Desktop projektet indít a NetBSD

Címkék

Andrew Doran jelentette be nemrég a NetBSD current-users@ listán, hogy Jared D. McNeill-lel útnak indítaná a Desktop NetBSD projektet. Mint írta, a NetBSD világában ismeretlen felhasználó, aki első alkalommal próbálja a rendszert, nem éppen a legjobb felhasználói élményhez juthat. Ez különösen igaz, ha a felhasználó a Windows / OS X / Linux világából érkezik.

Bár a NetBSD telepítője alapvetően számos részletes kérdést feltesz, nem elég intuitív. Ha a felhasználó kitart és telepíti a rendszert, a végén ott áll egy "1980-as stílusú szöveges prompt" előtt, körülvéve egy rakás - ugyan hasznos, de - ismeretlen eszközzel és nincs lehetősége arra, hogy használja a világhálót annak érdekében, hogy többet megtudjon a rendszerről. Más szóval a tanulási görbe elég meredek.

A tapasztaltabb felhasználók számára is nehézkes egy megfelelő desktop rendszer telepítése. Egy ilyen feladat hosszú órákig tartó csomagtelepítésekből és konfig file szerkesztésekből áll.

Éppen ezért a két fejlesztő életre hívná a Desktop NetBSD projektet, amelynek célja:

Adott egy NetBSD CD és egy elég modern számítógép. Erre a számítógépre kell egy használható NetBSD desktop-ot felhúzni 15 perc alatt néhány egyszerű kérdés megválaszolásával.

A projekt elindítói invitálnak mindenkit, akik szívesen részt vennének a projektben.

A bejelentés elolvasható itt. A projekt wiki oldala itt.

Hozzászólások

Nincsen ezeknek jobb dolguk? Itt a vilagvalsag, ezek meg itt dekstop projekteket inditanak. Menjeken vegre haza, unjak meg vegre, hagyjak vegre abba ezt a konstans tuntetest a kapitalizmus ellen. :)

Na most akkor új telepítőt akarnak vagy új desktopot? Úgy tudom, hogy a kettő nem egy és ugyanaz.

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Van jónéhány grafikus telepítő program. Miért nem használnak egyet?
Amúgy meg liveCD-re vele.xD

>>: sys-admin.hu :<<

de miért pont azt a fosbarna skint?!...

___
info