kleinie blogja

Egy másik retró rovat: 1. rész

Balagesz kolléga után én is belevágok a retróba. Még általános iskolás koromban volt egy Aldi-s C=64-em, ami aztán eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Szerintem elcseréltem valami más kütyüre. Utólag visszagondolva már sajnálom nagyon, nekem az a verzió tetszik a legjobban. Aztán elkapott a vágy, hogy kellene mégis, elkezdtem a gyűjtést. Szereztem egy C=64C-t, hozzá egy 1541-II floppy meghajtót, meg talán egy QuickShot joystick-et. Utána vettem jóf06á5on egy "kenyérdoboz" verziót, mert az a forma az igazi, szintén 1541-II floppy meghajtóval. Ahogy Gaben mondta, ezzel pont átb@52tak... A ház elég jó állapotban van, egy régi breadbox, viszont a belsejében egy új verziójú deszka van. Sebaj! Aztán egyik ismerőstől vettem egy másik breadbox verziót, ehhez még egy fura hanyattegér is van, meg magnó. És mindezek után rám mosolygott a szerencse, sikerült egy nagyobb tételt megcsípnem:

  • C=128D, erre nagyon fájt a fogam
  • 2 db breadbox 64, az egyik elég rottyon van
  • egy C=64C, hekkelt, DolphinDOS kapcsolóval, ehhez van egy 1541-II, a belőle kilógó szalagkábelek arra utalnak, hogy ez a DolphinDOS-hoz van
  • C=+4, csak gép
  • C=16, magnóval, táp nélkül, 2 gomb hiányzik
  • egy szatyor kazetta, floppy lemezek, Final Cartridge III, bedugós kártyák, videó digitalizáló kártya!
  • Commodore PC 10-III, szegényem le van mellesztve rendesen. Ház, alaplap, vinyó (25MB talán) és egy Commodore 1402 monitor
  • 3db 1541 floppy meghajtó
  • Mannesmann Tally-MT81 mátrix nyomtató
  • Schneider Joyce, valami német Amstard klón, fura szerzet a 3"-os floppy meghajtójával
  • Nintendo Entertainment System (NES-001), Dr. Mario kazettával, táp és kontrollerek nélkül

Ezt hozta a... nyuszihoz már késő van, a Mikuláshoz meg korán. Azt hiszem nem fogok unatkozni az elkövetkezendő időkben. Szépen kipofozom őket, lesz velük meló rendesen.

Napi közlekedjünk állat módra!

Figyelem a következő írás vulgáris kifejezeséket tartalmazhat!

Történt ma reggel az M1-es autópályán, Győr előtt az M19 lehajtó környékén. A szokásos reggeli munkába jövet, nyugodt autópályás tempóval közlekedek - ez nálam 120-130 km/h, kicsit taknyos úttest, kicsi köd. Előttem egy teherautó halad kb. 90 km/h-ás sebességgel, benézek a visszapillantóba, kirakom az irányjelzőt, visszapillantó és megkezdem a manővert. Már szinte megelőztem a teherautót, egyszercsak "bevágódik" mögém egy baromállat, villogatva, hogy ugyan takarodjak már előle. Még kicsit a belső sávban haladok (nem akartam a teherautót leszorítani), látom mögöttem ficánkol a baromállat, kirakom az irányjelzőt, kezdenék kihúzódni előle, na ekkor baromállat barátunk kivág a külső sávba, mellém jön, majd rámhúzza a kocsit, de nem csak úgy ilyesztegetésből, hanem úgy rendesen, KOPP! Na ekkor már nyálfröcsögve üvöltök én is, ha még élnek, szerintem egyszerre csuklott az összes felmenője a f@$$z0pó állatjának. Emberünk, mint aki jól végezte dolgát gázt ad, menekül. Én sem voltam rest, telefon elő, kamera, nyomom a gázt, kergetem. Megvan a fotó. Még nem tudom mit kezdek vele. Gondolhatjátok, hogy a kedves úriember megállt és odaadta a betétlapot... Lejöttem a pályáról, félreálltam, szerencsére a kocsinak nem lett nagyobb baja, csak a jobb oldali tükrömet csukta össze (mondjuk csereérett volt, mert nem megy az elektromos állítás, úgyis meg akartam csinálni).

NapiTelekom

Ma reggel meg szerettem volna nézni a leveleimet:

Tudom, használhatnék valami levelező programot is, de... Mikor kirakták az webmail-es kezdő oldalra, hogy fejlesztés alatt, de addig is átírányítanak a megszokott oldalra, azt hittem előállnak valami új cuccal, ami használható is lesz. Mi lett a végeredmény? Egy magenta színű f0$$al leöntött Horde webmail.

Kedves Telekom!
Abból a pénzből, amit elloptok az előfizetőitektől, visszaadhatnátok valamennyit használható szolgáltatások formájában.
Nem karácsonyi prémcsinek kellene kiosztani a sok f@szlengetőnek!
Tisztelettel: A Több Mint Tíz Éve Hűséges Előfizetőtök!

MegONE!

Végre megérkezett hozzám a Oneplus One telefonom. 64GB-os (tudom régebben írtam, hogy minek, de 30k HUF-al olcsóbb volt, mint itthon a 16GB-os), "fekete" színű. A hátlap anyaga elég fura, kicsúszni biztosan nem fog a kezemből. Nagyon vékony a készülék, és a Redmi 1S-hez képest könnyűnek tűnik. Még valami rendes tokot és egy kijelzővédőt kellene beszereznem hozzá (már most az őrületbe kerget a por, és a maszatok).