[Frissítve] Wozniak szerint az Android lesz az uralkodó smartphone platform

Steve Wozniak, az Apple társalapítója, nemrég interjút adott a holland De Telegraaf hírlapnak. Amikor az Android-ra terelődött a szó, Wozniak azt nyilatkozta, hogy szerinte az Android lesz a domináns smartphone platform és feltehetően olyan győzelmet arat a Google az Android-dal, mint a Microsoft a Windows-zal desktop-on. Persze Woz ejtett néhány jó szót az iPhone-ról is. Szerinte minőség tekintetében az iPhone vezet. Az Android-dal viszont több opciója van a felhasználónak, tekintve, hogy az Android telefonok több feature-rel rendelkeznek. A Nokia-ról is volt néhány gondolata. A Nokia-t az előző generáció brand-jének nevezte, utalva ezzel arra, hogy a Nokia-nak elő kellene állnia valami új brand-del a fiatalabbak számára.

A részletek itt.

Frissítve: Wozniak azt állítja, hogy tévesen idézték. Szerinte egy könnyed jóslatot tett arra, hogy az Android még népszerűbb lesz, az alapján, amit olvasott, de azt nem állította, hogy olyan népszerű lesz mint a Windows. Szerinte majdnem minden alkalmazás jobb iPhone-on.

Hozzászólások

Az a vicc, hogy gyakorlatilag 100%-ban egyetértek a pókkal. Korábban kifejtettem, hogy milyen jó is lenne egy iPhone 4 minőségű vas összegyúrva az Android-dal. A Nokia-ról is valami hasonló a véleményem mint Woz-nak.

--
trey @ gépház

Nem az androidot szólom le, hanem a hozzászólásodat :D Próbáltam már az iphone-os androidot, és nagyon gyenge. Gyorsan szívja az akksit, nehéz kezelni, mert kevesebb gomb van az iphone-on, mint androidon illene, a sim pinkóddal pl nem tudott mit kezdeni. Nyilván ezeket idővel javítják (lehet már javították), de tény, hogy az az android rendszer amit rá akarnak erőltetni nincs nagyon optimalizálva az iphone-ra, tapasztalatom szerint az android ugyanolyan erős hardveren lassabb, valamint egy csomóminden hiányzik a "vanilla" androidból, ami azért nem ártana egy kényelmesen használható telefon OS-be. Pl market, sync, gmail app, ezek zárt alkalmazások, nincs is benne ha jól tudom.

ha jól tudom :)

Szerintem nem ugyanazt mondjátok. Én úgy értem szavait (és a személyes véleményem is az), hogy szoftveresen is jóval fejlettebb az iphone.
Az más kérdés, hogy nem vehetsz olyan iphonet, amiben van fm rádió, vagy hard keyboard, vagy widgetek/live wallpaper a home screenen, vagy alacsonyabb ár, vagy 666 mpixeles kamera, vagy flash, vagy kütyafüle. Ha olyan dologra feltétlen szüksége a usernek, amit az apple nem tart fontosnak, vagy épp rossz ötletnek tart, akkor kénytelen androidot használni.

Ettől az én véleményem nem változott. :) Az Andorid nagyobb választási lehetőséget, mozgásteret biztosít a felhasználónak. Az iPhone 4 pedig hardverben jobb. Nálam egyelőre az iPhone 4 nyert (szeptember végi állapotokat figyelembe véve), de én remélem, hogy egyszer előállnak valami ütősebb hardverrel is az Android gyártók.

Egyébként kár volt kihátrálnia - állította vagy sem - az Android végső soron nyerni fog.

--
trey @ gépház

Mégvalaki aki közli a nyilvánvalót, hogy egyetlen készülékkel aligha lehet az összes gyártó összes Androidot futtató készüléke ellen versenyezni.

Nagyobbat szolt volna, ha masfel evvel ezelott mondja ezt, es nem most, amikor mar kb. trivialis.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

2011-ben mar tobb okostelefont fognak eladni, mint PC-t...

--
Live free, or I f'ing kill you.

Én is egyetértek vele.
Szerintem a nokiának előbb-utóbb be kell állnia a sorba.(android)
Mertt mire a meego/maemo olyan szintre jut, hgy igazi tömeg termék lehessen az android ellenében, és erre felépitsen egy komplett termék skálát (nem, nem egyetlen készülék, hanem komplett szériák ) addig az ios/android messze elhúz már megint. Sőt valszeg additra már a winpho7 is kiforrja a gyermek betegségeit, sőt akár fel is nőhet komoly konkurenciává.

szvsz a nokia eljátszotta a lehetőséget, hogy a jövő felső kategóriáját meghatározza, vissza szorul az alsó/közép kategóriába, vagy inkább jobban mondva a "butatelefonok" ahol más nem akar vele konkurálni. (max a bada keleten, de lehet ő sem)

Vagy újra feltalálja a mobiltelefóniát, hisz énszerintem a nokia kommunikátorai a maga korukban előre vetitették a mai androidos, érintős, mindentudó készülékeket. Az apple újradefiniálta a telefóniát/mobil kommunikációt (iphone), az asus feltalálta a netbook-ot, az apple ismét robbantott a táblagép hisztériával (amit nem értem, h. mire jó, de biztos én vagyok a hibás ebben)
stb...
A nokia meg végre összerakott egy N8-at egy ráncfelvarrt symbian-al, ami nem hoz áttörést, de legalább nem kompatibilis az elődökkel.
Várok egy igazi új definiciót a nokiától. ellenkező esetben a jövő nem vár rá....

Az előre mutató felső kategóriából leirnám őket.
Eszement nagy ötlet kell nekik, hogy visszakapaszkodjanak. (pedzették a 3D-s kijelzőt, és a projektort is. Ezekről mi hir????)

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

"az apple ismét robbantott a táblagép hisztériával (amit nem értem, h. mire jó, de biztos én vagyok a hibás ebben)"

Ismerek olyan céget, ahol már vizsgálják az átállást laptopokról Tablet PC-re (konkrétan iPad-ra) és felhős megoldásra. És nem holmi 1-2.000 készülékről van szó náluk...

A pécé az, amit annak lehet használni. Ennyi.

"A personal computer (PC) is any general-purpose computer whose size, capabilities, and original sales price make it useful for individuals, and which is intended to be operated directly by an end user with no intervening computer operator." (W)

Ez igencsak megdöbbent... gondolom, hogy nem publikus a cég neve (valószínűleg nem is érdekes), de azt elárulod, hogy mivel foglalkoznak?
Mi az, amit egy "normális" asztali gépről (mindegy, hogy inteles, ppc, vagy bármi) áthelyeznek Tablet PC-re?
És egyáltalán, miért érdemes ilyet csinálni?

he expects Android "to be a lot like Windows" = "azt nem állította, hogy olyan népszerű lesz mint a Windows" ?

Végülis azt valóban nem állította ;)

"Frissítve"

Ez ilyen Wozniak félékben az a jó, hogy szeretnek nagyon mérvadónak tűnni a hírnevüknél fogva, de igazából amit mondanak annak se füle se farka: höhh az iPhone-on minden alkalmazás jobb, mer' én vagyok Steve Wozniak, höhh.

Köszönjük Steve Wozniak.

Most éppen a japán piacra lehet ránézni, az iPhone meg se tudta karcolni (már az ottani piac sajátosságainál fogva sem), az Androidos készülékek a belépőszinttől- a csúcsmodellekig meg elkezdték meghódítani.