2009-ben is 1 dollár fizetést kapott Steve Jobs

Címkék

Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója rendszeresen 1 dollár fizetést kap. Idén sem volt ez másként, de az Apple erejének köszönhetően a vezérigazgató saját üzletrészének értéke visszatért a gazdasági válság kirobbanása előtti szintre. A szerdán a SEC-hez benyújtott jelentés szerint Jobs más vezérigazgatókkal ellentétben nem kap sem bónuszt, sem egyéb - például a személyes biztonságára fordított kiadások utáni - visszatérítéseket. Egyedüli visszatérítés, amit a cég kifizetett neki, az 4 000 dollár volt. Ezt céges utazás után kapta vissza, amelyet az 1999-ben prémiumként kapott a 90 millió dolláros Gulfstream V repülőgépével tett meg. Ez a visszatérítés jóval kevesebb, mint az előző évi 871 000 dollár, de ez nem is csoda, hiszen Jobs 2009-ben majd' hat hónapot töltött betegszabadságon, amely alatt májátültetésen esett át.

Az 54 éves Jobs az Apple 5,5 millió Apple részvény tulajdonosa. Egyetlen darab részvényt sem adott el, amióta 1997-ben újra csatlakozott a vállalathoz, igaz, 2003 óta nem is kapott újabb részvényeket.

2008-ban Jobs Apple részvényeinek értéke a felére csökkent, miután a befektetők aggódtak, hogy a vállalat drága szerkentyűi nem fogynak majd jól az Egyesült Államokat érintő recesszió alatt. De az Apple részvények értéke a 2009. szeptemberével zárult 2009-es pénzügyi évben 42 százalékpontot erősödtek és a szerdai zárásra elérték a 202,10 dolláros szintet. Ezzel Jobs részesedése körülbelül 1,1 milliárd amerikai dollárt ért.

Emellett Jobs az egyik legnagyobb egyéni részvényese a The Walt Disney Co.-nak. A 7,4%-nyi részesedése jelenleg körülbelül 4,5 milliárd dollárt ér.

A részletek itt.

Hozzászólások

A Google Finance szerint az Applenek összesen 900 millió részvénye van. Az eredeti AP híranyag szerint Jobbsnak 5.5 millió Apple részvénye van, de nem írja, hogy ez mekkora része az Applenek.

Az 55%-os arány honnan jött?

egy dolcsi fizu + 100+ milla osztalék.

az dicsekszi, hogy a részévnyek után jár osztalák, mindenkinek.
ezen felül ő fizetés nélkül csinálja a munkáját, pedig simán kérhetne akár 10-20-30-40-50...100-x millió dollár fizetést is, de nem teszi.
tehát gyakorlatilag ingyen dolgozik, a részévények utáni osztalékot nem szabad ide keverni, ha te veszel apple részvényt, az neked is jár.

ezen nem nagyon van mit dicsekedni:) a fizetése amúgy is csak aprópénz lenne:) ráadásul - mint mindenütt a világon - a részvényei után befolyt osztalék után kevesebb mint a fele adót fizeti. vagyis amit elveszített a vámon, megnyerte a réven.

amennyire tudom, ö a főrészvényes, úgyhogy a saját pénzéért dogozik, és nem ingyen.

milyen sajnálatos hogy ilyen alacsony a fizetése. reménykedjünk hogy azért szegényházba nem kerül.

én csak azt nem értem mi a fenének ez a parasztvakítás.

Miért hiszem, hogy nem kellett várnia a májra?

eric schmidt-nek is 1$ a fizuja :)
szerintem.

Vajon mire költötte?

--
return 0;