LibreOffice-ra áll át a Debian (is)

Nincs egy éve, hogy a The Document Foundation megalakulásával megtanulhattuk a LibreOffice nevét, mégis úgy tűnik, mintha mindig is itt lett volna. Voltak akik temették már a megszületésekor, de eddigi rövid élete alatt is bebizonyította már, hogy nincs félnivalója a lassan a feledés homályába süllyedő OpenOffice.org-tól. A nagyobb Linux disztribútorok szinte azonnal a LibreOffice mögé sorakoztak fel, így nem csoda, hogy a Debian is bejelentette, hogy LibreOffice-ra áll át. A LibreOffice március óta már elérhető a testing és unstable disztribúciókban, illetve elkészült a backport a Debian 6.0 "Squeeze"-hez.

A Squeeze-t használók a következőképpen telepíthetik a LibreOffice-t:

A /etc/apt/sources.list fájlba vegyék fel a következő sort:

deb http://backports.debian.org/debian-backports squeeze-backports main

utána

apt-get update ; apt-get install -t squeeze-backports libreoffice

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

arra, hogy évi két darab ötoldalas doksit meg három spreadsheetet megszerkesszek, bőven elég az ooo (és droppolni is fogom a debiant 1.5 hónapon belül), ezért nem bántom own rendszeren, de az eseménynek örülök.

------------------------------------------
Egyetlen vi-parancsot ismerek, a kilépést.

Nem állítom, hogy nincs kivétel.

Van egy-két ember, akit tényleg elkapott, de sok link eleve trey fikázásáról szólt.

Például, miért tett ki trey windowsos hírt? Juj.

szerk: kicsit vesztes-vesztes szituációnak tűnik a legtöbb kiemelt topik. Valaki mond valami hülyeséget, amire Ő trollkodik egyet, majd közös erővel oltogatják egymást.

Amikor különváltak, szerintem egyértelmű volt, hogy a Libre Office veszi át az OpenOffice helyét. Az OpenOffice szerintem meg is fog szűnni kb. 1 év múlva.

A debianos fiúkról azt tudom hogy a stabilitásra törekszenek, tehát ha ők is kezdenek foglalkozni a LibreOffice csomaggal az bíztató.

Pontosan értelmeztem, hogy mi van oda írva, azonban figyelmebe véve azt, hogy a jelenlegi stable-höz "csak" backport van és az alapból az OOo van benne, én ezt úgy könyveltem el, hogy "át áll" és még nem "állt át". Majd ha a stable-ban ott lesz, nekem akkor lesz állt ;)

--
trey @ gépház

Megkockáztatom a több mint kilenc éves accountom törlését :) . Attól hogy stabilként kiadott csomagösszeállítást / cd-ket nem borítanak össze, attól elérhető hozzá hivatalos csomag. Az átállás megtörtént.

Indítványozzam új, OOo mentes és LO-t tartalmazó cd-k generálását a következő Squeeze frissítéskor? Esetleg egy szavazás itt a HUP-on erről, ami reprezentatív lehet Debian felé? :)

Pfff... épp a minap hegesztettem bele kézzel a rendszerbe. No sebaj.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Most jol eltunodtem, nekem miert Libre van mar jo ideje, aztan beugrott: testing/sid van fent.
Anyam gepen viszont Ubuntu (Lucid), abban sajnos nincs :( Merthogy valamit nyomtatni akart OO-bol es keptelen volt az A4-es lapot fekvore rakni :( Kicsit dobbenet volt. (Aztan most felraktam egy Abiwordot is, az mar jo)

--
http://www.micros~1

Nekem hiányol egy ilyet:

ure (>=1.7.0), de csak 1.6.1+OOo3.2.1-11+squeeze2 telepíthető

Ez az ure 1.7.0 jelenleg csak a testing ágban elérhető. Érdemes reckírozni, vagy hagyjam a fenébe az egészet? Másnál nem volt ilyen hibaüzenet a stabil Debian 6 alatt?

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.