Samsung SSD PRO user jelszó

Adott egy tárgybeli cucc, volt rajta user password beállítva BIOS-on keresztül. Le akartam szedni ezt a védelmet, elvileg üres jelszót kell megadni BIOS-ban, ami sikeres is volt. Viszont indulásnál továbbra is kéri az user jelszót és se a régit, se az üres jelszót nem fogadja el. Szopott már valaki ilyet? :D

Az SSD-n nincs fontos cucc, minden mentve van, a kérdés másik fele az, hogy lehet leszedni az user jelszót így, akár úgy is, hogy az adatok vesznek? Mentve van minden, más gépbe jelenleg nem tudom áttenni az SSD-t, ez a gép meg nem indul SSD-vel jelszó nélkül.

Hozzászólások

Az SSD hátulján lévő címkén kéne lennie mindenféle számnak, sorozatszám, stb., közöttük van egy úgynevezett PSID (Physical Security ID) szám, elég hosszú. Illusztrációnak egy példa. Speciális PSID revert tool-lal ennek segítségével ki lehet róla nullázni a jelszót. Pontosan nem tudom, nem csináltam még ilyet. Én az SSD-imről a jelszót hdparm-mal töröltem Linux alól, de akkor a user és master passwordot is töröltem, nekem nem kért többet jelszót.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)