BlinTux blogja

Jackass 4ever!

Trailer itt

Gondoltam megnézem az új részt, aztán gondoltam csak meg kellene nézni előbb a régi filmeket is, hiszen már 2002 óta velünk van ez az őrül társúlat! :)
Megunhatatlan és sírva röhögés na! :'D

Aki hozzám hasonlóan végig akarja újra nézni a öröklődést, annak itt egy sorrend lista:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Jackass

Na megyek is kukoricát pattogtatni!  

OTP bank fail már megint!

"2022. március 24-től a SmartBank mobilalkalmazást a lakossági ügyfelek körében kivezetjük, helyét az új OTP MobilBank veszi át, amely biztosítja a napi bankoláshoz szükséges legfontosabb funkciókat és számos újdonságot kínál.
A nem lakossági ügyfelek továbbra is használhatják a SmartBank minden funkcióját. Az OTPdirekt internetbank működését nem érinti a SmartBank lakossági kivezetése."

Ashy-Nyesi! | Horror ajánló némi élettörténettel

Akik ismernek, tudják (többiek most tudják meg), hogy nagy horror rajongó hírében állok. Szinte bármilyen típusú horrort megnézek, legyen az jump scare, psycho, darabolós, brutális, kegyetlen, elborult de még a vígjáték horror is szóba jöhet.
No de nem volt ez mindig így, sőt! Első horror filmem olyan traumát okozott, hogy aztán jó sokáig nem is néztem ilyen filmeket.

De mi volt az a film, amitől totál ki készültem? 

Hétvégi projekt: Rendszermonitort a gépbe!

Sokan szeretik látni a gépük erőforrás használatát valamilyen módon. Így vagyok ezzel én is, viszont nem szeretem az olyan megoldásokat, amik egy widgetként, vagy overlayként jelenítik meg ezeket a képernyőn.

Általában játék közben hasznosak ezek az infók, de ebben az esetben az ember nem váltogat ki, overlay meg kitakar a játékból, rosszabb esetben gondokat is okoz (nálam a Discord nem szereti a Steam overlayét).

És akkor itt jött az ötlet: Építek egy hardwares rendszermonitor widgetet a gépbe! :)

VR kisokos - Avagy mit érdemes tudni az Oculus Quest 2-ről

Már több mint egy hónapja, hogy vásároltam egy Oculus Quest 2 VR headsetet és azóta szinte minden nap nyüstöltem egy kicsit, vagy többet. :)
Mivel úgy láttam a HUP szűkölködik a VR témában, így gondoltam összefoglalom a tapasztalataimat a virtuális valósággal kapcsolatban.
Mi kell hozzá, mik a lehetőségek, mire kell figyelni, milyen gondol lehetnek, hogy kezdj neki...

Figyelem: Hosszú írás következik, csak annak javallott akit érdekel a VR téma és még nincs benne tapasztalata :)

Építsünk számítógépasztalt!

Régóta tervezgettem már lecserélni a számítógép asztalomat asztalunkat, ami idén lenne már 23 éves. Ez egy L betű alakú asztal volt fénykorában, amiről azóta le lett vágva a kisebbik rész és a magasságából is lett vágva, hogy pont akkora legyen mint a mellette lévő kisebb asztal, amit asszonyka használ.
Tehát úgy néz ki eddig a felállás, hogy egymás mellet ülünk, a gépek pedig baloldalon lent vannak egy lyukban. Asszonyka asztalában nincs, enyémben pedig csupán egy darab tárolásra szolgáló rész volt, ami nagyon kevésnek bizonyult, mivel mérhetetlen mennyiségű kütyüm van aminek már megértem valahol a lakásban helyet találni. Sokat foglalkozok elektronikával és az évek során sok-sok alkatrész, szerszám, eszköz felhalmozódott amit jó lenne a közelben, rendezetten tárolni.

Hétvégi projekt: Ambilight

Az Ambilight-ot eredetileg a Philips fejlesztette ki, amivel látszatra megnövelhető a TV mérete, kíméli a szemet és jobban érvényesül a filmek képi világa. Erről bővebben itt.

Én élőben még sosem láttam ilyet, de pár videót megnézve nagyon megtetszett a dolog, így gondoltam építek magamnak egy ilyen megvilágítást a monitoromhoz.

Lássuk, hogy lehet ilyet kivitelezni, ha nem tud alapból ilyet a monitorunk!

MCU Fejlesztői panel érkezett

A múltkori FPGA panel után, most egy mikrokontroller fejlesztői panelt dobott be a postás.
Szó szerint! Mert becsengetett, én kirohantam és már csak a távolban láttam elsétálni, közben a dobozt az ajtó előtt hagyta... 
Még jó, hogy semmi érzékeny nem volt benne, ami megázhat, ellophatják... - jah nem!
Na de nem is ez a lények, lássuk a cuccot!

Hangolódjunk!

Nálamnál nagyobb WoW fanatikus nem sok (na jó, akad pár millió), és nekünk nagy nap a mai (vagy inkább a holnapi)!
Ugyanis többed magammal már tűkön ülve várjuk a ma éjfélt, amikor is a Blizzard rátenyerel a nagy piros gombra és ezzel indítja a WoW 8. kiegészítőjét a Shadowlandset!

-= VISSZASZÁMLÁLÁS =-

Hangolódó videók: 
https://www.youtube.com/watch?v=nrGPaVUMBl4
https://www.youtube.com/watch?v=s4gBChg6AII
Bármennyiszer nézem meg őket, mindig kiráz a hideg, eszméletlen jók!

BREAKING: Bant kapott a TheVR Twitch csatornája!

"Jani elmondta, hogy szerzői jog megsértése miatt érkezett a ban, egymásután három strike-ot kaptak az Apple tartalmait kezelő cégtől. A szükséges lépéseket megtették, még folyamatban az ügy tisztázása."

Forrás, bővebb infó -> 

 

UPDATE

A Twitch feloldotta a bant, hétfőtől újra láthatóak a srácok! :)

Bővebb info ->

 

Sz.v.sz.: Elég gáz, hogy azért banol az Apple, mert kvázi ingyen reklámozza a szutyok termékeiket valaki. Más gyártó ezért még fizet is streamereknek!

Így neveld a porszívódat!

Nemrég vásároltunk egy Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO robotporszívót, mivel porszívózni nálunk mindenki lusta, ráadásul egy macska is van, aki után kétnaponta ajánlatos kicsit takarítani.

Az alábbi cikk pedig eme termék kisebb bemutatásáról és a gyári app kiváltásának lehetőségeiről szól, kihagyva azt a sok zsákutcát amibe belefutottam. Ha más is ilyen elvetemültségre adná a fejét, annak talán segítség lehet!

Elvárás szinten nem volt különösebben nagy igény, csak olyan alapdolgok mint:

  • Ne legyen buta, azaz ne faltól falig menjen, hanem legyen valami fogalma a hollétéről és hogy hol takarított már.
  • Tudja saját magát tölteni, azaz térjen vissza a dokkolóra, töltés után tudja folytatni a munkát.
  • Igaz a megvásárolt típus felmosni is tud, de ezt a funkciót nem használjuk, de lehet még jól jön párszor.
  • És ami a legfontosabb (számomra) ne csak a saját programjával legyen használható.