Sashalmon, összesen kb. 20 kg, enyhén jégvert, de hasznosítható birsalma ingyen elvihető, akár részletekben is.
Jelentkezz privátban, október 8-ig. Tejcsokit elfogadok!
mrceeka
- 3590 megtekintés
Hozzászólások
Bocsi, de ez annyira tetszik, hogy muszáj volt kinyilvánítanom.
Tényleg jól néz ki nemtomménemmegyajail és a Segítségnemmegyalenovo között. :):):)
Nem létező fájl vagy könyvtár while trying to determine device size
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én is felolvastam "Halljátok, minden van a HUP-on" felkiáltással! :)
-
nebáncs almafijú
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ugyanitt 30 éves zetor ingyen elvihető
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hogy a mai nap ne az offolásról szóljon, GPL alatt hozzáférhetővé teszem a birsalmasajt receptjét:
Jól megtisztítjuk a birsalmát, felnegyedeljük, és magházastól, héjastól elkezdjük főzni, annyi vízben amennyi ellepi. (A magház azért kell, mert az teszi zselatinossá a végén a birsalmasajtot.)
Puhára főzzük, mikor megfőtt, eltávolítjuk a magházát.
Az így kapott színtiszta gyümölcsöt lemérjük, és kilónként 80dkg cukrot külön kimérünk.
A cukorból szirupot főzünk, 1kg cukorhoz 1,5dl vizet téve. Addig főzzük a szirupot amíg enyhén sárga árnyalatot nem kap, a cukor karamellizálódása okán.
A kész szirupot a gyümölccsel elkeverjük, és tovább főzzük, az egészbe egy evőkanál citromlé kerül, így marad élénk színe.
Az összekeveréstől számított főzés kb. negyed órát vesz igénybe.
Csináljunk tányérpróbát, azaz egy kanálnyit tegyünk ki egy tányérra annak megtapasztalására, hogy hajlandó-e megdermedni a mű.
Ha diót is szeretnénk beletenni, körülbelül 5 perccel a szirup és gyümölcs elkeverése után tegyük, hogy egy kissé a dióbél is megpuhuljon.
A kész masszát kis formákba is tölthetjük, de ha van őzgerinc sütő formánk az a legjobb e célra. Megdermedés után kivehetjük a formából. Körülbelül egy napig hagyjuk szikkadni, nap közben meg-megforgatva.
Alufóliába csomagolva, befőttesüvegbe szuszakolva tárolhatjuk egész télen.
Kellemes felhasználást!
Köszönet a receptért Biró Sanyinak!!!
-
nebáncs almafijú
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
AFRANCBA!
Írhattad volna egy héttel ezelőtt, akkor nem szedtem volna ki főzés előtt a magházat, és nem lekvárként kellene hasznosítanom! :)
Nagyon köszönöm!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Dual2core Titanium Birs Mac nincs véletlenül?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Lol, erre felrohogtem! :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tutira pálinkát főzetnék belőle.
http://www.bortarsasag.hu/hu/brandy/agardi-birs-palinka-0.35-l
--
ρjФ†г@chariot
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az igen. Van ám ára. Én szatmári vagyok (ill voltam de a szüleim ott élnek). Ott folyton szilvapálinkafőzés ment (még most is szoktak csak magyarország leépülésével ez az "ipar" is leépül, valami 600/800 forint adót kell fizetni literenként, ha főzöd). Na annak az ára mifelénk literenként 2000, de ez a birspálinka, dúrva ár.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem tok rendes felajanlas, en el is mennel erte, ha nem 400km-re lennek.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bírsalma sajnak biztosan kiváló! Darabokra tört diót bel...
Csrog a nyálam is. :-{)E
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
10 kg ot lefoglalnek ha meg van, szombaton de. tudok menni erte.
koszi,
zsolt
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Vinném.
Ha a szombati nem megy el, azt is.
Mikor jó neked? Dobj mailt.
Thx
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mail ment kontakt infoval, hívj és viheted!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Korábban jeleztem mailban, hogy kellene nekem is valamennyi. Nem sok, mondjuk 4kg.
covek@covek.hu
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni