Adatmentés merevlemezről

Keresek céget, aki tud hardver hibás merevlemezről adatot menteni (ala Kűrt).
Az egység egy Seagate Barracuda 250Gb Sata eszköz. Az eszköz felpörgés után egy kattanással leáll. Ezt többször egymás után megteszi, aztán többet nem próbál felpörögni. (Szerencsés esetben gondolom nyákcserével kezelhető, szerencsétlenebb esetben mechanikai hiba.) A fájlrendszere ext4 lvmben.

A dolog apropója, hogy nem tervezett módon kerültek erre az eszközre adatok, amiről e miatt biztonsági másolat sem készült (eredetileg csak árnyékmásolat célú használatra volt szánva). Sajnos pontosan nem tudom milyen mennyiségű a felkerült visszanyerendő adat, de elvileg csak egy marék excel tábla és autocad rajz.

Mivel az adatmennyiség elég kicsi és specifikus, így a visszaállítására szánt keret is alacsony (mivel az adatok elvesztése nem húsba vágó, csak néhány embernek jó lenne, ha meglenne). E miatt keresek a kűrtnél olcsóbb alternatívát.

Kérném, hogy ha valaki ismer valami normális adatmentő céget, akik fel tudnak vállalni egy ilyen jellegű jószágot az emlékezzen már meg róluk itt. Köszönet a segítségért.

Hozzászólások