Peugeot 307: antipollution faulty

Fórumok

Sziasztok. Autó: PUG 307 1.6 benzin 2006
Tegnap menet közben (jó egy óra megtétele után) kiírta a kocsi hogy 'antipollution faulty', a motor meg elkezdett rángatni és le is fulladt.
Próbáltam továbbmenni de a rángatás miatt inkább leraktam a kocsit (nehogy motorcsere legyen) és ma bevontatom a Fábiánba (márkaszerviz).
A rángatás sebességfokozat és fordulatszám független volt, bár nagyobb tartományokban (4k és kicsit felette, nem pörgettem túl) talán nem állt fent.

Ez egy kis google után lambda szonda, vagy katalizátor gyanús (vagy trafósor, vagy hőgomba, vagy bármi..).
Ha esetleg valakinek ilyesmi kocsija van (citroen is játszik, xsara-k motorikusan egyformák) és volt hozzá szerencséje ne fogja vissza magát.. köszi.

Update: gyújtás probléma. Megoldás: trafósor csere, gyertya csere. Gyári alkatrészekkel bruttó 75 ezer forint szumma, és ebben benne van a gyári rádióban az AUX input szoftveres engedélyezése is.

Hozzászólások

Az autó a Fábián udvarán pihen, leírom majd hogy mi lett.
Az a baj hogy az 'antipollution error' rengeteg mindent jelenthet, olyasmit is aminek látszólag nincs köze hozzá. Sikeres javitásokról olvastam:
- gázpedál kontakt
- hőgomba
- lambda szonda
- katalizátor
- gyújtás, trafósor
- kipuff rendszer lyukas

--
arch,debian,osmc,android,windows

Ide gyere be: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9040099

Ne találgass szerintem, diagolják le, az megmondja mi a baja. Az antipollution faulty szemét dolog, sok oka lehet. Nekem 2.0 diesel van és nekem előjött már vagy 3x, mindig más volt a megoldása.

A fórumon fognak tudni segíteni szerintem :) Aztán hétvégén jöhetsz is 307 talira :D