LibreOffice 3.4 Beta 1

 ( trey | 2011. április 18., hétfő - 14:36 )

A The Document Foundation részéről Florian Effenberger nemrég bejelentette a LibreOffice 3.4 első béta kiadását. Az érkező 3.4-es kiadás a második nagy (major) LibreOffice kiadás lesz majd a TDF-től. A kiadási megjegyzések itt. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Húha, azt hittem már nem tudják tartani OpenOffice.org sebességét, és lassabban innoválódnak, de most megnyugodott a szívem.

az innováció nyilván a verziószámokon múlik ;)

Miért? Így volt ez a Slackware esetében is. A 3-as után jött a 6-os verzió, hogy utolérje a RedHat SuSE és Mandrake verziószámozást.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

azért Patnek van egy kis kerékhibája :D

Csúsztál kicsit, a 4 után a 7 jött :-)

--
SZVSZ, a rövidítéseket használók tök bénák.

Bocs. Nem néztem utána. Ezek szerint nem jól emlékeztem, de ez a lényegen nem változtat.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

és? nem egy verziószámtól lett a slackware olyan, amilyen.

A megjegyzésekből is szépen lejön, hogy van mit takarítani a kódban :-), illetve hogy aktívak a magyar fejlesztők is (mondjuk ezt eddig is tudtuk, csak jó látni :-) ), köszi fiúk!

Remélem kijavítják azt a hibát hogy egy bemutatót (ppt) a megnyitás után ész nélkül azonnal elkezdi lejátszani. Ha pedig leállítom akkor meg kilép, ahelyett hogy szerkesztő üzemmódba lépne. Így aztán próbáljam meg elmenteni a LibreOffice saját formátumában, vagy netán szerkeszteni. >-(

Ha jól tudom, akkor az a ppt-ben van kódolva, hogy azonnal induljon el és csak kilépéssel lehet megállítani.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

PPT vagy PPS a kiterjesztés? Mert PPS esetén ez a normális. Ha átnevezed PPT-re, akkor meg szerkeszteni fogja alapjáraton. A Microsoft Office is így teszi.

A két kiterjesztés között "csak" ennyi a különbség? :)

Tudtommal igen, próbáld ki egy egyszerű mentéssel.

Igazad van, rosszul emlékeztem tényleg PPS az amivel ezt a dühítő viselkedést tapasztaltam. Követtem a tanácsodat és átneveztem PPT-re, mindjárt rend lett. Néha kapok levélmellékletben tájakról bemutatókat. Az OpenOffice mindig csak megnyitotta őket de nem kezdte el lejátszani. Akkor amikor helyette föltettem a LibreOffice-t találkoztam az említett viselkedéssel. Fogalmam sem volt hogy csak ennyi a gyógyír. Köszönöm. :-) Nagyon bosszantó tudott lenni mert a teljes képernyőn mutatta a képeket, én meg virtuális asztalt használok 2000x1500-as méretben míg a monitor 1024x768-ban üzemel. Gondolhatod hogy mit láttam az egészből. :-(

remélem így 2011-ben lassan képes lesz videót és flasht beilleszteni és lejátszani

Nem pont a frissen sült bétához, de a "Kiterjesztéskezelő..."-ben van egy dolog amit nem értek (Win XP, LO 3.3.2.2, b202, m19).

Itt van lehetőség eltávolítani az esetlegesen nem kívánt kiter.-t,
ennél nincs (meg a többi nyelvi támogatás esetén sem)!
Az, hogy szedjem le teljesen, aztán újra fel (csak a telepítésnél jobban figyeljek!), no, az nem megy! Valamikor dolgozni is kell(ene)...

Lehet ezt valahogy orvosolni?

Szerk.: a lakatokat látom, de hiába vagyok r.gizda az adott gépen, attól azok még ott vannak, de egyébre nem jók :-); értsd: eltávolítás.

Nem kell leszedni, csak indítsd el a telepítőt, és a módosítással szedd le, ami nem kell. Mondjuk egy eltávolítás/újratelepítés sem több, mint 10 perc. Valamint azt is el lehet viselni, ha van litván helyesírás-ellenőrződ, még jól jöhet egyszer. :)

A telepítő által felrakott kiterjesztéseket nem lehet leszedni a Kiterjesztéskezelővel.

Ja még egy lehetőség van: A c:\Program Files\LibreOffice 3\share\extensions\ könyvtárból kitörlöd, és a következő LibreOffice indításkor kiregisztrálódik magától.