Pegasos, MorphOS

MorphOS 3.6

Címkék

A MorphOS fejlesztői csapat nemrég bejelentette a MorphOS 3.6 elérhetőségét. A friss kiadás egyik újdonsága, hogy az egyik legtöbbet kért feature, az Apple hardverek beépített WiFi adapterének támogatása mostantól a rendszer része, így ezen Broadcom BCM43-as chipek immár használhatóvá váltak OOB. Emellett bővült a támogatott grafikus vezérlő chipkészletek köre (AMD R400 sorozat) stb. Részletek a kiadási megjegyzésekben. A bejelentés itt olvasható.

MorphOS 3.5 és MorphOS 3.5.1

Címkék

A MorphOS fejlesztői csapat nemrég bejelentette a MorphOS 3.5-ös kiadását, majd két nappal később a 3.5.1-es kiadást is. Az utóbbi a MorphOS 3.5 telepítése után esetlegesen jelentkező bootlási problémákat hivatott javítani.

A MorphOS 3.5-tel érkező változások listája megtalálható a kiadási megjegyzések dokumentumban. Új felhasználóknak hasznos lehet a telepítési útmutató tanulmányozása. A telepítéshez használható fájlok letölthetők innen.

MorphOS 3.2

Címkék

A MorphOS fejlesztői csapat bejelentette a MorphOS 3.2-es kiadását. Benne támogatás érkezik a Power Mac G5 munkaállomásokhoz, iBook G4 laptopokhoz és további PowerBook G4 modellekhez. A fejlesztők nagy hangsúlyt helyeztek az új NetStack core-ral a fejlettebb hálózati támogatásra és a vezetéknélküli hálózatok támogatására. A kiadásban megjelent néhány új hálózattal összefüggő eszköz, például VNC kliens, egy Remote Desktop kliens, valamit egy részletes hálózati statisztikát szolgáltató eszköz.

Részletek a kiadási megjegyzésekben és a bejeletésben.

MorphOS 2.4 - Mac mini G4 támogatással

Címkék

A 2.3 után bő két hónappal megjelent a MorphOS 2.4-es verziója, az ötödik kiadás a 2.x sorozatban, amely végre elhozta a sokak által várva-várt, régóta beígért Apple Mac mini támogatást. A MorphOS által támogatott hardverek listája így kibővült a PowerPC G4-es processzorokkal rendelkező Mac mini gépekkel (az összes hardver revízió támogatott).

A következő MorphOS kiadás támogatni fogja az Efika-t

Címkék

A Genesi sajtóhírben jelentetette be, hogy a MorphOS következő publikus kiadása támogatni fogja az Efika-t. Aki nem ismerné őket: a MorphOS egy pehelysúlyú és rugalmas operációs rendszer, míg az Efika egy kis energiaigényű és (ebből kifolyólag) halk mini-alaplap, amely a Freescale MPC5200B Power Architecture SoC-on alapul. Az Efika 5200B 199 dolláros áron rendelhető a PegasosPPC.com áruházából. A bejelentés itt.