MBH Bank régi folyószámla kivonatok XML-ben

Fórumok

Ez most valami vicc?

https://www.mbhbank.hu/sw/static/file/XML_kivonatok_megjelenitese_-_let…

c. Az Internet Explorerre kattintást követően a program elindul és az xml fájl megjelenítésre kerül
és lementhető / nyomtatható ebben a formában.

Az talán rendben van, hogy az átalakulást követően a bank az előd számlakivonatokat XML-ben importálta. De hogy nem volt arra pénz, hogy ezeket az XML fájlokat PDF-be konvertálják a felhasználó számára? Internet Explorert javasolnak az XSL használatához? 2024-ben? (Nem érdekel, hogy az Edge is tudja...)

Van valami tippetek XSL - XML - PDF konverzióra? xsltproc-cal próbálkoztam de a fop dobott egy oldal hibát.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 08., sze – 05:23

Ctrl+P internet expolerben? ;)

Ez a kisebbik vicc. A tételek elnevezése keményebb. KAVOSZ hitelkamatnál azt írják a céges számlán, hogy "lakás kamat támogatás". A fizetendő tételek nehezen beazonosíthatók. Nekem pont hétvégére fogyott el a türelmem, és már a bejövő tranzakciókat is Wisera kérem az ügyfelektől. Inkább visszaadom a KAVOSZ hitelt, mint ezzel szenvedjek. Jelenleg az arbitrazs előnye kevesebb, mint a Wise haszna + MBH hátránya.

Az egybesült három bankból kettő (BB és MKB) felhasználói rendszereit ismertem, használtam, kitűnően működtek. Maga az ötlet, hogy három bóvli bankból csinálnak egy üzletképeset, nem tűnik értelmetlennek, de hogy ehhez miért nem választottak ki egy rendszert, amibe belerakják a többi ügyfelet is és miért küzdenek még mindig több felhasználói felülettel, azt nem értem. Sajnos ezt a bankot informatikus szakemberek tönkreteszik. Nem vitathatom a szakmai felkészültségüket és hozzáértésülket, de az eredmény, amit produkálnak, szégyenletes és elfogadhatatlan. Gyanítom hogy menet közben már kirúghattak néhány garnitúrát és felteszem hogy ki is fognak még rúgni néhány informatikust az MBH-nál. A baj az, hogy ezek nem lesznek pályaelhagyók. Szégyen.

Ajjajaj hat hogy lehet ilyet mondani, 3 banki rendszert szinte lehetetlen osszefesulni, erre meg sosem volt pelda a vilagban. Amugy is, a biznisz a hulye, mert nem erdeklik oket a Szakmai Ervek, meg meg penzt sem adnak. Amugy is az MNB szabalyai miatt ilyen bonyolult, mashol nincs bankfelugyelet, akinek meg kene felelni.

^ megsporoltam nehany kommentet az ugyeletes banki informatikus huppereknek :)

Jah, a hazai banki infomókus hupperek nem érnek rá idereagálni mert el vannak foglalva a vadászattal, mennyiért lehetne elmenni ebből a Zországból... pl. Bécsbe szerverszobát takarítani.

Nomeg: azok a menedzserek, akik ezeket az informatikusokat fizetik, komplett idióták. Nem hiszem el, hogy nem veszik észre, hogy az informatika teszi tönkre a bankot.

Jó sokba fog kerülni ez nekik - meg sajnos nekünk is.

És ez, szintén mbh:

Subject: Sz.mlakivonat .rtes.t.s

Csak simán belehányták 8859-2-es kódolással.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)