Elindult a Debian dErivatives eXchange projekt

 ( trey | 2011. március 23., szerda - 19:02 )

Alexander Reichle-Schmehl bejelentése szerint nemrég elindult a DEX, vagyis a Debian dErivatives eXchange projekt. A célja az, hogy csökkentse a technikai különbözőséget a Debian és a leszármazott disztribúciók közt. Ezt leginkább azzal próbálja elérni, hogy leegyszerűsíti a leszármazott disztribúciók felől érkező patchek integrálásának folyamatát. A DEX egy munkacsoport, ahol a Debian leszármazott terjesztések fejlesztői együttműködnek a Debian fejlesztőkkel a közös célok elérése érdekében. Az Ubuntu máris létrehozta saját DEX csapatát, az Ubuntu DEX Team-et, amelynek a feladata lesz az Ubuntu-tól származó patchek beolvasztatása a Debian-ba. A DEX projekt szervezői az Canonical/Ubuntu-s Matt Zimmerman és a jelenlegi Debian projektvezető, Stefano Zacchiroli.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem akarok rosszindulatu lenni (najo, de), de kivancsi vagyok mikor csap ez at abba hogy nyomjuk le az upstream (jelen esetben a Debian) torkan a bekat.

--
|8]

a debianból akarnak ubuntut csinálni vagy fordítva?

Nekem úgy tűnik, mintha kb. a Sarge óta közelednének az Ubuntuhoz. Woodyn még egy csomó mindent kellett hegeszteni, a Squeeze-t telepítve meg már fogadást kötöttem, hogy hány kiadás múlva lesz default a grafikus telepítő. Igaz, hogy még is Sid csomagjai is régiek, ebben nem sokat változtak... Meg még ez is fura lenne.

Remelem, inkabb forditva.

Jajj, de bonyolult kérdés ez :D
Most akkor a debian segíti a többit, vagy fordítva?

Törölve. (Nem szeretnék ordas nagy flamet)

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból!

No és mi van, ha egy patch nem tetszik debiánéknak, vagy ubuntuéknak (vagy tökmindegy kinek)? Megvan az opció a választásra, vagy mindet uniformizáljuk?

semmi gond, majd forkolunk, nincs még elég disztró. bejött eddig is, lásd mplayer, ffmpeg csak az elmúlt ~1 hétben. openszorsz fejlesztésben sosem lesz közös nevező, mindig lesz valaki, aki jobban tudja mindenki másnál.