Firmware frissítést adott ki a Seagate egyes problémás merevlemezeihez

 ( trey | 2009. január 19., hétfő - 16:38 )

Feltűnően sok reklamáció érkezett a vásárlóktól a Seagate nagy kapacitású Barracuda 7200.11 jelű merevlemezeivel kapcsolatban. A panaszok szerint a diszkek vagy "megállnak" az adatátvitel közben, vagy egyszerűen csak meghibásoknak. A gyártó elismerte, hogy hibás firmware okozza a problémát.

A gyártó pénteken egy bejelentésben közölte, hogy egyes modellek valóban meghibásodnak és a problémát a lemezeket vezérlő szoftverben található bug okozza. A probléma nem csak a vezető terméknek számító, 150GB-ostól 1,5TB-os méretig kapható Barracuda 7200.11 generációt érinti, hanem egyéb másik modelleket is, amelyeket 2008 decembere során gyártottak. Ilyen termékek a DiamondMax 22, a Barracuda ES.2 SATA és az SV35.

A Seagate firmware javítást kínál a pórul járt vásárlóknak. Az új firmware azonban nem tölthető le, hanem levélben kérhető a Seagate-től a jelenlegi lemez modellszámának, sorozatszámának, firmware verziójának megadása fejében.

A Seagate telefonos szupportot is kínál az 1-800-SEAGATE (1 800 732-4283) számon.

A probléma a vállalat szerint adatvesztést nem okoz, az adatok továbbra is a lemezen találhatók. Azonban ha valaki mégsem tud hozzáférni az adataihoz a hiba következtében, a Seagate ingyenes adatvisszaállítási szolgáltatást kínál számára.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

lehet ez lenne a gondja a 2 nemrég vásárolt seagatemnek is ?
2db uj 500G-st vettem, abból az egyik kb 1 hónap után megállt, most garban van másik még megy, de multkor raid sync et nem tudta befelyezni mivel panaszkodott alinux a seagate re, akkor futtattam badblockot, semmi, resynceltem megcsinalta., most megy szépen :>

Core2Duo T7100, 2.5G, Ubuntu 8.04, 2.6.27.6

Én is pont két 500-asat vettem, aztán két hét múlva vissza kellett cserélnem mind a kettőt, mert elkúródott. Most pedig az újak is szarakodnak, nagyobb terhelés alatt többször is újraindulnak.

Valaki próbálta azt a cd-s firmware update-et? Mert nekem elhasal SIGSEGV-vel, azt mondja, hogy nem találja a keresett disket, pedig a scannelés során még megtalálta...

Hm, a melóban nekünk is van négy egyszerre vásárolt 500-asunk, azok közül 2-n SD81-es, 2-n SD15-ös firmware van.
Eddig nem volt vele semmi gond. Most már csak az a kérdés, hogy melyik a kockázatosabb: ha frissítem, vagy ha nem.

én eddig alaplap biost, cd/dvd meghajtó firmware-t (néha patch-elt, vagy crossflash), nyomtató firmware-t, router firmware-t, vga bios-t frissítettem, eddig szerencsére sosem volt gond :)

mondjuk ha a flasher elhal, az már gáz =)

És nemcsak nekem:

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=5133&view=by_date_ascending&page=5

Én nem igazán ajánlom ezek után senkinek, hogy ezzel próbálkozzon :-)

És ennyi idő után "The forums are closed for maintenance." :-)

Még jó, hogy ez a drive csak úgy elfekvőben van nálam, nincs rajta értékes adat.

Most itt tartunk:

*Note: This file has been temporarily taken offline as of Jan 19, 2008 8PM CST for validation.

:-)

Van új. Próbáltad? Az én diszkeim még mennek, úgyhogy egyelőre nem mertem.

Ma megpróbáltam, semmi változás, ugyanúgy nem pörgeti fel bootkor a lemezt, de ha beleresetelek a boot folyamatba, akkor megy.

Hát, egyelőre még várok. Pontosabban mentek. Valahogy nem nyugtat meg, hogy tükrözötten RAIDben van 2 500-as Seagate-em (igaz, hogy csak az egyikre mondja a Seagate, hogy érintett, de ezt a Seagate mondja). Ráadásul ugyanez a helyzet 2 gépben.

Nekem van egy ST3500320AS-esem, ami elvileg ebbe a kategóriába esik, gyakorlatilag meg nem nagyon akar bebootolni róla az oprendszer. Gondoltam megpróbálom a firmware update-et rajta, de úgy néz ki, hogy elszáll segfault-tal a flashelő alkalmazás :-D

nekem is ilyen van, eddig nincs vele gond, akkor ne frissítsem?

NE.

Csinálj egy mentést az adataidról másik diskre, és várakozz türelemmel, míg meg nem jelenik az új update. :-)

frissítettem, nem volt semmi gond frissítés során.
több vinyót is frissítettünk a cégnél, egyikkel se volt gond.

Megjelent az új verzió a Seagate honlapján. Próbálta már valaki? Valahogy nem bízom már benne igazán, hogy most már sikerült eléggé letesztelniük.