Thunderbird, Firefox központi config

Ki használja, próbálta már a Mozilla $subject lehetőségét és mik a tapasztalatok vele?

Meguntam, hogy a céges környezetben minden kliensen, minden felhasználónak manuálisan állítgassam a levelezését, szeretnék egy egységes template alapján központi configot küldeni elsősorban a TB-nek, másodsorban majd FF-nak is.

Még a Mozilla hőskorából való leírások alapján végül is nagyrészt működik a dolog, de:
- van egyszerűbb megoldás központilag generált config használatára, mint:
1. A program default/prefs mappájába "injektálni" egy .js-t, ami egy .cfg használatára utasítja (a general.config.filename csak egy file-nevet fogad el, aminek a program mappájában _kell_ lennie, nem lehet remote, de még abszolút elérési út sem)
2. A program mappájába "injektálni" a .cfg file-t, amiben már megadható az autoadmin.global_config_url-el távoli file
3. lépésben behúzhatom végre a lényegi configot, amit dinamikusan generálok a user AD adatai alapján

- másik felmerült problémám, hogy amint a fenti központi config módszert használni kezdem, a fiókbeállítások ablak működésképtelenné válik: bármit módosítok benne, nem lehet OK-zni, csak Cancel-ezni. Annak ellenére, hogy elvileg pref/lockPref/defaultPref paraméterek megfelelő használatával pontosan meg lehetne adni, hogy mi az, amit később a user felülbírálhat, mi az amit nem?

- mindezen túl: tud valaki valami jól összeszedett leírást, esetleg direkt ilyesmi központi konfigurációra való (web)UI-t, ami tartalmazza a lehetséges beállítási paramétereket? Vagy marad a manuálisan beállított TB "donor"-ból való kibányászás? Mert, sajnos rengeteg config paraméter van és nincsenek agyondokumentálva.

Hozzászólások

subscribe.

Nálunk "sima" roaming profile megoldás van, az egész profile könyvtár hálózati share-ről jön. Az egyik hátránya az, hogy a júzer egyidejűleg csak egy gépen tudja elindítani a programot, a másik pedig, hogy ha minden júzernél változtatni akarom a "foo" paramétert, akkor az összes júzer prefs.js-ét meg kell túrni. (automatizálva)

Valami hasonló a "B" terv, de nem tartanám túl elegánsnak minden új user-nek default prefs.js-t generálni a profilkönyvtárába, illetve azt módosítgatni, ha kell.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"