VirusBarrier iOS: "az első malware szkenner iPhone-hoz, iPad-hez és iPod touch-hoz"

 ( trey | 2011. július 12., kedd - 21:18 )

Az Intego ma bejelentette, hogy elérhetővé tette VirusBarrier iOS termékét, amely egy malware szkenner iPhone, iPad és iPod touch eszközökhöz. A VirusBarrier iOS elérhető az App Store-ból 2,99 dollárért. Az árban egy éves vírusdefiníciós frissítés előfizetés foglaltatik. Később lehetőség lesz a megújításra 1,99 dollárért. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És ha a felhasználó lementi az exploitos PDF-et, vagy megadja az URL-jét szkennelésre, akkor már esélye is van arra, hogy találatot kapjon.

Szerintem hasznosabb a nulladik malware szkenner: http://free.antivirus.com/smart-surfing-for-iphone/

A 10 pontos kerdes az az, hogyan akarnak malware-t keresni sandboxba zarva...

---
pontscho / fresh!mindworkz

Még úgy, hogy nem vagyok iOS felhasználó, úgy is ez volt az első kérdésem. Esélyes, hogy nem sokáig marad az Appstore-ban. Meglep, hogy az appstore audit csapatnak nincs hotlist-je virus-malware-... kulcsszóra...

Hmm hmm virus scanner, _scanner_. Eszedbe jut errol valami? Mondjuk a vasarnap delutan/este? :) :) :)

nyilván a vírusdefiníciós frissítésekkel letölt majd aktuális exploitokat, amikkel előbb rootolja az iPhonet:)

Már annyi az almás malware, hogy scanner kell hozzá? Vagy a malware-eket majd ezután írják meg a scannerekhez hogy kapjanak is valamit a pénzükért az emberek?

--
joco voltam szevasz

Igen, de a malware-ek is csak sandbox-ban futnak majd, hogy korrekt legyen a dolog. :-)

FUD

Nem értem mi az istennek kell ezekre (ios, android) a platformokra vírus meg malware védelem...

Gondolom mert van malware meg vírus ezekre a platformokra. Logikusnak tűnik.
----
Hülye pelikán

Malware mindenhova van. Linux alá is, mégse kell vírusirtó.

kérlek, ezt: "rm -rf /" tedd bele egy fájlba, adj rá írási jogot, majd futtasd rendszergazdaként. Akkor most én írtam egy malware-t, vagy vírust? Ez ellen mi véd?

Egyébként az ios meg android platformok elvileg sandboxolnak, ha nincs bug (tudooom) akkor nem tehet a program olyat amire nem adtál engedélyt. Ha meg adtál, akkor magadra vess. Nem mondom hogy jól vannak megcsinálva a jogosultságok kiosztása, de azért működik. Amikor először jöttek a hírek arról, hogy "hú, vírus van az androidra" akkor is csak arról volt szó, hogy csináltak egy alkalamzást, ami csinált néhány dolgot, de az usernek meg kellett bíznia benne. De koncentráljunk picit az iosra. Apple store. Ha véletlenül bekerül valami, akkor az első néhány visszajelzés után eltávolítják. Egyébként is nagyon erős szűrés van, ráadásul community is, ami ír értékelést, és anyázik, ha valami nem tetszik neki. Ha az ember picit utánajár a dolgoknak, akkor nem kaphat malware-t.

?

Vesd össze a linux és az iOS/Android elterjedtségét. Mindenre kell vírusírtó, ahova megéri vírust írni.
----
Hülye pelikán

osx?