Megerősítve: érkezik a Galaxy Player

 ( trey | 2010. december 27., hétfő - 15:31 )

A Samsung megerősítette, hogy hamarosan érkezik a Galaxy Player névre hallgató zenelejátszója. Az Android-ra épülő kütyü a jövő hónapban megrendezésre kerülő CES expón fog bemutatkozni. A vállalat szerint a zenelejátszót a Galaxy S ihlette. Beltartalmát tekintve hasonló a telefonhoz, annyi különbséggel, hogy nem rendelkezik mobiltelefon képességekkel. A hírek szerint 8, 16 és 32 GB-os változatban lesz majd elérhető. További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Alig eszreveheto az iPhone / iPod touch koppintas =)

+1

Ez azért is így van, mert a Galaxy S-ben megszokott S-AMOLED helyett gyengébb, kevésbé minőségi Super Clear LCD kijelzőt kapott (bár azért annak is vannak előnyei, már azonos felbontáson is élesebb képet reprodukál), hasonlót mint amilyen az iPhone-okban és iPod-okban van.

Bár elképzelhető, hogy így meg kevesebbe fog kerülni, a Samsung az Apple-el szemben a középkategóriás alkatrészekkel szerelt termékeit nem prémium áron igyekszik értékesíteni.

Az iPodban is gyengebb az LCD (nem IPS), mint az iPhoneban.

Alig olcsóbb, mint a 8 gigás iPod Touch. Mondjuk nagyobb a kijelzője, meg natívan viszi a DivX videókat, az jó, de szerintem nem éri meg. Akkor már inkább egy SGS telefon, mert az viszont megéri az iPhone-hoz képest.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Valószínűleg nem fogtad még SGS -t a kezedben.

Mesélj róla. Hallgatlak. Két iPhone-om van (3G, 4) és volt nálam huzamosabb ideig SGS. Volt mihez hasonlítani.

--
trey @ gépház

Bár nem neked mondtam, de mivel te reagáltál, ebből következtetem hogy te is bastya_elvtars véleményén vagy.
Hogy ha ezek után is megéri SGS iphonehoz képest, akkor csak szimplán nem értelek.

Ha megnézem a kettő közti árkülönbséget, akkor arra jutok, hogy ár/értékben nincsenek egymástól messze. Talán ár/értékben a SGS még jobb is.

--
trey @ gépház

Olyan telefonom van, úgyhogy fogtam.
@trey: és mi a véleményed az SGS-ről?


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Itt írtam róla részletesen. Erősen vacilláltam, hogy SGS-t vagy iPhone 4-et vegyek.

--
trey @ gépház

A szoftveren nem erezted, hogy erosen << ios 4 ?

En a Desire-met hasonlitom a baratnom 3GS-ehez, de az iOS-t sokkal sokkal gordulekenyebbnek (animation framework, hw gyorsitott 2D), a kezelofeluleteket sokkal ergonomikusabbnak (es szebbnek, de ez szubjektiv), az appstore-t sokkal kidolgozottabbnak, es elorehaladottabnak talaltam mint az androidnal.
A bongeszes is sokkal kenyelmesebb iPhone-on, az android hajlamos durvan akadozni amig nem toltodott be teljesen az oldal, de meg neha utana is.

En gondolkodok egy iPhone 4 beszerzesen, csak a fejlesztes miatt tartom meg egyelore a Desi-t.

"A bongeszes is sokkal kenyelmesebb iPhone-on, az android hajlamos durvan akadozni amig nem toltodott be teljesen az oldal, de meg neha utana is."

Ha durván akadozik a gyári böngésző, mert gondolom arról van szó, akkor próbálj ki más böngészőket, amelyeknél profibban megoldották a weboldal előtöltését. Ilyen pl. az Opera Mobile, vagy a Netfront.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

LOL

Azok egesz jo softwarenek mondhatoak, melyeket helyettesiteni kell..

Szerk: feljebb =)

Operaban frankobb a gorgetes de ott meg mas (sok) hianyossag van. Netfront sem olasz.
Hardware-es 2D gyorsitas meg sok optimalizacio kellene ide.

Sokan morognak, amikor azt mondom, hogy az egész mobil iparág (a feture phone-okat leszámítva) az Apple után kullog. De ha a második legnagyobb gyártó is az ő stratégiájukat koppintja:
iPhone 4 -> Samsung Galaxy S
iPod Touch -> Samsung Galaxy Player
iPad -> Samsung Galaxy Tab

Mac OS -> Microsoft Windows... ;)

Mert ez szentsegtores.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Az teny, hogy az apple radikalisan user-kozpontu szoftverpolitikaja hirtelen feje tetejere allitotta a mobilipart, es ezt mai napig nem hevertek ki. A galaxy S inditofelulete is joreszt iPhone koppintas, a Tabban pl. az eBooks az iBooks 1-1 (a labelek is azonosak, hosszutapnal az osszes menupontban, az ikonok azonosak, minden),es hat ez sokmindenen meglatszik.

De az is igaz, hogy az informatikai iparban sokszor a masodik terjed el igazan. Ugyanakkor a Nokia pl. nagy bajban van, mivel nem szallt fel az android bandwagonra.

Igazad lehet a Nokiával kapcsolatban sajnos. Nekem az első Nokia telefonom a mostani. Maemo miatt választottam. Telefonálásra alkalmas, telefonnak nem mondanám. Tökéletes segítség. Nem tudom kinek lesz jó, ha az ilyenek kihalnak.

Hát nem tudom. Van abban valami amit mondasz.

Az otthoni számítógép hajnalán még ez máshogy ment. Az egészet meglovagolta az MS. Szoftvert alkotott, kitalálta hogy nézzen ki mit tudjon, mikor jelenjen meg, a felhasználói igényeket néha követte, néha alkotta stb. Ezzel a taktikával megteremtette a lehetőséget és az igényt.
Nem volt egyedüli szereplő. Jelentős uralma pont annak volt köszönhető, hogy a legelején a hardware és a szoftver a világ nagy részén nem volt összekötve. Az Apple taktikája a termék értékesítés volt a kezdetek óta, ez a fenti kombinációban csak néhány országban volt sikeres, és a néhány szempontból rosszul megválasztott hw miatt vissza is szorultak. Nem volt soha a kedvencem az apple termék, nekem túl merev a cég felfogása. Nem tudom milyen felhasználói bázisra(akiktől az igényeket befogadja) épít amikor kihoz valamit, de nem ők találták fel a spanyolviaszt. Ők tökéletesítettek. Szerencséjük van, Itt a termék hw+sw (vagy talán mégsem?).
Az iphone ilyen eredménye:
végy egy jól kinéző hw-t ami megfelelően működik,
készíts rá szoftvert amiből amit nem tudsz megvalósítani időre, vagy lassú a hw-n: kiáltsd ki: szükségtelen, majd fejleszd bele később.
valósítsd meg olcsón, de ne add olcsón, a megszerzése teremtsen különbséget, de idővel mindenki megvehesse azért
tervezd tudatosan az eladást alul, de hirdesd,
Van innováció benne, de nem az innováció hanem a marketing adta el.
(eddig 2x volt a kezemben ilyen nem fogott meg, az egyik ismerősömön nevettem múltkor (itt van a hup-on is:)): zsebében kiírta a teló: túlmelegedett. Mosolygás. Válasz: mikor 3g-t használok túlmelegszik: megoldás: wifit használok. aka leszarom, gagyi dolog de a teló tetszik így nem érdekel)

Ipod touch, nem értem miért jó az ilyen. Az ipod-ot se értettem. Egyszerű konverzió.

Ipad: szintén nincs újítás. számtalan piaci próbálkozás, rossz időpontban, rossz kombinációval, kis piaci erővel társulva előtte is volt.
Egyszerűen az okostelefonok, és a netbookok gyártása megteremtette a hw előállítás lehetőségét.
Szóval semmi frenetikus. Mind közül ami fent le leírtam ehhez volt legtöbb időm. Munkám miatt kerestem ilyet. Hát nem tudom a "fos" a legjobb szó amivel ezt a terméket illethetném, de mondjuk azt: némi rétegigényt biztos jól kiszolgál. Ne nevezzük tabletnek azt szeretném kérni, mert abszolút messze van az általános felhasználástól. Ez egy nagyra nőtt MID.

Aztán a kullogás: nem tudom figyeled e, de a piac a leírásodban is == samsung
Samsung galaxy S: esélyes volt kollégámnak megnéztük, nem nyert, nem hinném hogy össze kellene mérni az iphone4-el, de ha valaki szereti az androidot, és ez a készülék (hw) tetszik neki akkor jó választás.
player: hagyjuk, nem is létezik még, nem is érdekel
tab: most vettem egyet kollégának, magamnak nem találtam jónak, mivel kicsi. Ezt is nyúztam kicsit. Nos: ipadhoz képest ez nem akar más lenni csak a nevében tab. Gyors logikus, tetszett. Sokkal több embernek megfelelő mint az ipad, nekem sajnos épp a méretével és (billentyűzet) kezelése miatt nem jó. Szórakozásra, általános felhasználásra magadnál hurcolva tökéletes.

Persze mondhatjuk azt, másolás van, csak a kérdés felmerül: vajon megint beleesik az Apple ugyanabba a csapdába? Vagy már beleesett?

"Sajnos" a számok nem téged igazolnak. Sem a Galaxy, sem az iPad, sem a Tab, sem a Touch esetén. Ez van. El kell fogadni, hogy néha a felhasználói igények nem egyeznek a saját igényeiddel. Ettől még a teljes iparág az Apple-t másolja jelenleg. Kisebb nagyobb módosításokat eszközölnek a készülékeiken az iOS-hez képest, de aki nem elvakult - egyik irányban sem -, az látja, hogy mi zajlik.

Azt meg most hagyjuk, hogy mennyire szereted/nem szereted az Apple-t, Androidot, stb.-t, mert ez lényegtelen!

Értem:)
Akkor várunk. Könyvjelző. (nem sikerült feldolgozni a mondanivalót, és szétválasztani a szubjektív véleményem valamiről az objektív tényektől)