Az off-topic jo!

Az off-topic jo. En ezert latogatom a HUP-ot, ezert olvasom, mint egy forumot, nem pedig, mint egy szakmai portalt. Es ezert nem jarok stackoverflowra. Ott nincs offtopic. Nincsenek jo beszelgetesek. Nincsenek rendes vitak. Nincs trollkodas. Nincs "uj lehetsz errefele".

En szeretem a kozosseget itt. Eleg kulturalt, hogy ne egy troll-cirkusz legyen, de eleg troll, hogy erdekes legyen. Erdekes temakrol olvashatok. A fordito rejtelmeitol elkezdve, a megfelelo locsolocso kivalasztasan keresztul a gyerek maszturlbalasaig minden megtalalhato. Ha feljon az ember, nem fog unatkozni.

Es a kozosseg segitokesz. Koszonom a segitseget ax x220-as topicban! Nyilvan, ha nem lenne az, senki se latogatna, mert minek. De brutalis szeles latokort lehet itt osszeszedni, mert van Linux fanboitol elkezdve MS alkalmazotton at OSX-es sereg meg Ubuntu harcos is, van aki JS-ben programoz, mas C++-ban, harmadik rendszergazda, a negyedik meg teherauto sofor es fogalmam sincs mi vonzotta ide :) De ettol szines a tarsasag itt. Es hiaba szorakozni jarok fel ide az erdekes parbeszedek miatt, kozben nagyon sokat tanulok a szakmabol is. Es kommunikacio teren is.

Szoval nehogy veletlenul relevansat kommenteljetek ide!

Hozzászólások

Ha már... 09.02 pénteken lesz még egy Red Hot Chili Peppers koncert, nemrég (ma este) kezdték árulni a jegyeket.
Az elsejeire pillanatok alatt fogyott el...

Üdv,
Marci
(Elég offtopic lett? :D)

Hogy egy autós hasonlattal éljek…

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Te meg egy véresszájú elvakult HUPfanboi vagy ;)

Meg azt néztem az előbb, hogy a marófej szöge más mint ami nekem kellene a süllyesztet fejű csavar beágyazásához, így vagy az elemet rakom be ferdén, vagy a fúrót. Esetleg átmegyek a szomszédba venni egy olyat. Az E-type ISCG mod elsőváltó második prototípusa lesz, így kisebbé válik a Q-faktor. Meg végre egyformán áll majd mindkét oldalon a hajtókar. Sok az a 3mm különbség.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Jó, hát nekem nem ez a szakmám, csak hobbi. Viszont köszönöm, legalább nem néz majd hülyén rám az eladó mint eddig, ha mostmár szakszavakat használok :)
Na ezért járok a HUPra, mindig találok segítséget :D
(Legalábbis majdnem.)

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Azt mondjuk nem árt tudni, hogy hány fokos a csavarfej süllyesztése, mert ehhez kell célszerszám is.
Némi segédlet gépelemek tantárgyból és nem trollkodás képpen, hanem mert rengeteg varriáció lehet tényleg.
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/gepelemek/csavar.pdf

Így látatlanból szerintem neked egy 90-fokos normál süllyesztésre lenne szükséged, már csak azért mert az a legáltalánosabb, persze lehet, hogy 60 fokos.

A Civilization 6 vajon VI-ból is játszható lesz majd?

En is az offtopikert jarok ide, meg kb minden 10. hir erdekes, meg amit tenyleg nagyon tudni kell az IT vilagbol, az itt az esetek 90%-aban megjelenik.

Ja es csak a falka kedveert: IT-s viccekert is ide a legjobb jarni. (ertse mindenki ahogy akarja :D )

<off>
Az offtopic egészen addig jó, amíg nem lesz belőle személyeskedés vagy per.
Tudok néhány olyan más szakmai fórumon történt esetről, aminek per lett a vége. Mostanában meg a posztok fele arról szól, hogy ki, ki ellen nyert vagy vagy vesztett pert, ki nem fizette még ki a perköltséget, kártérítést, stb. Az ilyesminek szakmai fórumon helye nincs!
Tegnap történt, hogy egy a fórumon, a bírósági ítélet szerint közzétett bocsánatkérésre reagálván megengedtem magamnak egy facepalm képecskés hozzászólást. Semmi szöveg csak a kép.
Pár órával később privátban jelentkezett az "ügy" sértettje (akit ráadásul személyesen is ismerek) és nem tetszését fejtette ki a hozzászólásommal kapcsolatban. Persze elég provokatív módon, úgyhogy kapott egy kis kioktatást, hogy egy szakmai fórum nem lehet a személyes viták színtere. Ezen kívül tudomására hoztam, hogy nem vagyok kíváncsi (és gondolom más sem) a tyúkpere részleteire. Bár biztos vannak olyanok, akik az ilyenen szeretnek csámcsogni. Nekik javaslom a kereskedelmi tévécsatornák fogyasztását.
</off>

[ Falu.me ]