Letölthető az OpenOffice.org 3.0 kiadásra jelölt verziója

Elérhetővé vált az OpenOffice.org 3.0 RC1, mely a hibajavítások és az új eszközök mellett a Mac OS X felhasználóknak is kedvez a javított támogatásokkal. A csomag innen tölthető le, a kiadási megjegyzéseket pedig itt találhatjátok meg.

Hozzászólások

Alig várom. Kiváncsi vagyok, hogy milyen a pdf import funkció.

Nyilván ha beszkennelt képeket tesznek PDF-be, azon a PDF import nem segít. Szerencsére ilyet csak a fizetős főiskolai kurzusokon terjesztenek a magukat nagynak képzelő informatikatanárok :-))
Némelyik ravaszul 2-3 fokkal el is forgatja a betett képet, majd a pdf-re ráteszi az összes védelmet. Olykor még a nyomtatást is letiltják, mondván, hogy nehogy puskát nyomtasson belőle a hallgató.

Szegények, ha sejtenék, hogy semmit nem ér a küzdelmük...

> Nyilván ha beszkennelt képeket tesznek PDF-be, azon a PDF import nem segít. Szerencsére ilyet csak a fizetős főiskolai kurzusokon terjesztenek a magukat nagynak képzelő informatikatanárok :-))

Ha belekukkantasz egy _barmilyen_ szabadalomba, akkor latni fogod, hogyha pl. csak a "fobb" tipusokat soroljuk, az EP (europai), JP (japan), US (amerikai), de meg a WO (vilag) szabadalmak is mind-mind beagyazott kepeket tartalmaznak! EP kozott az utobbi par evben lattam mar olyat is 1-2-ot, amelyikre ez nem igaz, talan valtoznak az idok; de nagy altalanossagban a fentiek igenis igazak; biztosan a fentebb emlegetett informatikatanarok infiltralodtak...
(Hogy ez miert kicseszes, ill. az OCR pl. miert nem jarhato ut a biotech szabadalmak eseten, eleg arra gondolni, hogy a biologiai szekvenciak elegge monoton karaktersorokbol allnak; alt. a DNS/RNS 6 fele betubol, mig a feherjek 20-25-bol. Egy-egy ilyen szekvenciaban mar 1-2 tevedes az OCR reszerol bukta lehet, ill. elvileg lehetne mindet manualisan konfirmalni. A jelenlegi feherje adatbankomban ~5M feherje van, hat aki azt atnyalazza manualisan, akar az eredeti PDF, akar a nyomtatott oldalak alapjan.... Ugye sorolnom sem kell az EP/WO online szabadalombeadas kinjait, az osszeganyolt win*-only klienst, az ingyenes .PDF konvertert, ami folyton fagy, stb. Viszont vicces modon, amit en juzer-kent beadok .PDF kepeben szabadalmaztatasra, az meg _JO_, de a burokracian athaladva szemet lesz belole...)

Nem tudjátok, lesz Mac OS X PPC verzió is, vagy csak intel?