Dell notebook nem tölt univerzál töltőről

Dell latitude notebook nem hajlandó tölteni az akkuját univerzális notebooktöltőről. Bekapcsoláskor kiírja, hogy idegen töltőről csak energiatakarékos módban hajlandó működni (gyakorlatilag a legalacsonyabb cpu órajellel) és az aksit sem tölti így.
Van valamilyen megoldás arra, hogy töltsön és normálisan működjön univerzális töltőről is?

Hozzászólások

AFAIK a probléma az, hogy a Dell töltőelektronikája a töltőben van nem és a laptopban, emiatt nem tud tölteni saját tápja nélkül, hiaba gyün a delej. Mondjuk ezt csak fél füllel hallottam valakitől, sose érintett.

Ilyen van???? 5 éves DELL-em még profin megy SSD-vel, de félek kikapcsolni. 10-ből 9x nagy sípolással indul és egy Texas Instrument zsebszámológép teljesítményét hozza. Tölt, de lassú. Ha végre sikerült rendesen boot-olni, akkor csak standby-ba rakom. De a feleségem néha kikapcsolja :)

Szóval bios frissítés megoldhatja??? Köszi

--------------------------------
last project: www.ekaer-feladas.hu

Ez mondjuk így nem igaz. Valójában egy kis memória van a töltőben, amit a gép kiolvasva meg tudja határozni, hogy mennyi áramot vehet fel. Ha nem kap információt, akkor feltételezi, hogy keveset, ezért veszi vissza a teljesítményt, illetve ezért nem tölt.
Az én Dell gépemhez nincs BIOS frissítés, amivel ki lehetne kapcsolni az ellenőrzést, úgyhogy én rendeltem hozzá az ebayről egy univerzális tölőhöz való véget, amibe bele van építve ez a kis memória, benne egy 90W-os töltőre vonatkozó információkkal. Kb. 700 Ft-ból megvolt.

Ebbe nemrég én is belefutottam. Az lett a megoldás, hogy az univerzális töltőt rövid úton visszavittem a boltba, és vettem egy utángyártott Dellet ~8k-ért, azzal működik.
___
Arany János: Grammatika versben

Ezen már túl vagyunk. :-) Az utángyártott töltő, ami külsőre is megegyezik az eredeti Dell töltővel csak a név nincs belenyomva, súlyra gyanúsan könnyebb mint az gyári Dell. Nos ez a remek utángyártott töltő kis híján felgyújtott egy irodai szobát. Ezek után úgy döntöttünk, hogy ilyet mégegyszer soha, még akkor sem ha garban ki lett cserélve.
Így lett univerzális Hama töltő helyette.

A töltőcsati jeltűs. A DELL töltőkben van egy 1WIRE EEPROM ami alapján a gép a töltő teljesítményét megállapítja. A HP-k ugyanilyen jeltűs csatit használnak csak ott egy ellenállásosztó van, valószínűleg ez van a te töltődben is.

Mindenképpen a gyári az, ami be van vizsgálva mindenféleképpen. A Hama-ban mondjuk az a jó, hogy legalább a TüV-ön átnyomják őket a német piac miatt, de ez a gyárival is megtörténik.

HP-nek volt egy rakás ciripelős töltője 2011-2012 környékén. Dell-ből is volt rossz, de ezeknek már nem tudom a történetét.

sztem mindenkinek volt ciripelos toltoje :D
a dell gyariak nagyon jok, de sztem tul meleg
a cooler master nagyon jo univerzalis tolto, nem is melegszik annyira, de mivel van egyket marka aminek a sajat gyari toltojenel dragabb igy szervizben vagy markafanoknal van letjogosultsaga, vagy olyannak akinek tobbfele masinaja is van
http://www.coolermaster.com/mobile/laptops_and_ultrabooks/usna120/ , ez mar tud usb-t is tolteni cserebe nem olcso :D