Kik a HUP olvasói? - Segíts és nyerj!

 ( trey | 2009. december 14., hétfő - 14:55 )

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy kik olvassák valójában a HUP-ot. Rendszeres időközönként visszatérő téma a szavazásokban a “honnan internetezel?”, “hány éves vagy?” és ilyen, vagy az ehhez hasonló kérdések, szóval a házi felméréseink adhatnak valamiféle választ. Persze a szavazásainkon csak regisztált tagok vehetnek részt, így érdekes lehet egy külsős által végzett felmérés eredménye is, ahol azok is válaszolhatnak, akik egyébként nem, illetve azok is, akik más lapokról töltenek ki a kérdőíveket, hiszen egyes kutatások a teljes magyar interneten futnak.

Vannak is nekünk ilyen felmérési eredményeink, hiszen idén immár harmadik alkalommal végeztettünk kutatást az oldal olvasótáboráról egy ilyen munkára szakosodott kutatócéggel. Ők kérdeztek, Ti válaszoltatok – legutóbb éppen nyáron -, mi pedig megkaptuk az eredményt. Íme:

HUP kutatás 2009

A HUP olvasói jellemzően férfiak. Mindössze az olvasótábor 6%-a vallotta magát nőnek, a többi válaszadó a “férfi” opciót jelölte be. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük az oldal profilját, témáját.

A látogatók 80%-ának életkora 18 és 39 év közé esik. A megkérdezettek 3%-a a 14-17, 48%-a a 18-29, 32%-a a 30-39, 14%-a a 40-49, 4%-a a 50-59 éves opciót jelölte be.

HUP kutatás 2009 - Iskolai végzettség HUP vs. Internet

Az olvasók közel fele (47%) egyetemi illetve főiskolai végzettséggel, a másik fele (42%) középiskolai végzettséggel rendelkezik. Szakmunkások az oldal olvasóinak 3%-át, általános iskolai végzettséggel rendelkezők pedig a 9%-át teszik ki. Nyilván itt számításba kell venni, hogy vannak akik még nem fejezték be tanulmányaikat.

HUP kutatás 2009

A megkérdezettek 48%-a Budapestet jelölte meg lakhelyeként. A hupperek 33%-a városban, 19%-a községben, faluban lakik.

HUP kutatás 2009

A kényesebb kérdésekre – például arra, hogy hogyan keres – nem mindenki válaszolt. A felmérést kitöltők 37%-a erre a kérdésre nem adott választ. Akik válaszoltak, azoknak 4%-a havi nettó 80 ezer forintot vagy kevesebbet keres. 7% keres nettó 81-120 ezer, 11% 121-170 ezer, 15% 171-250 ezer között. A “250 ezer felett” opciót 26% jelölte be.

12%-nak van 2 alatti, 11%-nak 2-6 éves és 11%-nak 7-14 éves korú gyermeke. Jelentős növekedés van a 2 év alatti kategóriában az előző felmérés óta, így kijelenthetjük, hogy az elmúlt évben nagyon sok HUP-bébi született :)

Arra kérdésre, hogy ki honnan internetezik, az alábbi válaszok születtek:

  • otthonról 85%
  • munkahelyről 57%
  • iskolából 20%
  • ismerőstől, rokontól 34%
  • nyilvános helyről (asztali PC) 9%
  • nyilvános helyről (WiFi) 23%

A HUP olvasói az internetes átlag felett használják az internetet vásárlásra. Az olvasók 32%-a válaszolta azt, hogy fél éven belül biztos, hogy vásárol az interneten. Erre a kérdésre az internetes átlag 16%. A “valószínűleg vásárol” opciót 39% válaszotta (internetes átlag 33%), a “nem tervez vásárlást” 29% jelölte be (internetes átlag 51%).

Az online bankolást is aktívabban használja a hupper az átlagnál. 67% igénybe veszi az online banking szolgáltatásokat (internetes átlag 35%). 4% tervezi, hogy fél éven belül igénybe veszi (internetes átlag 8%), 29% nem tervezi, hogy online bankol fél éven belül (internetes átlag 58%).

Köszönjük a részvételt azoknak, akik vették a fáradságot és kitöltötték a legutóbbi kutatás kérdőívét!

Ahogy azt már korábban elmondtuk, rendkívül fontos a HUP számára, hogy kitöltsétek a kutatás kérdőívét. Ezzel segíthetitek a HUP-on folyó munkát.

Most itt az idő, hogy ismét segítsétek kedvenc oldalatokat azzal, hogy szántok egy kis időt a legfrissebb kérdőív kitöltésére.

Az aktuális kutatás kérdőíve ITT tölthető ki.

A kitöltők közt az NRC a kutatás lezárása után 500.000 forint összértékben sorsol ki nyereményeket: újságelőfizetéseket, NOD32 vírusirtó szoftvereket, iPodot, fődíjként pedig egy Sony Playstation 3-at.

Ismét, hogy egy kis kedvet csináljunk a részvételhez, a 10 leggyorsabb kitöltőnek, aki elküldi nekem a trey () hup ! hu e-mail címre azt, hogy hány megjelölhető opció szerepel azon a kérdőív oldalon, ahol a hup.hu is szerepel, egy HUP pólót küldünk cserébe az általa választott színben, méretben! A levél tárgya "HUP játék #2" legyen. Más tárggyal érkező leveleket nem áll módomban elfogadni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"A megkérdezettek 3%-a a 14-17, 48%-a a 18-29, 32%-a a 30-39, 14%-a a 40-49, 4%-a a 50-59 éves opciót jelölte be. "

Ez így összesen 101%.

"Az olvasók közel fele (47%) egyetemi illetve főiskolai végzettséggel, a másik fele (42%) középiskolai végzettséggel rendelkezik. Szakmunkások az oldal olvasóinak 3%-át, általános iskolai végzettséggel rendelkezők pedig a 9%-át teszik ki. Nyilván itt számításba kell venni, hogy vannak akik még nem fejezték be tanulmányaikat."

Ezis 101%.

Nyilván a +1% kerekítésből származik, de akkor is oda lehetne erre figyelni, másrészt összetételt vizsgálunk, tehát ha normálisan lenne kerekítve kijönne a 100%.

--
http://csuhai.hu
http://sys-admin.hu

Mit értesz az alatt, hogy "oda lehetne erre figyelni"? Valamelyik értékből le kellene vonni 1-et a kerekítés után. Ez a felmérés meghamisítása lenne.
Normális kerekítés? Példa:
46,67% + 41,67% + 2,66% + 9% = 100%, viszont
47% + 42% + 3% + 9% = 101%
Szerinted ezt hogy kellene kerekíteni?
(Apró megjegyzés: lehet, hogy a 46,67 is már kerekített érték?)

-----
Dropbox tárhely igénylése: https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MzM2MjA5

Gondolkodj.

Van egy tortád. Felvágod száz szeletre. Több szelet kettétörik. A kettétört szeletek darabjai közül közül az egyik nagyobb, a másik kisebb. Hány szelet van összesen?

--
http://csuhai.hu
http://sys-admin.hu

a megoldást legalább háttérszínnel megírhatnád..

addig is kérdenék egyet, amit lentebb már megtettem:
Van egy szülinapi tortád, málnadzsemmel a tetején, 33cm átmérőjű, amit egy fekete nyelű késsel vág fel az anyuci akinek kontyba van kötve a haja, 6 darab egyenlő szeletre.

mik a százalékértékek?

És vajon az összetétel számosságának változása befolyásolja-é a teljes minta számosságát, feltéve ha nem akarok bolondot csinálni magamból? Avagy ha elkezdem szétbarmolni szeletekre a tortát, az több lesz-e ettől?

--
http://csuhai.hu
http://sys-admin.hu

könyörgöm, értsd meg én hülye vagyok, nem tudok gondolkodni, csak szeretném megmondani aladárnak, bélának, cuncinak, dórának, emőkének és flórának hogy a tortából hány százalékot kaptak, ebben segítenél?

(tehát ne kérdéssel, hanem válasszal)

ps: mellesleg értem hogy mit mondasz, de kétféle ember van és legfeljebb az egyik elégíthető ki, vagy az aki össze akarja a kategóriákat hasonlítani, vagy az aki elővesz egy számológépet és összeadja hogy tényleg száz szelet tortát osztottak-e ki

Béla nem kap. Nem szereti.

Ha mindenképpen egész %-ok kellenek, van rá sok algoritmus, az egyik: http://en.wikipedia.org/wiki/Largest_remainder_method

mondom hogy hülye vagyok erre te meg jössz angol szöveggel meg képletekkel meg algoritmussal:)

értékeket akarok!

de ha jól tippelem a következő gondom lesz:
melyik gyereknek mondjam hogy kevesebbet kapott a többitől????

Bookmark.

ha átrágtad magad rajta megírhatnád hogy mondjuk miért baj az ha a firefox-chrome-ie képzelt háború eredményének azt írom hogy 33-33-33%

illetve ha baj akkor mégis mi alapján válasszam ki (önkényesen!) hogy melyik lesz a győztes a 34%-al?

(a témát vágom, szavazásosdival elég sokat foglalkoztam, ha a parlamentbe már úgyis fűtik a fix darabszámú széket, kell rá ültetni valakit, meg talán még plusz széket se visznek be:) , de ez más tészta mint a topikbeli, most csak csuhi reakcióját nem értem, ami mellett csak azért nem mentem még el mert sok helyen láttam már ilyen számomra felfoghatatlan reakciót, hogy a számok összeadásával szórakozik)

"oda lehetne erre figyelni": éspedig?

"normálisan": éspedig?

pl: 3v6 db kategória egyenlő súllyal?

pl: 46,5 + 41,5 + 3 + 9 = 100% ezt hogyan kerekítenéd?

torta 6 felé:
egy szelet: 16,66˙%
azaz egészre kerekítve: 17%
ha azt mondod mindenkinek hogy a torta 17százalékát kapta nem hazudsz, és a torta sem lesz több
mi ezzel a baj?
minek belekötni?

Lehetne rövidebb a közvéleménykutatás, 20% körül beuntam.
--
Aries

már százalékban méri és nem ezrelékben?? haladás :D
én csak mouseoverrel láttam hogy nrc és elég is volt:)

mondjuk a hosszú kérdőívnek van értelme mert kevesebb, de pontosabb választ kapnak a megfelelőbb célközönségtől; még a botok is elunják:)

én 62%ig bírtam, de tele van a kérdőív hibásan feltett kérdéssel :)

Kicsit rohadtul hosszu a kerdoiv :( 31%-nal feladtam.

Hamarabb töltöttem ki mint hogy ez itt megjelent volna, mert a hírolvasóban hamarabb megjelent. Megint lemaradtam a huppóló játékról, csak visszafelé.

nem maradtal le, tul gyors voltal. szolj treynek, szerintem megkapod a polot.

De ötájtós legyen!

LOL

LoL 250e++ :)

ps.: azért, mert aki mért az szerint felette egy kategóriában van mindenki.

ezt csak hupperek töltik ki, vagy általános felmérés, amiben a hupperek is részt vehetnek?

Altalanos. Mar regota megy, a hup kb. egy eve kerult bele. Most 95%-nal jott elo :(

Egyebkent: ha megkerdi, milyen honlapot nezel, nem jelolsz egyet sem, nem fogja megkerdezni, milyen gyakran nezed, maris atugrottal egy lapot (kb. 10-15 reszre vannak bontva a honlapok)

Tehát az olvasók többnyire a fővárosban élő, felsőfokú végzettséggel rendelkező, eltitkolt jövedelemből, otthon élő családapák, akik nemsokára vásárolni fognak valamit a neten, amihez a lóvét online banking szolgáltatással fogják utalni. :)

trey! en mar delelott kitoltottem, merthogy RSS-ben mar akkor is benne volt ez a kerdoiv... de nem jegyeztem meg hagy opcio van... na mind1, csak szoltam hogy ez igy sportszerutlen verseny.

A'rpi

+1

Nem volt ez így szándékos, az RSS-be nem én tettem bele. A pólót megkapjátok.

--
trey @ gépház

Wow. Nagyvonalú vagy. Köszi!

ps.: remélem megkaptad a levelem és idővel jön valami visszajelzés. Ha nem, valami baj van a levelezésemmel megint.

Megkaptam, mindenki - aki nyert - levelére egyszerre fogok válaszolni. És ahogy az korábban is volt, lesz egy bejelentés is arról, hogy kik nyertek.

--
trey @ gépház

Na igen... több óra csúszás nem mindegy.
Plusz visszajelzés sincs a mailre.

- rezso -

Bakker, egy orokkevalosag volt mmire a vegere ertem, elfelejtettem megszamolni :] most buktam egy polot :)
(pedig csak a HUP-ert csinaltam) a regiben festettem, cseresznye szinu paccal :D a lanyom kidobta
>>Tell your parents not to ruin the world that you will live in.<<

Nem baj, en meg felreolvastam es azt szamoltam, hany oldalon tunik fel a hup.hu-val kapcsolatos kerdes :) Majd jovore :)

Én kitöltöttem, de azt is elfelejtettem a végére mit kell nézni. Most jutott megint eszembe :D

"Kérem, ne az online töltött időre gondoljon, hanem csak arra az időre, amikor Ön ténylegesen használja az internetet!"

ezt nem bírom befogadni
tehát csak azt mikor ÉPPEN kattintok?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

aha, így jön ki nekem napi 8 perc, mert összesen ennyit kattintgatok, kattintásonként kb 3 tizedmásodpercet számolva... :-D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Feltételezem ez azt jelenti, amennyi időt valóságosan az interneten töltesz olvasással, levélírással, böngészéssel és nem azt, hogy a géped, routered online van. Példa: router vagy a géped statisztikája szerint online 16 óra 30 perc 12 másodperc. Ebből nyilván nem töltöttél a gép előtt internetezve 16 óra 30 perc 12 másodpercet. Közben ettél, elvégezted más dolgodat.

--
trey @ gépház

En például reggeltől estig online vagyok, de azert nem bamulom a netet állandóan. Gondolom, ez volt az ellenőrzö kérdés, ahhoz, hogy milyen tipusú neted van...

rendesen becsületesen végigolvastam, és c.a. 40 percig tartott rendesen kitölteni

Ezt embere valogatja. Tobbszor kitoltod, feltunik, hogy csoportokba vannak gyujtve, tehat en alapbol ugrottam a tv/radio/napilap temakort. Ugyanigy a TV-k honlapjat, a bulvar honlapokat, stb. Ez azert rendesen leroviditette.

Még rövidítve is lerohadt a kezem a sok opciótól, de becsületesen kitöltöttem :-) A HUP-os kérdést már nem néztem meg hogy hány opció van, mert délelőtt lett kirakva én meg csak este jutottam gépközelbe.

--
Vittem a buliba egy üveg sósavat. Oldódjon a hangulat...

Nem értem, hogy ha egyszer bejelölöm hogy "nem dolgozom, hanem tanulok" akkor miért az a következő kérdés, hogy "Mennyi az ön keresete?".
Ha jól emlékszem eddig 3x töltöttem eddig ki ezt a kérdőívet, mindháromszor ez volt.
Ez így eléggé elbassza a keresetes statisztikát szerintem.

Diákmunka? Egyébként meg a "nem nyilatkozom" válasz is rendelkezésre áll a jövedelmet érintő kérdésnél... Ha jól emlékszem...

Ott van még a passzív jövedelem, amilyen népszerűek manapság az MLM-ek.

Meg persze nem dolgozva is lehet pénzt keresni, legálisan és illegálisan is, már akinek erre van igénye.

Az ösztöndíj nem számít jövedelemnek?


Bye Bye Nyuszifül

Én ott hagytam abba, hogy nem találtam a megyét ahol lakom.

Melyiket nem találod?
Pest megye
Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Békés megye
Borsod megye
Csongrád megye
Fejér megye
Győr-Sopron-Moson megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Komárom megye
Nógrád megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Talán külföld.

Az is ott volt (Zala után következő sor), direkt hagytam ki a copy-paste-ből. (Megnéztem/végigkattingattam újra a felmérést...)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

+1, ebben igazad van. Lehet, hogy az egyik, egykoron OTP-s ügyintéző hölgy rakta össze, aki anno nem tudta, hogy Miskolc melyik megyében van? Egyébként meg Komárom-Esztergom m. a másik, ami nem tökéletes, ha jól tévedek...

"Kik a HUP olvasói?"

Szerint a HUP olvasói a skandináviai folklór, a norvég irodalom és képzőművészet misztikus lényei, akik a modern fantasy irodalomban is fellelhetőek (Gyűrűk Ura, Harry Potter stb.).

(Persze mindenki magából indul ki.)

Öööö... Dobby?

Házimanók, persze. Nem.

nincs az a beigli amiért még egyszer kitölteném ezt a rohadt kérdőívet.


No rainbow, no sugar

Grat a nyerteseknek.