Szenior C/C++ fejlesztő munkatársakat keresünk !

Fórumok

Keressük azokat a Szenior C/C++ fejlesztő munkatársakat akik lendületes személyiségükkel, és segítőkész hozzáállásukkal szeretnének csatlakozni egy stabil, tőkeerős, folyamatosan fejlődő céghez, egy fiatal csapathoz!
I. KERESETT POZÍCIÓRA VONATKOZÓ ADATOK:

Ideális belépési időpont (év,hónap,nap): azonnal
Munkavégzés helye: Budapest, XI. kerület
Munkaidő: heti 40 óra (főállású munkaviszony)

Ellátandó feladatok, célok:
A BalaBit termékeihez (Zorp, syslog-ng, SCB, SSB) kapcsolódó, mégis önálló fejlesztési feladatok elvégzése, a minőség és a határidők biztosításával.
Részvétel a tervezésben, implementációban, verzió követésben, hiba javításban.
Tesztelők, fejlesztők munkájának szakmai támogatása.

II. KÖVETELMÉNYEK:

Iskolai végzettség, szakmai követelmények:
Felsőfokú szakirányú végzettség (kellő szakmai háttérrel középfokú végzettség is jó lehet)

Feltétlenül szükséges szakmai gyakorlat/ok fajtája és időtartama:
Legalább 3 éves C/C++ fejlesztői tapasztalat;
Windows/Linux fejlesztői eszközökkel való tapasztalat (make, GCC, autoconf stb.).

Ajánlott tapasztalatok (előny, nem feltétel):
Grafikus felület (GUI) fejlesztési tapasztalat (GTK környezet előny) vagy webes fejlesztői tapasztalat (PHP);
Tapasztalat verzió követő rendszer használatában (git, cvs, svn, stb.);
Script nyelvek ismerete (pl.: shell, perl, python stb.)
TCP/IP hálózati ismeretek és tapasztalat előny
Scrum módszertan ismerete

Nyelvtudás:
Angol nyelv középfokú ismerete

Személyi tulajdonságok, feltétlen követelmények, ajánlott képességek:
Csapatmunka
Önállóság
Kreatívitás
Proaktivitás
Nyitottság új dolgok megismerésére

Mit kínálunk?
Szakmai fejlődés lehetősége
Élvonalbeli technológiák elsajátításának lehetősége
Pezsgő munkakörnyezetet
Dolgozóközpontú hozzáállást, nyitott vállalati kultúrát

Jelentkezés:
A magyar nyelvű fényképes önéletrajzokat a megpályázott pozíció megjelölésével a cv@balabit.hu e-mail címre várjuk!

Hozzászólások

Nem pályázok az állásra, csak kíváncsiságból kérdem, mennyit szoktak egy ilyen munkáért fizetni?
Nem kell flame, csak valami körülbelüli összegre lennék kíváncsi :)

Természetesen nem. Bár van olyan C++ programozó, aki ennyit kap, de nem ez a jellemző. Gondolom tudástól is függ a dolog és attól is, hogy mennyire égető embert szerezni. IMHO olyan 200 nettótól felfelé reális lehet a havi fizu. Sokminden függvényében valószínüleg van itt olyan, aki nettó 500-600 ezer forintot is megkeres programozóként havonta. Nyilván nem a többség, mielőtt NagyZ és/vagy bambanő (tudom, hogy kapok az éspervagyért bri-től) kifejtené, hogy ne higgyem, hogy Dunát lehet rekeszteni azokkal, akik fél millát tisztán megkapnak :D
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

A Balabit eseteben barmilyen dolog teljesen kiszamithatatlan...
Elsore jo cegnek tuntek, aztan amikor annak idejen Naluk jartam interjun, megigertek hogy 1-2 heten belul ertesitenek, na hat azota is varom... Jo persze nem lenne gond, ha nem mondjak ezt, es ezek utan hallottam nem 1, nem 2, hanem tobb ismerosomtol, hogy nekik sem jeleztek vissza, azutan hogy megigertek, szoval en ezt a ceget egyszeruen nem tudom komolyan venni.

Pedig megegyszer mondom, eleinte nagyon jo dolognak tunt, a HR-s holgy is kedves volt, de visszajelezni mar nem tudtak, ugy nez ki, hogy csak addig vagy Jo nekik amig elmesz az interjura, passz...

Persze most lehetne mondani, hogy nem az elso ceg, aki ilyen gerinctelenul viselkedik a jelentkezokkel, de ez nem mentseg, ez elszomorito :((

http://djszapi.homelinux.net

"gerinctelenul viselkedik a jelentkezokkel"
+sok

balabitos hirdetes mar majdhogynem rendszeresen jelenik meg HUP-on, tobb olyan hozzaszolassal, hogy nem jeleznek vissza, stb... [ ezt en is csak megerositeni tudom, pedig a szakmai kovetelmenyeknek boven megfeleltem :-) ]

Meg irtam is nekik, hogy miert nem valogatnak ilyenkor (=ujabb hirdetes feladasa) a mar korabban beerkezett jelentkezok kozul? ( erre sem jott egyebkent valasz, pedig azt is irtam, hogy en mar nem jelentkezek az allasra... )

Sziasztok,

Először is, sajnálom. Ugyanakkor a Balabit nevében elnézést kérek Mindenkitől, akit ez érint a visszajelzések kapcsán.

2010 januárjától én foglalkozom a cégnél a toborzással, és akkor be is mutatkoznék, Nagy Edit vagyok.

Sajnos a régebbi pályázati anyagok kapcsán elég kevés az infó, és próbálom felgöngyölíteni a szálakat. Akik régebben jelentkeztek, azoknál nem tudom, hogy aktív-e még a keresés, ezért nem is szeretném őket zaklatni nem várt telefonhívásokkal. Viszont most megpróbáljuk rendszerezni a beérkezett pályázati anyagokat, hogy ne forduljanak többet elő ezek a problémák.

Akiket esetleg érdekel továbbra is valamelyik álláslehetőségünk, azokat arra kérem, hogy jelentkezzenek újra. Folyamatosan keresünk ezekre a nyitott pozíciókra új munkatársakat. Talán ami változás van, hogy most főként tapasztaltabb pályázók jelentkezését várjuk, akik eltöltöttek szakterületükön legalább már 1-2 évet.

Remélem, a jövőben zökkenőmentesen mennek majd a folyamatok.

Amennyiben további kérdésetek lenne, úgy az 1- 371-0540/739-es telefonszámon, vagy a nagy.edit@balabit.hu e-mail címen el tudtok érni.

Előre is köszönöm a bizalmat!

Üdv,
Edit

Szia Edit!

Jót beszélgettünk (Illés Marcival hármasban) a Balabit HQ-n :D
Részemről nincs tüske. Kevés voltam a pozícióhoz. Ennyi. Tanulok továbbra is és időnként próbálkozom. Egyszer talán tudok olyant ajánlani, ami kell a cégnek :D
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Meg csak igergetett, majd idovel latjuk csak meg, mennyire is valnak be az igeretek, igergetni az elozo esetekben is nagyon jol tudtak, itt a cselekedetek hozhatjak csak helyre, nem holmi ujabb igeretek, csak esetleg epp mas szajabol !

Remelem itt nem lesz igaz a mondas, hogy kutyabol nem lesz szalonna...

http://djszapi.homelinux.net

Akik régebben jelentkeztek, azoknál nem tudom, hogy aktív-e még a keresés, ezért nem is szeretném őket zaklatni nem várt telefonhívásokkal.

Visszajelezhetnel a tagnak, akinek a CV-jeben talalsz "heckering" meg "lightning down machine"-t! :^D

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Melyik orszagban elsz ? Ahol dolgozok oda erdekes modon 2-3 nap alatt fel tudtak venni, nem volt HR mizeria, de ismerek meg ilyen ceget, a Balabit sajnos nem ezek koze tartozik... Es sajnos nem csak HR-sel beszeltem, muszaki vezetovel is, akinek a nevet nem szeretnem elarulni, de ez egyertelmuen NEM HR hiba kizarolag, de ha megis az lenne, akkor is a ceg vezetest minositene...

Nagy Editet kerdeznem, hogy mi lett a Soponyai Veronikaval ?

http://djszapi.homelinux.net

Upsz! Most esett le, hogy én nem is Edittel beszélgettem, hanem még ősszel Veronikával. Bocs' Edit. Akkor is tartom a véleményemet.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Nem értem, miért olyna nagy probléma, ha nem jeleznek vissza.
Gondolom nem voltál érdekes számukra, sz@rtak rád.
Persze van illem is a világon, de azért kiakadni nem kellene azért, mert egy cég nem szól vissza.

Nem kellene felszolalni a gerinctelen viselkedes ellen ? kemeny... Figyelj csak, itt nem arrol van szo, hogy valaki becsap es este nem 2, hanem csak egy sorre hiv meg, hanem a megelhetesedrol, amikor munkat keresel, es igenis a vilag legrosszabb dolga, ha meg ebben a legalapvetobb dologban is igy allnak hozzad...
Persze lehet szo nelkul hagyni, de talan, ha ezekrol a cegekrol kiderulnek dolgok a pontencialis jelentkezok elott, akkor talan a ceg jobb belatasra ter a jovoben, ennek pusztan csak ez a celja, ha nem vetted volna meg eszre...Vagy csak egyszeruen nem fog itt hirdetni, ezaltal elkerulve sok ember megszivatasat.

@suckit: hehe :)))

http://djszapi.homelinux.net

Hozzateszem, hogy az elutasitas indokabol is sokat lehetne (elmeletben) tanulni es az lenne a normalis ha ezt is kozolnek (a dolgozo ember, nem eroforras ugye ;)

Habar miutan az ember bentrol is lat egy ilyen procedurat, ez a kijelentes neha (nem mindig) nem allja meg a helyet, mert ugyis kitorolheted az indoklassal a popsidat. :-)

Abszolut osztom djszapi, de negjobban mchalls velemenyet, egy allaskereso, egy kiszolgaltatott helyzetben levo jelentkezovel szemben, az egy minimalis dolog lenne, hogy ha mar ugy engednek ki az ajton, hogy: "Majd jelentkezunk!", akkor igenis tessek arra aldozni egy emailt, /ingyen van!/ hogy nem kellesz, keress tovabb.
Amig en melot kerestem, EGYETLEN olyan hely nem lett volna ahol azt mondtak volna legalabb, hogy nem biztos hogy jelentkezunk...kerdesre mindig: "Persze, mindenkeppen meg fogjuk ont keresni". Miert jo ez? Csak annyit kellene irni, hogy nem kellesz b****eg. Olyan nagy melo lenne?? Ugyanma...A masik, ahogyan mchalls mondja, nagyon sok tapasztalatot lehet a nemleges valaszbol leszurni, hogy miert nem kellesz...

Ez csak a HR en alvo...akarom mondani dolgozo embereken mulna szerintem, de ezt nem varjak el toluk, es amit ugye nem kotelezo, azt nagyon kevesen csinalnak meg.
Persze ez csak az en maganvelemenyem.

Ha bejön a konkrét ajánlat, akkor legfeljebb fölveszed a telefont, odaszólsz, hogy "jónapot, x.y. vagyok, ekkor és ekkor voltam itt interjún, nem kaptam még választ, és csak érdeklődnék, hogy esetleg terveznek-e velem, mire számítsak, merthogy közben van más ajánlatom is...".

Életképes embernek szerintem ez nem okoz problémát, tök alap dolog.
Maximum annak probléma odatelefonálni, aki egész életében vár arra, hogy a szájába repüljön a sültgalamb.

A munkaerő piacon te vagy az árucikk, magadat kell eladnod, ennyi.
Ha kivételes ember vagy, akkor meg úgyis kapkodnak utánnad.

@psc: Bocs, de Te zaklatni szoktad a munkaltatot ? Mert tobb embertol is hallottam, hogy meg az erdeklodo levelekre/telefonokra, hogy lesz-e egyaltalan valami, sem reagaltak erdemben, vagy egyaltalan semmit... Ezek utan te elkezded meg tobbszor hivni ? Bocsi, de en feljelentenelek zaklatasert :))

Masodsorban meg erdekes, hogy Te a talpraesetlenseggel probalod megmagyarazni egy ceg ilyen jellegu viselkedeset, hat figyi, lehetnel Te akarmilyen talpraesett, meg kezre esett is, ha minden ceg ilyen modon tojna rad, de akkor mar inkabb a fejedre esett lennel...

http://djszapi.homelinux.net

Nem tudom, hogy mire szeretnel kilyukadni, de termeszetesen a gerinctelenseg mindenhol rossz dolog, de foleg olyankor, amikor a megelhetesedrol van szo, gyerkmekeid eteteserol, iskolaztatasarol, fedel biztositasarol, beteg nagymamad vagy edesanyukad gyogyszerenek kivaltasarol, es igen, erre a munkaval keresed meg normalis esetben a penzt, de ha elolvastad volna vegig ezt a szalat, ezt a velemenyemet magadtol is kitalaltad volna...

De ahogy olvasom, Neked a HR-sek is hulyek, es az is hulye aki szova teszi a gerinctelenseget, talan ebben a szalban akkor, csak Te nem vagy az, meg jo hogy itt vagy :)

http://djszapi.homelinux.net

"Maximum annak probléma odatelefonálni, aki egész életében vár arra, hogy a szájába repüljön a sültgalamb.
A munkaerő piacon te vagy az árucikk, magadat kell eladnod, ennyi.
Ha kivételes ember vagy, akkor meg úgyis kapkodnak utánnad."

psc irogatja ezeket, erre akartam példának hozni, hogy ő meg terményt akar eladni, ő is járhat úgy, hogy nem hívják vissza, ez idegesíti-e vajon?

Nem, nem idegesít.
Ha én akarok valamit, eladni, vagy venni, akkor nekem kell utána járni, ütni a vasat, kisajtolni az eredményt.
Ami persze lehet "nem" is, de ez hamar kiderül, s felszabadulnak az erre allokált erőforrások, s mehetünk tovább.
Mnden esetre nem várhatok arra, hogy odarepüljön a gaalamb hozzám, mert éhen döglenék/döglenénk.

Nem dühít, én akarom megvenni, tisztában vagoyk vele, hogy a gabonakereskedelem fordított piac - adott gazdánál 5-6 cég próbálja az adott tételt megvásárolni nem ritkán.
Odatelefonálok többször is, elmondom, hogy akkor most kellene dönteni, vagy ha esetleg más jobb árat kínál, akkor mondja meg, hátha tudom tartani, viszont nekem lépnem kell, tudnom kell, hogy ezt a termény én fogom megvenni, vagy nem.
Egyébként (kopp-kopp) ritka az ilyesmi, főleg pályám elején futottam gyakran ilyen szitukba, most már az van, hogy kialakult a gazdaköröm, illetve a cégünknek egész jó híre van, és ha teszek ajánlatot egy tételre, akkor odaadják, nem versenyeztetnek másokkal, mert tudják, hogy rendben ki lesznek fizetve, korrekten történik a bonyolítás, s jó árakat kínálunk.
Vagy megmondja a gazda, hogy x.y. meg amannyit kínál a terményért, többet, mint mi, de ha én is tudok érte annyit adni, akkor nekünk adja el, mert minket ismer.
Az egyszerűen nem működhet, hogy ülök az irodában, és várom, hogy a sült galamb berepüljön az ablakon, egyenesen az asztalomra...
Van, hogy fel kell hívni naponta a gazdát, esetleg alkudozni vele, elmenni többször személyesen, stb.stb.

Nem az a kunszt, hogy tudsz venni a szorult helyzetben levő gazdáktól, főleg, ha pénzed is van. Azt a hülye is meg tudja tenni.

Az a kunszt, hogy (gondolom nem akarod, hogy a nyakadon maradjon), tovább tudd adni. És ott neked kell nyomulni annál, aki tőled venné meg, hogy mikor hoz már döntést.
Amikor ő nem hív vissza, az nem idegesít? Az pont ugyanaz a helyzet, amikor a hr-es nem hívja vissza a jelentkezőt.

"szorult helyzeten levő gazda": ilyen nem nagyon van. :)

"Az a kunszt, hogy (gondolom nem akarod, hogy a nyakadon maradjon), tovább tudd adni."
Itt nem eladni kell tudni, ez fordított piac.

"És ott neked kell nyomulni annál, aki tőled venné meg, hogy mikor hoz már döntést."
NAgoyn ritkán van ilyen, akkor is felhívok egy másik feldolgozót, aztán eladom annak, ha az első nagyn problémás.

"Amikor ő nem hív vissza, az nem idegesít? "
Mondom mégegyszer, hogy nem.

"szorult helyzeten levő gazda": ilyen nem nagyon van. :): ha ezt poénnak szántad, én nem tudok rajta röhögni. Ha komolyan gondoltad, akkor meg kétségessé vált a szememben, hogy van-e bármiféle közöd a mai magyar mezőgazdasághoz.

Nem eladni kell tudni??? Ha nem volt nagyon rossz az időjárás, akkor mindig túltermelés van, sok gabonából meg nem kunszt venni, sok gabonát eladni kunszt.

Ha neked csak egy telefon eladni a gabonát, akkor meséld már el nekem, mi a rossebet csinálsz te ebben az üzletben a maserati áráért? egy telefonnal megveszed, egyel eladod, lekaszálod a vaskos milliókat és utána nem csinálsz semmit 11 hónapig?

"Nem eladni kell tudni??? Ha nem volt nagyon rossz az időjárás, akkor mindig túltermelés van, sok gabonából meg nem kunszt venni, sok gabonát eladni kunszt."
Gabonára mindig van kereslet.

"Ha neked csak egy telefon eladni a gabonát, akkor meséld már el nekem, mi a rossebet csinálsz te ebben az üzletben a maserati áráért? egy telefonnal megveszed, egyel eladod, lekaszálod a vaskos milliókat és utána nem csinálsz semmit 11 hónapig?"
Innen már vegyél vissza kicsit.

Az én életből vett tapasztalatom rohadtul nem ezt támasztja alá...

Akár tetszik neked, akár nem, itt akkor is kamuzás esélye forog fenn. És nyugodtan haragudj meg rám, de ha bemegyek a raktárunkba és amit látok, ellentétes azzal, amit mondtál, akkor nem neked fogok hinni, hanem a saját szememnek.

Miért, mi van a raktárotokban?
Vagy esetleg keveslitek a felvásárlási árat, azért nem adjátok oda?
Mit nehéz eladni? Kukoricát, repcét, napraforgót, árpát, triticalét minden további nélkül el lehet.
De ahogy akarod, te biztos jobban értesz hozzá, akkor én vagyok a hülye, vagy szerencsés, meg az a kb. 40-50 gabonakereskedő cég külföldön-beflöldön, akik szintén keresleti piacként látják ezt az ágazatot.

Hogy most konkrétan mi van a raktárban, nem tudom, búza, árpa, kukorica, napraforgó, mák fordult már meg benne...

Jaaaa, ha mélyen áron alul akarod megvenni, akkor tényleg keresleti piac van, és akkor tényleg csak egy telefon továbbpasszolni, ez tény. Ha meg értékén, akkor meg kínálati piac van.

"Jaaaa, ha mélyen áron alul akarod megvenni, akkor tényleg keresleti piac van, és akkor tényleg csak egy telefon továbbpasszolni, ez tény. Ha meg értékén, akkor meg kínálati piac van."

Mindennek van kialakult értéke.
Ha a gazda nem akarja eladni, hanem 2x áron, akkor nem fogja eladni, hiába van masszív kereslet.

Ha rám célzol, plz. mutass rá, hol hazudtoltam meg magam.

"a vita oromeert vitazni"
Én konkrétan nem szeretem ezt, de a itt a hup-on úgy tűnik ez a módi.
Az utóbbi időben kevesebbet is irogattam ide.

Ezt én 4-5-ször már megjátszottam, és következő választ kaptam: Nem áll módomban tájékoztatást adni...... Egy esetben kaptam olyan választ, hogy már döntés született, és nem ön a nyertes. Az elmélet igaz amit írsz, de a magyarok már csak ilyenek. Lehet hogy a te cégedben korrektebbek az emberek, de én nem ezt tapasztalom, egy munkakeresés terén.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

mert a hülye hr-s cikinek érzi azt mondani x napon, hogy nem melletted döntöttek, utána meg nem áll munkába valamiért a nyertes és akkor hogy hív fel téged x+10 napon, hogy mégis mehetnél.

sok hr-es ezért csak akkor közli a többivel, hogy nem ő nyert, mikor már megváltoztathatatlan helyzet, hogy a nyertes jelölt dolgozik. vagy akkor sem.

"Nem áll módomban tájékoztatást adni"
Ez gyakorlatilag "nem".

"a magyarok már csak ilyenek."
A világban mindenhol ilyenek. A céget a profit érdekli, ha megvan a jómunkásember, akkor már szarik arra, hogy visszahívja az elutasított jelölteket, mert minek? Az ő érdeke teljesült, project lezárva, nem fog telefonálgatni senki. (Ez állhat a dolog hátterében szvsz.)

"Lehet hogy a te cégedben korrektebbek az emberek, de én nem ezt tapasztalom, egy munkakeresés terén."

Passz. Nálunk eddig 2 alkalommal volt ilyen "nyílvános" álláshirdetés.
Ha erre gondolsz, mi odaszóltunk azoknak a pályázóknak, akiket nem vettünk fel - igaz nem volt sok jelölt, mindkét esetbencsak 3-4 embernek kellett szólni. Ilyen kevéssel szerintem nincs gond, még fejben is megjegyzi az ember.
Hogy határidőben szóltunk-e, azt nem tudom, mert avval voltunk elfoglalva, hogy megtaláljuk azt, akit keresünk, nem avval, hogy idegen embereknek, akik közül néhány nem is volt egyáltalán szimpatikus, napra pontos határidőket tartsunk.
Viszont lett szólva mindenkinek.

Azomban az emberek korrektsége egy cégben szerintem nem ezen mérhető le.
Sőt, szinte semmit nem jelent - szvsz.
Mindenféle biztosítási- meg hitel-ügynökök megtalálnak rendszeresen, egynek-egynek néha megígérem, hogy visszahívom, mert érdekes amit ajánl, de aztán alszom egyet rá, és legyintek, hogy "á, ez hülyeség", és nem hívom vissza. Sőt, talán nem is beszélek vele többet.
Tudom, a munkavállaló nem érti ezt a párhuzamot, viszont a legtöbb cégnél a nem felvett pályázó kb. egy ilyen kelemetlen ügynökkel van egy rangsorban.

Persze, de az itt megforduló emberek nem takarítói állásra jelenkeznek (amiből tényleg van 100 pájázó), hanem több diplpomás művelt emberekről van szó (feltéve ha ezen két tény találkozik egymással). Egyetértek én veled is valamit az ellenkezőével is, mert mindkét oldal megoldhatő.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Az én felfogásom szerint vannak fokozatok.
- ha kéretlenül, "adatbázis jelentkezés" szerűen elküldöd a cégnek az önéletrajzod, és nem válaszolnak, ez nálam elmegy.
- ha adott pályázatra küldöd és nem válaszolnak, ez határeset, de még ezen sem szoktam morogni
- viszont akit behívtak, szemtől-szembe ígértek neki határidővel választ, vagy esetleg több körös interjún is túlvan, sok mindenkit látott már, mindkét oldal sok energiát fektetett a dologba, és ott nem szólnak vissza, az nálam tahóság.

Ez nem balabit specifikus vélemény.

Persze árnyaltabb a dolog.
Szerintem ha behívtak személyesen, akkor még nincs semmi.
Ha viszont már többkörös interjúra hívtak, esetleg tréningre is küldtek, több napodat elrabolták, és úgy nem mondanak annyit sem, hogy "húzz a p.-be", akkor az már tényleg nem korrekt, ezt aláírom én is. (Már ha nem jössz rá magatól is, s lépsz tovább, más potenciális munkahelyre.)
Viszont ez azért már jócskán túlvan a "voltam interjún, mé' nem szóltak" dolgon.

Én ugyan nem ismerem, ezt a balbit céget, lévén nem is programozó vagyok, csak amolyan félig meddig (ez hosszú nem írom le), de én is felháborítónak tartom, hogy biztosra ígérik hogy visszaszólnak, és tesznek rá. Mennyivel korrektebb lenne, ha odabiggyesztenlék, hogy pozitív válasz esetén. Én is jártam így ha lehet mondani sokkal szemetebbül kiszúrtak velem, mert ez nekem legalább 20-30 ezresembe is került. Azért tudták velem ezt megtenni, mert lényegében álmaim munkáját ajánlották nekem. Egy robbannóanyagfejlesztő (lőpor, becsapódási testek, lökésullámszimuláció, elvileg még a békés célú alkalmazások irányába is mehetett volna a dolog stb) mérnöki állást, abszolút a profilomba vágott volna. Na szóval mondom, veszélyes munka piszok kevés ember van akinek ez csak úgy menne, gondoltam mondok egy számomra is kellemes összeget 250-nettó. Jó fizu, minden szempontból megelégedtem volna vele, és annyira nem is voltam pofátlan. Hívtak hogy menjek megbeszélésre. Első kör. Rettentően megörültem, ott mondtam, hogy ennyire gondoltam, valamint az emailomban is írtam. beszélgetés vége, semmi reakcó. Mondom, á biztosan nem lesz ebből semmi. Kb 1-hónap múlva telefon, menjek második körre, de akkro már mondták, hogy most nem tudnak ennyit fizetni, de beszéljük meg. Azt is tudták, hogy egy jó munkahelyet hagynék ott, ha váltanék. Gondoltam, hogy akkor egy valamejest szerényebb összegben megálapodunk, és ha a cégnek jobban megy sikeres leszek, megfelelek a célnak, akkor beszélhetünk erről az összegről. Megbeszéltem a feleségemmel, hogy mivel ez nekünk komplett családtelepítéssel jár a nettó 200-az amiért már neccesen de megéri. Tömören a második körön csak én voltam. 2-óra cégfényező duma után mondtam, akkor beszléljünk már a pénzről, mondtam hogy 200 nettó. Erre a válasz az volt hogy 160-BRUTTÓ (az olyan nettó 90 kb, ha jól számolom). Erre egy kicsit megsértődtem, és közöltem, hogy mással szórakozzanak (persze sokkal finomabban). Azt nem tudom, hogy honnan jött ez ki nekik, hogy ha mondok egy kb közepes, erős közepes fizut. Szerintem nem alaptalanul. Akkor honnan a fenéből találják azt ki, hogy jóval kesebb, mint a feléért elmegyek dolgozni oda. Azon felül, hogy utaztam 2*6-órát elköltöttem az utazásra 7-8-eft-t, még a tanítványaimat is le kellett mondanom. Természetesen kértem ha lehet fölöslegesen ne utztassanak, mert nem kevés összegbe, és nagyon sok időmbe kerül. Ennek ellenére voltak annyira pofátlanok ilyen ajánlatot tettek.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Sokan említették a visszajelzés kérdését. Igazatok, igazunk van abban, hogy illik visszajelezni akkor is, ha nem kellek nekik. A cégek nagy része szarik rá és ez nagyon nem jól van így. Nekem történetesen pont a Balabit volt azon kevesek egyike, ahonnan kaptam visszajelzést. E-mellett megértem azokat, akik nem kaptak visszajelzést a Balabittől, mert mástól én nem/sem kaptam és nekem se tetszett.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal