Milyen hotspot+előfizetést?

Fórumok

Sziasztok!

Megbízható mobil hotspotot keresek távoli munkavégzéshez, ideiglenes jelleggel a nyári hónapokra. A hotspottól azt várom, hogy ne szakadozzon (ha le van téve egy helyben), mert ha megszakad, akkor a vpn-ek is szakadnak és velük együtt a bejelentkezéseim. Több kollégámmal dolgoztam már így és roppant bosszantó, ha a mobilszolgáltató által adott hulladék random eldobálja a netet.

Ami fontos, hogy leginkább csak nyáron használnám (nyaraló, ismerősök nyaralói), így egész évben nem szeretnék utána valamilyen díjat fizetni. Hacsak nem úgy a legkedvezőbb. Mivel több helyen is kellene, így ezt preferálnám egy darab nyaralóba behúzott net helyett, amit a helyi kiskirály szolgáltat 6500HUF/hóért. Maga a díj elfogadható lenne, ha csak három hónapig kellene fizetni és csak azt a helyet használnák. (Ha mégis nagyon tud valaki valami jó netet a Balaton dél-nyugati csücskében, akkor ne tartsa magában.)

A hotspotot ketten használnánk folyamatosan laptopról.

Mivel teams és egyéb mókák is vannak, így sajnos szükség van nagyobb keretre. Mérve azt, hogy mennyit eszik a teams, sajnos a 20GB-os keret kevés egy hónapra (ennyit ajánlottak múltkor a t-nél a boltban).

Digim sajnos nincsen, magenta 1-es duplázásom viszont van. A múltkor bejelentett telenoros cucc nem tűnik ideálisnak.

Melyik mobilszolgáltatónál kinek mi a tapasztlata/ajánlása? Még az se zavar, ha nekem kéne venni hardvert a hotspothoz, sőt.

Egyelőre telefonról osztom meg, ami videókonferenciát leszámítva (adatforgalom) elégséges, csak megszakad, ha fel kell vennem a telefont.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 07. 12., v – 12:49

En 2017 ota nyuzok egy Huawei E5770 (vagy masik neven Mobile WiFi Pro) nevu eszkozt. A megelegedettsegem teljes, jartam vele a tengerentululon is. Van rajta Ethernet interface is, igy vezetekes hozzaferessel is elboldogul. Hasznalhatod eleg sokfajta iranyban: "mobilhalozat->WiFi,Ethernet", "WiFi -> WiFi, Ethernet", "Ethernet -> WiFi". Ethernet iranyabol johet az internet PPPOE es akar DHCP alapon is (nalam az volt az use-case, hogy napkozben nem EU teruleten, az osszes eszkozom ezen logott, ahogy beertunk a szallodaba ahol volt WiFi vagy Ethernet, ott pedig ezt bedugva, a sajat eszkozeim tovabbra is az eszkoz mogotti NAT-olt halozaton logtak). Mokolt firmware telepitessel hozzaferhetsz a rajta futo linuxhoz, igy akar OpenVPN kliens is telepitheto ra. Mar megjelent az ujabb peldanya, amely a Mobile WiFi Pro 2 nevet viseli :D

Szerk: Az eszkozben gigantikus meretu akku van es powerbanknak is hasznalhato.