CyanogenMod 7.0

Megjelent a nagy népszerűségnek örvendő CyanogenMod főzött ROM 7.0-s verziója. A bejelentés szerint 4 hónapnyi munka, számos álmatlan éjszaka és a világ minden pontjáról érkező hozzájárulások eredményét köszönthetjük benne. A CM7 a 2.3.3-as (Gingerbread) Android kiadásra épül és összesen 30 smartphone (és néhány tablet) eszközt támogat. A bejelentés elolvasható itt. További infók a változások listája dokumentumban.

Hozzászólások

Blade-re feltettem és nagyon tetszik.

Szintén Blade, egyelőre rc3-on vagyok, fő nyűgeim:

- wifi sleep policy-t never-re kell raknom, különben nem csatlakozik fel magától a wifire, hiába toszojgatom, ez viszont keményen szívja az akksit;
- wifi hotspot fícsör hiányzik.
- random olyan állapotba kerül, hogy nem lehet feléleszteni

nemtod-e, a végleges verzió hozott-e változást ezen dolgok valamelyikében?

-wifi sleep policy hiba benne van (bár nem találkoztam még olyan firmware-rel, amiben rendesen ment). Workaroundként tasker (fizetős app, de marketen kívül is megvehető) tudja kapcsolni a wifit a kijelző függvényében.
-A menü megvan, be tudtam kapcsolni, beacont küld. Csatlakozni már nem csatlakoztam rá.
-Nekem ez nem jött elő soha (használtam: rc1, nighly25, nighly35, final)

Viszont a legidegesítőbb bug szerintem az volt, hogy gps használat után kikapcsolt, ezt javították (szinte közvetlenül a final előtt).

Az RC3-as volt a legproblémásabb. Egy nappal a kiadás után már megjelent az RC4.
Én Desire-en használom a final-t, és nekem bejön... (A tárcsázót lecseréltem DialerOne-ra.)
A HotSpot-ot megtalálod a WiFi beállításoknál, shortcut-ot el tudsz helyezni pl. az értesítési terület ikonjaihoz (CM beállítások - Felület - Értesítési Energia widget - Widget gombok [ügyes fordítás] )

- wifi policy nekem "when screen turns off" es szepen visszamegy megjegyzett wifira
- hotspot benne, de ezt már írták is
- egyszer volt egy random restart :O

az egyetlen ami zavar, hogy headset bedugva allapotban, nem csorog speaker csak fulesben szol csenges:( flb ROM-okban nem igy volt, es egyelore nem talaltam configot erre...

Sajnos az első generációs mobilokat (G1, Magic) már nem támogatja...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nekem most a linkelt COS-DS van fent a Magic-emen, tökéletesen működik, eddig egyszer indította újra magát, egyébként hibátlan (magamtól nem szoktam kikapcsolni most épp 277 óra az uptime.)

Azt azért nagyon érezni, hogy a ram kevés, Cyanogen 5-tel voltam eddig a legjobban megelégedve (swapper 2-vel), a 6-os instabil lett a fat32-re rakott swapfiletól, ez is az volt, de most csináltam egy swap particiót, így hiba nélkül megy (bár kicsit érthetetlen módon swappiness-től függetlenül alig használja. De még így is sokat segít.)

Lassúnak kicsit lassú (már a Cyanogen 6 is az volt), de a normális billentyűzet (magyar ékezetek juhéj), az új Gmail, és a vektoros google maps miatt nem váltok vissza...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Szégyenszemre még nem találtam olyan rendes leirást, amivel meg merném próbálni megtörni a milestone-om boot loader-ét.
A 2.3.3 -at ugyanis már szeretném felrakni külső forrásból, mig a 2.2 -vel megvártam a hivatalos frissitést. (igaz, előtte 2 héttel járt le a gari :))
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.

CM6-al en szivtam, uh most gyari 2.2 van overclockolva. CM7el kapcs majd esetleg johetnek tapasztalatok, de en _szeretnem_ _telefonnak_ is hasznalni, nem csak vmi kutyunek:) Pl cm6-al volt h 10-bol 6szor nem tudtam felvenni a telefont, mert volt vmi kis "minor" input fokusz problema a lock screen-el. Nalam ez fail. A minimum tudas amit hoznia kell az a gyari fw.

De rühellem ezt a "főzött rom" kifejezést.
Mellesleg szerintem elég korai volt pl. N1/Desire-re véglegesíteni, miközben bazinagy TELEFONÁLÁSSAL kapcsolatos bug van benne (ez más telefonokat nem érint).

Hááát, ha alapból valamilyen Android megy rajta, akkor igen, talán. Flasheled a CM-et (lehetőleg a készülékedhez minél "rokonabb" kiadást hardver szempontjából), aztán flasheled a kerneledet rá. De csak akkor próbálkozz szerintem ilyesmivel, ha nem gond, ha véletlenül tönkreteszed.

Nem erőltetném.
A boot+recovery image legyen kéznél. :)
De ha javasolhatom, a lehető legkönnyebben úgy csinálhatsz levélnehezéket a készülékből, ha "hasonló"-t raksz rá :)
Én a ming-et nyirtam ki hajszál hijján igy.
Ott "csak" a serial nem stimmelt hardveresen ugyanaz volt, de teljesen.
Én "megúsztam" annyival, hogy hol elindult a teló hol nem, aztán eldobálta a GSM jelet. Másodikra sikerült flashelni, és helyreütni recovery-ből.
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.