Böngészők, Opera és Steve Jobs

Fórumok

A Magyar Operán megjelent egy cikk az Apple "sajátos" húzásairól.

Nekem eddig tetszettek Steve Jobs megjegyzései, ahogy a Microsoftnak adott néhány fricskát (például az új OSX változatokra és áraikra vonatkozóan: a Basic verzió 129 dollárba kerül, a prémium 129 dollárba, a vállalati verzió 129 dollárba, míg a legjobb, az "Ultimate" változat, amelybe "mindent beletesznek", 129 dollárért lesz kapható), de a legutóbbi kijelentései miatt egyre inkább elmegy a kedvem az egész cégtől.

Most itt arra gondolok, hogy néhány éven belül lenyomnának minden böngészőt, kivéve az IE-t. Szóval elképzeléseik szerint nem lenne Opera, Firefox stb, csak IE és Safari.
Remélem, a mostani Windows béta (pre-alfa?) állapotot még tartják egy ideig, és akkor nem kell félni egyik böngészőnek sem. Nem értem, hogy miért nem az IE ellen harcolnak.

A másik, ami a fent linkelt cikkben is van, hogy egyszerűen visszaélnek azzal, hogy sok yuppie/sznob ember szentírásnak veszi az Apple szavát, és egyszerűen vakon elhisz mindent, amit állítanak.
A legjobb példa erre a Safari állítólagos gyorsasága. Karaj oldalán kitűnő hasonlat van erre vonatkozóan.

Vagy, hogy ők fogják feltalálni a mobil internetet. Akkor hogy a fenébe kerül az én két éves mobilomra Opera Mini? Először, mikor megnéztem vele az Elvirát, csak egy halk koppanást hallottam. Aztán felszedtem az állam a földről. Azóta meg még tovább fejlődött, a 4-es bétája már rengeteget tud.

Szóval értem én, hogy kell a pénz, és ezért mindent megtesznek, de az, hogy ezt ugyanolyan eszközökkel érje el, mint a Microsoft, kezd egyre kevésbé tetszeni nekem.

Hozzászólások

> Vagy, hogy ők fogják feltalálni a mobil internetet. Akkor hogy a fenébe kerül az én két éves mobilomra Opera Mini?

Pls ne hasonlitsd a nyeletlen baltadat egy melytengeri olajfurokuthoz...

mert az már létezik

Hat... jelenlegi formaban a leghasznalhatobb formaja az, ha blutuszon v. mazzagon osszekotom a notbukommal. Ezeken a 10x20-as kijelzokon valahogy inkabb a kozrohej erzeset keltik bennem, nem epp a hasznalhatosaget. Vagy ha mar nagyon muszaj ut kozben netet elerni, akkor inkabb a Palm-om hasznalom, az legalabb 3.5"-on probalkozik. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Szerző: szotsaki
Dátum: cs, 2007-06-21 10:44"
:

Látom, hogy egy "vérprofi agyaskakas"-nak akarsz érvelni.

Bocs, de szerintem hiba.

Legalább annyira hiábavaló, mint amikor a "Nagyapa kontra drastik" szócsatát olvassa az ember.

Persze lehet, hogy ez csak egyéni vélemény.

-------------------------------------------------------------
"Vannak keménnyakú emberek és vannak egyre reménytelenebbek:
Inkább találjon rád a kölykétől megfosztott medve, mint a bolond az ő bolonságában"

Na megszolalt a nagy inkvizitor!
egyebkent en baromira nem bannam ha lenyomnak az osszes bongeszot, de csak akkor ha tenyleg osse tudnak rakni egy normalisat. Ie suxx es divat anyazni, de FF se jobb mar sokkal, egy bazi nagy bughalmaz az egesz.
------------------
Mindenre tudok magyarázatot találni, legfeljebb nem stimmel.

Nekem IE alatt meg minden M$ program és oprendszer alatt van egy kis "üldözési mániám" (talán igy hívják). Semmi komoly csak egy kis információszerzés az emberek szokásairól és egy kis felmérés készítése Rendmondba.
Nem is használok ilyet.
Bár ha egy böngésző lenne a weblapokat is könnyebb volna irni. :)

Semmi komoly csak egy kis információszerzés az emberek szokásairól és egy kis felmérés készítése Rendmondba.

Ilyen létezik is meg nem is. Ami létezik azt úgy hívják, hogy "felhasználói élmény fokozása program", de ez Office csomagnál van és a usernek kell bepipálni és elfogadni, hogy részt kíván benne venni. Ekkor azok a "szokások", hogy a felhasználó miképp használja a Word-öt, Excel-t, stb. (mikor mire és milyen gyakran kattint) kerülnek eltárolásra és az MS-hez elküldésre, személyes adat _nem_. Aztán a Windows Update során nyilván van valamiféle információ küldés arról, hogy milyen frissítések lettek már letöltve (ez érthető) és egyesek szerint arról is, hogy milyen third-party programok vannak feltelepítve (ezt nem láttam megerősítve).

Szóval ezek vannak és lehetnek. Az Internet Explorer önmagában nem küld semmiféle személyes információt Rendmondba. Ha így lenne, akkor már nagy botrányt csaptak volna. (Meg én is, hisz kapásból észrevenném, mivel csomag szinten szoktam nézni egy másik mellettem lévő monitoron, hogy mi történik internet használat közben... Paranoia rulez :)

Erről az a vicc jutott eszembe, hogy beszélget egy amerikai, egy orosz meg egy magyar plasztikai sebész. Azt mondja az amerikai:
- Nálunk egy embernek levágta az ujjait a szalagfűrész. Visszavarrtuk, és az illető most híres zongorista.
Mire az orosz:
- Minálunk egy embert derékban kettévágott a vonat. Összevarrtuk, az illető jelenleg másodosztályú súlyemelő.
Mire a magyar:
- Az semmi. Minket egy hatalmas balesethez riasztottak: lovaskocsi ütközött egy teherautóval. Találtunk egy lófaszt, egy bajuszt meg egy szemüveget, csináltunk belőle egy egészségügyi minisztert.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Egy orosz és egy amerikai sebész túl akarja licitálni egymást. Kezdi az orosz:
- Nálunk egy háztartási balesetben elvesztette mindkét szemét a nénikém. Nem volt transzplantálható szem így lementünk a tóra és kifogtunk egy harcsát. A beültetett harcsaszemek olyan jók, hogy az azóta mesterlövész lett!
Mire az amerikai:
- Nálunk meg egy farmon levágta a kézfejét a nagybátyámnak a fűrész. Nem volt replantálható állapotban ezért levágtuk az istálló egyik tehenének a tőgyét. Azóta nemcsak tökéletesen használja a tőgyet, hanem minden reggel tejet is tud fejni belőle!
Az orosz hitetlenkedve:
- Aztán ki látta ezt?
Erre az amerikai:
- A maga harcsaszemű nénikéje, az látta ezt!

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Te nagyonegyszerű... hogy jön az Opera Mini HTML megjelenítési képessége és az iPhone-ról látott video-k egymáshoz? Hacsak úgy nem, hogy az Opera Mini HTML megjelenítési képességéről a kezemben tartott készüléken is megbizonyosodhatok, míg az iPhone csodás képességeiről csak egy videó tanúskodik, tehát egyelőre annyira hihető mint a Millenium Falcon meg a Enterprise űrhajó létezése és működése.

Ave, Saabi.

Felőlem ráülhet a Ballmer fejére Jobs és pöckölheti az orrát napestig. A sznobok hiszékenysége sem izgat, a hülyéket meg kell fejni jól. Igazából semmi bajom ezekkel, csak így tovább.
---
Weee!

Teljesen egyetértek, hogy aki hülye, és nem tudja, hogy mi kell neki, dőljön be annak a reklámnak, amivel utoljára találkozott.

De nézd meg kicsit ezen az oldalon a két ábrát.
Tulajdonképpen csak azt nem értem, hogy miért nem az Explorer felhasználókat célozzák, és miért az alternatív böngészőket?
Mert így Jobs nem Ballmer fejére fog ráülni, hanem a frissen áttért Firefoxosokéra.

IEfMAC: haat, eleg bugos volt az is, osszevissza kellett hackelni hogy mukodjon a css rendesen. Nyilvan mas csapat fejlesztette, ugy hivjak oket, h Ms Mac BU.
Igazabol jo is, h befejeztek, mert igy legalabb adtak teret a Safarinak, ui. evekig az alapertelmezett bongeszo az IE volt evekig.

Szerintem ha a Safari kinovi apro gyerekbetegsegeit, tokeletesen jo lesz Winre is; en hasznalom napi szinten (sajnos winhez es ms developer toolshoz vagyok kotve napi 8h-ban)
kovezzetek meg, en sokkal jobban szeretem a carbon 'vastag' betuit, mint az 1 pixel szeles windowsos typefaceket.

~ubuntu, os x~

> Most itt arra gondolok, hogy néhány éven belül lenyomnának minden böngészőt, kivéve az IE-t. Szóval elképzeléseik szerint nem lenne Opera, Firefox stb, csak IE és Safari.

Szerencse, hogy a piac nem az elkepzeleseknek megfeleloen mukodik.

Szerinted mit kellene mondania? Jopar honapos munkaval, tetemes koltseggel atraktuk windows-ra a Safarit, remeljuk, nehanyan majd hasznat latjak, de persze senkit nem szeretnenk zavarni vele.

Néhány éven belül én leszek az USA elnöke.

Höhö.

ezt a safari sztarolast nem ertem. egy elcseszett ezer eves khtml engin-re epul, egy roppant gyenge bongeszo. safari jelenleg meg almodni sem mer rola, hogy egyszer csak konqueror lesz belole.

es akkor elerkeztunk arra, hogy miert nincs linuxon safarai. azert kedves userek mert kibaszott vicces lenne, ha lenne, mert Gabu-n kivul senki sem hasznalna.

nekem azert hianyzott a fish:/ az smb:/ es meg sorolhatnam hany protokoll amit a konqueror alapbol tud. nem is beszelve a konqueror-nal a SHIFT+lenyil-rol.

szal tudasban nekem egy ertelmi fogyatekos konqueror a safari :)

ps.: emlekeim szerint az ftp:/ -t sem ismerte. jol emlekszem?

nekem azert hianyzott a fish:/ az smb:/ es meg sorolhatnam hany protokoll amit a konqueror alapbol tud

Nekem sose. Ha mar valahonnan kellett egy anyag, akkor nem csak par cucc az amit akartam onnan, es maris ertelmesebb volt felcsatolni, mint bohockodni. Options+K -> utvonal -> orvendezes. File-t kezelni meg barmi alkalmasabb, mint egy bongeszo, legyen szo barmelyikrol is.

m is beszelve a konqueror-nal a SHIFT+lenyil-ro

Meg az e-book readerembol is elso dolgom volt kikapcsolni az autoscrollt. :)

ps.: emlekeim szerint az ftp:/ -t sem ismerte. jol emlekszem?

Nem jol emlekszel.

---
pontscho / fresh!mindworkz

A marketingduma alap az apple-nél. Lehet tanulni tőlük. Van egy alfa böngészőjük és mégis róluk beszél a fél hup/dig/slashdot. Azt, hogy miért a firefox-ra ült rá Jobs a prezentációjában azt én sem értem. Úgysem ő dönti el, hogy mi lesz a gépeken. Ha annyira durva jó lesz a safari akkor tényleg felkerülhet a gépek 15%-ára (amerikában). Viszont az biztos, hogy nem Firefox kihalása árán (ezt, hogy képzelte?? :)) mert az klasszisokkal jobb mint az ie6/7.

--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

Őszinte tiszteletem a mini fejlesztői iránt, most próbáltam ki (ezt az űzit belőle irom), király.

__________________________________________________________________
Dúdold ezt a dalt, és aki gyűlöl majd érte, az lesz a bosszú népe.

Annyira nem élvezet a t9, szóval így folytatom, nem olvastam végig a topikot és nem is követtem de mint ha valaki egyszer utalást tett volna arra hogy élvezze a sok szarházi ezt a gányt 0.2fps-el(ezt most nem találtam meg ismét). Hát nem tudom, nálam tökéletesen ment(csak hupot próbáltam), hihetetlen hogy hogyan oldották meg hogy ilyen kis elbaszott korlátolt eszközökön ez működjön, totál riszpekt.
(k510i)
A dúrva az lett volna, ha a textareara vivén az egérkurzort le is tudom húzni. De az út erre halad. Erősebb eszközök, erősebb cuccok. Izgalmas, nagyon.
__________________________________________________________________
Dúdold ezt a dalt, és aki gyűlöl majd érte, az lesz a bosszú népe.