. Michael Jackson jut eszembe. Az is gazdag volt és tett a gyerekekért. Még vidámparkot is építtetett nekik.

--
trey @ gépház

Azért megnézném B. G.-t, amikor moonwalkol. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Azert Bill Gates nem atlagos jotekonykodo, aki evente egyszer vesz valami draga bort egy jotekonysagi arveresen. Barmilyen metrika szerint (relative is) tobbet tett a harmadik vilagert, mint a tobbi milliardos, meg a joceg (r) Google tulajainal is tobbet (pl. Larry Page most elkezdte nyomni a penzt a Parkinson-kutatasba, miutan kiderult, hogy hajlama van ra, addig kevesbe erdekelte).

Nem veletlenul mondjak, hogy a Microsoft legnagyobb hackje az, hogy a multicegektol ataramoltatja a penzt Afrikaba. :) (Tehat minden Linuxra migralt PC miatt ehen hal egy cuki kismacska Afrikaban.)

Bar tudom, hogy a te vilagod fekete es feher, ha a Windows szar, akkor a fejlesztoceg tulajdonosa csakis valami atlagosan mocskos uzletember lehet; mert ha nem igy lenne, az zavart okozna a fejedben. :/

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hát bocsi, hogy nem osztom a önfeledt rajongásod a Gates família irányába. Ennek semmi köze a Microsoft-hoz, meg a Windows-hoz. Csányi rajongó se vagy azért mert adakozik, pedig még OTP ügyfél is vagyok. Tudom, az én hibám.

--
trey @ gépház

"Bar tudom, hogy a te vilagod fekete es feher..."

Pár éve olvasom a HUP-ot, nem az jött le mintha Trey ekkora fafej lenne.

Öblítős WC-be?

Látom még mindig nincs meg a mondanivaló...

A probléma leginkább az, hogy először az üzleti életben kéne hasonló jopofizós/lazább hozzáállást mutatni, aztán majd tapsolnak hozzá. Mert ez a mostani "eltaposlak/megfejlek nyomorult" módi kicsit kontrasztos a video meg a jótékonykodás fényében.

Mert ez a mostani "eltaposlak/megfejlek nyomorult" módi kicsit kontrasztos

monstani? például?

Az MS úgyis mindig találni fog egy utálható CEO-t :)

"Tux és Bill Gates egykor. Tux és Bill Gates ma. Az egyik mintha öregedne :"
Az egyik egy rajzolt figura, a másik meg egy sokmilliárd dollárt termelő cég alapitója, és részvényese :)
gonosz mode on: az egyiknek lehet h. kell a botox, de futja is rá... :P
--

és (szerencsére) nem is egyidősek

Jaaaa, hogy az egyik egy rajzolt figura??? Bakker, jó hogy szólsz .... :))

--
trey @ gépház

Érezted h. valami nem stimmel mi? :D
--

Marketingnek marketing, de a szándék a fontos. Egyébként egész jópofa. :)

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Úgy 10 éve ez még vicc volt: http://www.mslinux.org/

Mi lett volna, ha ez lett volna XP helyett?! :D

apt-get install xbill

Ha valaki esetleg nem ismerné. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Azért a végén kilökhetne a pingvin egy kis nyers halat az igluból, hogy legyen mit egyen a kedves vendég.... :-) Vagy ezt a részt Linusnak kell megfilmesítenie?

úgy illene ilyen szép gesztus után :)

Mostanában olvastam pár érdekes hírt arról, hogy az MS közeledik a Linux felé. Először is hozzájárulnak a Linux kernelhez. Pár nap múlva, hogy talán dobják a Windows nevet és olyan oprendszert csinálnak, ami minden eszközön fut. (A lyinyugz már ilyen). Talán rájöttek arra, hogy ez egy nagyon nagyon nagy biznisz és kúd be a bigginning of á frencs s'ip... ;)


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Windows helyett Tapidóz :D

b+1 :D


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

http://www.techdrivein.com/2011/07/microsoft-just-want-to-say-happy.html

As widely misinterpreted by many out there, this is NOT an official video made by Microsoft. It's just a user submitted video to Linux Foundation website. Worth a watch anyway.

?

Persze, ez nem eredeti. Nézd itt: http://video.linux.com/users/microsoftgermany - 1 week 1 day... szerintem fake profile

Ezzel a történet már kezd ciki lenni.

Hát gyerekek, amennyi hülyeséget itt összeírtok...

Most költöztem haza, még nem vettem gépet.
Most raktam össze az itthon fellelhető szemétből egy 600 Mhz 256 mb ram 10 Gb Hd gépet, nevezzük annak...

Filmet nézek (hirado.hu, online filmek, flv, xvid, persze HDvideo nincs, meg ultatömörítés...), levelezek (Thunderbird), netezek (netsurf, dillo, firefox, iron, flash), gitárkottákat olvasok (TuxGuitar - java kell hozzá), opengl (openarena főként és Serious Sam) - és akkor most mi nem desktop, vagy mi van? Mi nem felhasználóbarát? Az, csak megválogatja a barátait...

Na, ha erre rá tud húzni egy kört akármelyik microsoftos s***nya*ó, akkor az hazudik, mint a vízfolyás....
Puppy rulz !


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

Csak a tisztesség kedvéért:
200 Mhz 10 Gb Hd 32 mb ram - puppy linux PupNgo CLI edition, 9 mb és megy a net rajta, mp3 és ennyi, tudok rárakni a dos partícióra mindig új retro játékot a Zinternetről (Lynx, W3m), ez persze főként a Lotus 3, doom és quake :-)
Valahogy mindig visszakerülnek, csak hát kicsi a hely...
Mit is tud a microsoft jelenleg ezekhez? Sz*rt se...
Jeee.... A lényeg a kobakodban van és nem a pénztárcádban....


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

Freedoson játszol legalább? Mert elég ciki lenne, ha ms-doson. :)

--
Don't be an Ubuntard!

Ha jól tudom, az msdos 7.10 full ingyenes, csináltam egy saját ISO -t, 700 mb...


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

?

Innen leszedhető:
http://www.syschat.com/download60.html
Egy kis leírás:
http://www.fullandfree.info/software/ms-dos-710


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

A kérdőjel annak szólt, hogy mi a zöldfűszeres-harmatos kora reggelnek kell ennek egy egész CD?
Ennek a helynek fele se kellett egy DOS rendszerhez, és szinte minden volt hozzá.

Illetve nem, ebből az nem következik, hogy ingyenes. Csak a kutyát sem érdekli, hogy warezolod.

Alig 4 perc alatt 400 Mhz-el lejjebb kapcsolt a processzor és megdöglött 256 mb ram-ból 224 mb? Valóban szemét lehet. :-)

Rájött, hogy a 600 MHz-es gépen elfut az XP is ugyanígy, ezért nagyobbat kellene füllenteni, hogy mégjobbra jöjjön ki a csudapuppy. ;)

Néhány csökkentagyú WinTroll kivételével mindenki levágta, hogy nyilván 2 különböző gépről van szó....


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

Olvasd utána a ;-)-t is...

Amúgy tényleg elfutna rajta az XP, persze pár dolgot zsigerből kikapcsolnék rajta. Inkább, mint egy mai ubuntu... :-)

Hát az ubuntut az jól elcsinálták, pedig nagy kedvencem volt.
Az xp, ha jól ki van szedegetve, akkor tényleg jobb, csak az a rengeteg bug, frissítés, vírusirtó, tűzfal, áhh...


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

A csökkentagyú WinTrollok lehet, hogy 25 MHz-es 386-oson 2 MB RAM-mal DOS alatt is interneteztek Arachne böngészővel, úgyhogy értetlenül állnak az előtt, hogy mire vered magad... ;)

ne2000 + wattcp + telnet.exe rulz.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Jaja, csak nekem nem ne2k kompatibilis a hálókártyám...
Van vagy 300 driverem dosra, tutira az a sis -es vacak nincs benne, már három p1 -essel jártam így...
:-(


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

De rég is volt :(

Nah, ja, az mindenképp érdekes, hogy 1996 környékén 2 féle fagyással találkoztam, az egyik, amikor a win95 meghalt/lefagyott csak úgy, meg amikor rosszul fordítottam le a debian kernelt, de a dos/novell kliens/szerverem olyan páros volt, ami csak akkor állt meg, ha elment az áram és az volt gyakrabban, mostanában összeszedték magukat az áramszolgáltatók.... :-)


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

Elfut ugyanígy?

Ezt be tudod adni anyádnak, meg a hülye haverjaidnak, esetleg, én már az elmúlt 15 évben jó néhány gépet megcsináltam, de sohasem fog ezekkel a programokkal ugyanúgy futni, én nem egy kezdő, önjelölt windowsos hülyegyerek vagyok, aki a haverjainak pakolja fel ingyen a torrentről leszedett microsoftos sz*rjait...

Amúgy van egy 100 mb -os xp sp3 cd -m, plusz egy magyar nyelvi csomag hozzá, ha nagyon windows kell, de nagyon nagy gáz az is, a drivereket szinte mindig úgy kell levadászni, de 256 mb ramon egy windows soha nem fog rendesen futni, akármennyire is kiválogatod a szolgáltatásokat...


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

^- poliverzum felhasználói bázisa

Jó tudni, mert évekig használtam 196 MB rammal, kicsit komolyabb dolgokra, mint a DOS játékaid.

Nyugi, megvan nekem is, ki is írtam őket és elrakatam a régi dos -os cd -ket, de ugye neked ma már nem ismer fel minden hangkártyát és hálókártyát? Videókat is nézel rajta?
Nyugi, tudom, hogy miről beszélek, nekem is volt 286 xt, at, 20 mb hd, aztán évekig egy 166 Mhz 128 mb ram, win95 -el, betárcsázós internettel és tévékártyával...
Én is sokat dolgoztam rajta, de már nem akarok vacakolni többet winfossal, évek óta, szinte mindig csak a baj van vele, de ez egy ilyen törzsvásárlót, mint te, úgysem győz meg, menj és szolgáld bill gécet, ajánld fel a tested is nekik....


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

286 xt az zsír

Ja, meg a hercules monitor CGA emulátorral, zöld-feketében....
az már színes monitor volt.... hehe...
Istenkém, mire a képnéző behozta a jpg képeket, de sokat kellett várni...


Puppy linux, mert a méret igenis számít ! Puppy linux, mert megérdemlem. http://skami.homelinux.org

Arra célzott, hogy nincs olyan, hogy "286 xt", kicsit összekeverted az iskolában tanultakat... ;)

8-D

Értem én, hogy a win95 tapasztalataidat extrapolálod a jelenkorra, de esetleg elgondolkodhatnál azon, hogy amikor te win95-öztél, akkor más pont épp már linuxozott, csak az se volt annyira fenékig tejfel és veled ellentétben nem ezt az időszakot vetíti ki a mostani állapotokra.

Egyébként nem hogy MS törzsvásárló nem vagyok, de még csak szoftver vásárló sem. Sose vettem semilyen szoftvert, úgyhogy "bill géc" sajnos nem rajtam gazdagodott meg.

(nem mellesleg billgécezni 2011 közepén meglehetősen szánalmas)

Oh nem kell leírni a kis 166-os penyákat. Nagyon jó kis gépek azok. Nekem a mai napig megbízhatóan melózik itt egy. Linux fut rajta. Mondjuk anno win is volt rajta.

--
GPLv3-as hozzászólás.

A videót nézve folyton attól féltem, hogy felrobban a torta, mert a Hedgewarsban robbanó tortát szokás küldeni az ellenfélnek. :D

Ballmer: Linux is a cancer.

Kezdjék a söprögetést a saját házuk táján.

--
GPLv3-as hozzászólás.