bandy blogja

hup vs hupp

ma reggel a kávéfogyasztás előtt a hup.hu helyett hupp.hu -t ütöttem be... és nem értettem, hogy kerülnek babzsákfotelek a monitoromra :)
Nem, ez nem reklám... ez csak a péntek hatása!

Debian Wheezy + python 2.7 frissítés - "Module dime not found"

A ma reggeli frissítéssel érkezett a python 2.7.2-6 (python2.7_2.7.2-6_amd64.deb). A frissítés után az OpenERP kliens nem tudott belépni. Mint kiderült, a JasperServer modul a DIME modult használtja a JasperServer és az OpenERP szerver közti kommunikációra. Ez azonban valahogy ebből a csomagból kimaradt.

Megoldás:
telepítsük az "alternative Python package installer", majd azzal telepítjük a dime modult KÜLÖN!

apt-get install python-pip
pip install python-dime

Spammer, és címlistát árul

Nem érdekelnek a személyiségi jogai, ő sem tartja tisztában az enyémeket:

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Rendelkezésemre áll egy cégadatbázis, ami 270 000 magyar cég központi email címét tartalmazza. Az adatbázis számára szívesen elküldöm üzleti ajánlatát. Igény szerint bármilyen kulcsszóra tudok email cím adatbázisokat összeállítani (pl. éttermek email címei), így bármilyen gazdasági szektor cégeinek számára nagy mennyiségben ajánlatokat küldeni. Célzott kampányok esetén nem ritka a 20-25%-os válaszarány. Próbálja ki a kulcsszavas keresőt honlapomon: www.ma??????ct.hu
Jó referenciákkal rendelkezem, valószínűleg nagyszámú érdeklődőt tudok terméke/szolgáltatása iránt szerezni. A szolgáltatás megfelel a hatályos spam szabályzásnak.

Könyvelőiroda költöztetés

Költözés. Mindig jó. Főleg ha nem TE költözöl, csak segítessz :)
Az könyvelőiroda költözött, mi meg segítettünk. Akkor találtam meg a mindenfuvar.hu oldalt. Végülis tök gyorsan kiírtam 3-4 céget, és felhívtam őket.
Na, szóval a lényeg az, hogy nem kellett nekünk a rengeteg cuccot cájgolni, elég volt a gépeket átvinni, és bekötni :)

Szóval ez az év így végződött :)