Leállította az Ubuntu a PS3 CD image-ek készítését a Natty-hoz

Címkék

Colin Watson nemrég bejelentette, hogy leállította a Natty PS3 CD-k napi build-jét a cdimage.ubuntu.com-on. Mivel a Sony gyakorlatilag kiherélte az "Other OS" lehetőséget az újabb PS3 firmware-ekből, az emberek számára egyre nehezebb más operációs rendszert - beleértve Ubuntu-t - futtatni ezeken a játékkonzolokon. Ebből kifolyólag a fejlesztőket sem nagyon érdekli, hogy működő CD image-ek szülessenek. Önálló PS3 CD image-ek készítése sok erőforrást (diszkterület, idő, fejlesztői idő) igényelnének. Ha valaki jó okot tudna mondani arra, hogy miért kellene az Ubuntu-nak a Natty-hoz PS3 CD image-eket készítenie és egyeben fejlesztőként is jelentkezne, az kapcsolatba léphet a projekttel az ubuntu-devel levlistán.

Hozzászólások

Csoda, hogy eddig egyáltalán elindult a PS3 256Mb ram-ja mellett. Xbox-360-ra vannak linuxok? Azokon legalább GPU-val megosztott 512Mb ram van.

Egy munkatársam saját bevallása szerint kiválóan internetezett vele. Számítógépe nem volt. Nem nagyon tudta, hogy mi a Linux, de erre jó volt neki. Amikor kiderült, hogy nem lesz ilyen lehetőség, sírt, hogy vehet egy számítógépet, hogy egy weboldalt el tudjon olvasni.

--
trey @ gépház

A linux boot-olás megakadályozása? Az a döntés biztosan nem Kutaragi alatt született. Még egy éve sincs talán, hogy ezt a hülye korlátozást bevezették, válaszul az első PS3 törésre. Ő meg már 2006-ban nem sokkal a PS3 piacra kerülése után lapátra lett téve. Teljes értékű számítógépet akart a PS3-ból, feltételezem annál támogatottabb linux-al mint ami korábban volt.

Mire gondolsz? A PS3 azért lett utolsó, mert a Sony felső-vezetés bármi áron a PS3-al akarta megnyerni a kék-lézer háborút. Végül nyertek is a Blu-ray lett a győztes, csak szerencsétlen Playstation platform elvesztette a korábbi megdönthetetlen első helyét. (Az sem használ a PS3-nak, hogy az egyetlen konzol ami nincs feltörve) Nem a Microsoft az első hanem a Nintendo a Wii-vel.
Összességében a Microsoft okosabban gondolkodott azzal, hogy csak ímmel-ámmal támogatta a HD-DVD-t és nem áldozta be ezért az Xbox-360-at. Azt is jól gondolta a MS, hogy úgyis az internetes videózásé a jövő. Csak a megvalósítással voltak problémái, mert ott ma már köröket ver a Microsoft-ra a nevető harmadik Google.

Meglepőt mondok. Egy nagy cégnél elég sok ember dolgozik. Vannak akik áruszállítást végeznek, vannak, akik falat fúrnak és kábeleket húznak (Krisztián itt dolgozott), vannak akik havat lapátolnak és vannak akik gipszkartont szerelnek és festenek és még ezer más érdekes dolgot csinálnak.

--
trey @ gépház

Az a szomorú, hogy tényleg elég lassúcska a Linux PS3-on 256 MB RAM-mal. Ha belegondolok, hogy a 90-es évek végefelé egy teljesértékű UNIX alapú grafikai munkaállomás elfutott 64 MB RAM-on, egy kicsit kiábrándító teljesítmény.
A Sony meg bek.phassa...

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

+1
En probaltam, kontrollerrel eger + billenytuzet helyett, se navigalni, se gepelni nem kenyelmes. Tech demonak jo egyedul.

Jól tették, helyette inkább csökkentsék a bugok számának növekedését. Gondoltam, hogy az új laposon kap egy esélyt az Ubuntu, mert az majd gyorsan feltelepül, de a folyton kifagyó Ubiquity ötödik próbálkozásra sem mozdult. Ezt már másik géppel is eljátszotta. Nem értem, hogy mi szükség a grafikus telepítőre, ha épp csak telepíteni nem hajlandó. Holnap letöltöm az alternate install CD-t, hátha az használható.