Oneplus 3t tartalmának (App Data) másolásása 7 Pro -ra developer mode nélkül

Fórumok

Sziasztok,

Korábban kértem segítséget egy beteg Oneplus 3T meggyógyítására itt:

https://hup.hu/node/164523

Sajnos ezzel nem jutottam sokra, a beteg készüléken nem tudok developer mode-ot inditani, így USB debuging sincs, USB-n keresztül másolni sem sikerült róla.

Vettem egy nagy levegőt, és más megoldást keresek, vettem egy Oneplus 7 Pro-t, és teszek még egy kisérletet a tartalom átmásolására, szeretném a sérült Oneplus 3T tartalmát, különös tekintettel az App Data átmásolni az új készülékre.

A frissen elindított Android új telepitésként felajánlotta hogy szinkronizál, átmásolta a 3T alkalmazásait. Ez klassz, de gyakorlatilag semmit sem ér, az Appok adatai, beállításai sehol. Át lehet azt valahogy hozni? A 7 Pro szűz, developer modeba tettem, meg is rootolhatom ha szükséges.

Úgy lehet valami mód arra hogy átszipkázzam rá a beteg készülék full tartalmát?

Hozzászólások

OnePlus Switch alkalmazásod nem volt a régi telón egy backup erejéig elindítva? azzal még lenne esélyed....

Ha a 3T-n be volt kapcsolva a mentés Google fiókba, próbáld meg simán abból helyreállítani az új 7 Pro-t. Én leggyakrabban ezt használom, ha fontosak az alkalmazás beállításai. Persze Viber és társainak saját mentés kell, de egy próbát megér...

Sajnos a 3T bajai kozt szerepel hogy nem szinkronizal a google fiokkal. Lehet hogy ezert, de a 7Pro bekapcsolasa utan elso bootolaskor belepett ugyanabba a google fiokba, fel is ajanlotta hogy telepiti az appokat.ez meg is tortent, de az App Data nem jott vele. Korabban a hiba megjeleneseig persze szinkronizalt, de ugy fest a google account eleg korlatozottan tartalmazza csak az alkalmazasok adatait.

Az alkalmazás adatok mentésére én úgy tudom nincs "hivatalos"/google megoldás. Ezt az alkalmazásokra bízza, de abban vagy van ilyen megoldás vagy nincs, de semmi esetre sem egységes. Ez szerintem hatalmas hiányosság.
Én ezért használok titanium backup-ot

Milyen fontos adatok vannak nalatok vagy milyen appok ezek amiket nem lehet ujrahuzni 0 adattal egy vallranditas kisereteben? Elveszik a high score a flipperbol? Homalyositsatok mar fel pls :)

Én már úgy vagyok, hogy az idő a legdrágább. Ezért pusztán a belakás megspórolása is fontos ( ikonok widgetek hol vannak milyen beállításokkal stb.)
Vannak olyan alkalmazások, melyek bár menthetnek felhőbe ( ezt némelyik nem részletezi, ami nekem nem tetszik), bizony sok újratelepítés után nem sikerül visszaállniuk ( a waze ilyen szempontból nagyon nyűgös)
De tegyük fel, hogy van kb. 100 alkalmazásom ( nekem van) ezeken 1-1 perc a saját testreszabások beállítása ( pl. fekete téma, ami amolednél jól jön), akkor közel két óra a nettó beállítások ideje, ha eszembe jut, és meg is találom egyből ( na ez nincs így, mert rendszeresen változtatgatják a menüt).
Ehelyett a TB ezt egyben megcsinálja minimális kézi beavatkozással. És ahogy az éles rendszereknél is, a mentésnél kulcsfontosságú, hogy nem fejből (sokszor felbosszantott, stressz helyzetben) kell pontosan felidézni, hogy mit kell visszatölteni és az miként megy az adott alkalmazásnál.

Root nélkül én a Helium Backup-ot használtam az adatok átmásolásához androidon.
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&h…
Root nélkül a PC-n kell futtatni egy appot (van belőle Crome plug-in is) ami engedélyezi a mentést. Ezt elég egyszer futtatni.
Többnyire működik, de lehetnek bizonyos alkalmazások amik tiltják magukról az adatok mentését.
Egy próbát megér.

Régebbi androidon elég volt egy shortcut app-al a rejtett menüt előcsalogatni, most viszont általában a szükséges program részlet fent sincs a telefonon, amíg a build számon nem kopogtatsz hétszer...
Esetleg a kopogtatás helyett próbáld meg, hogy OTG-n felkötsz rá egy fizikai billentyűzetet és azzal rápozicionálsz a build számra, majd hétszer ENTERT ütve talán megkapod a feljesztői opciókat.