Thomson TCM 420-hoz illesztőprg

Fórumok

Thomson TCM 420-hoz illesztőprg

Hozzászólások

Szervusztok!
Bocsánat, de proxy gondok miatt nem tudtam eddig belépni.
Köszönöm a hozzászólásokat, különösen bandiG részéről, a kérdésére a válasz: USB-s a modem. A hálókártyát beállította DHCP-re eth0-ként. (ha minden igaz, ahhoz a géphez ugyanis nem akármikor férek hozzá, csak ha hívnak, most itthonról írok). A leírtakat a helyszínen elemezve fogom alkalmazni, hátha orvosságként szolgál. Egyenként persze... Mihelyt annak a gépnek a közelébe férhetek, megpróbálom, értesítek minden hozzászólót (és olvasót), hogy mindenki tanuljon, aki akar.
Üdvözlettel: papa2

Szervusztok!
A fenti kábelmodemhez tud valaki illesztőprogramot SuSE 9.3-hoz? Keresővel sem találtam, a Thomson webhelyén sem. Aki tud kérem segítsen.
Üdv: papa2

[quote:e333ae048e="papa2"]Szervusztok!
A fenti kábelmodemhez tud valaki illesztőprogramot SuSE 9.3-hoz? Keresővel sem találtam, a Thomson webhelyén sem. Aki tud kérem segítsen.
Üdv: papa2

A süsü mit ír? Fel sem ismeri, nem is látja?

Köszi!
Felismeri Thomsonként, eddig rendben. Be kellene állítanom DHCP-használathoz, de amikor az inaktiv állapotát meg akarom változtatni, azt írja, hogy hiányzik a driver. Továbbengedve azt írja, hogy a rendszermag talán ismeri, de a net nem működik. Feltehető, hogy a kernel sem ismeri? Kábeltv-s netről van szó. A hálókártyát alapból beállította DHCP-re.(A windows tudja használni, mert van hozzá lemez.) De nem az enyém, megkértek rá, hogy állítsam be. Az rc.config editálása nem jó, ott fix ip-t kell/lehet beírni. Nem vagyok guru, én is csak a KDE-t használom, nekem ott minden van, ami kell. (én wireless-t használok, a süsü mindent jól felismert, de nekem állandó ip-m van, "könnyen" be tudtam írni ami kell.)
Üdv: papa2

Ugy tudtam kábel modemen csak fix ip cimmel lehet
kapcsolódni. Nekem is kábel modemem van ua. a Thomson
szerintem mint neked. Süsü alatt pl. ment, Ubuntu alatt is
Gentoo alatt ... Nem értem miért kell hozzá driver.

csá mindenki!

Nekem lenne egy olyan gondom, hogy van ez a thomson tcm 420 és az internet szolgáltató usb-n keresztül kötötte. Én pedig utp-n keresztül akarom kötni, hogy routerre csatlakozva több gépen is lehessen használni az internetet, és ehhez kéne nekem segitség

Előre is köszi

Nyugodtan adjál fix ip-t, ez csak az eszköz megcímzéséhez szükséges.

Mivel kototted a kabelmodemet a gephez? UTP kabellel halokartyaba, vagy USB-vel USB portba?

Nalam mindket esetben teljesen automatikusan felepul a kapcsolat (Debian).

Egy kis hozzafuzni valo:

Ha semmit nem akarsz kavarni:
Elvileg (de ugy latszik nalad valamiert pont nem) a rendszer felismeri a halokartyat (PCI, vagy ha USBvel kototted a modemet akkor azt fogja USB-s "halokartyanak" latni) es DHCP-vel felkonfigolja. Ebben az esetben a kabelmodem teljesen transzparens, a rendszered "azt hiszi", hogy egy sima ethernet halozathoz csatlakozik.

Ha kavarni akarsz/kell:
Mivel alapesetben a kabelmodem transzparens, a gepedben levo halokartyanak (ill az USB-s "halokartyanak" aminek a modem tetteti magat) van egy rendes IP cime. Azonban a modemnek is van egy IP cime, ami altalaban nem jatszik szerepet, mert nem egy rendes internetes, hanem egy magan-halozati tartomanyba eso (hogy is van ez magyarul?) IPcim. Az en Motorolam pl 192.168.100.1 . Ha a megfelelo route be van allitva, a gepemrol mar latszik a kabelmodem. Bongeszoben lehet nezni az allapotat/allitgatni par alap dolgot.

Pl. az eth0 cime 80.x.x.x, kilat (vagy nem) az internetre. Mivel a default gateway alt. a szolgaltato legkozelebbi gepe, esetleg semmi, be kell allitani, hogy a 192.168 kezdetueket is az eth0 -lan keresse (ne pedig a szolgaltatohoz tovabbitsa, aki eldobja a kerest). root-kent:
[code:1:d70b5e3b20]# route add 192.168.100.0 eth0
[/code:1:d70b5e3b20]
Ezutan mar tudod pingelni a modemet.

Lehet, hogy a te modemed nem 192.168.100.1 cimen figyel... (En erre a cimre asszem meg nmappal (vagy broadcast pinggel??) jottem ra.)

(Ha esetleg visszakerdeznel es nem valaszolok, akkor elutaztam.)