Ha számítógép szervízben szeretnék dolgozni, milyen tanfolyamot végezzek?

Van már diplomám, de az nem ezen a területen, viszont rájöttem, hogy amit igazán szívesen csinálok, az a számítógépszerelés. Nem a tanfolyamtól várom a tudást, de gondolom nem árt, ha fel tudok mutatni egy papírt.

Hozzászólások

Ex-szervizesként: Szerintem nem kell hozzá speciális végzettség, nem is nagyon van olyan, ami lefedné a területet. Eléggé kulimunka amúgy, arra készülj fel, hogy a napjaid nagy részét az fogja kitenni, hogy összeomlott/vírusos Windowsokat fogsz újratelepíteni, meg memtestet, HDD-teszt programokat futtatni. Új gép összerakása is unalmas a 2. után. Nálunk mondjuk annyiban izgalmasabb volt, hogy kijárós rendszergazdák is voltunk közben, volt némi változatosság (ügyfélhez kimenni supportálni, hálózatot építeni, etc.).

Szerintem nem kell, varrodat is uzemeltethetsz ugy, hogy varrni sem tudsz, majd a piac eldonti. Gondolom ott lenyegesebb a papir meglete, ahol veszelyes munkarol van szo, pl. nehezgepek, egeszsegre artalmas vegyszerek, vagy pl. fogyasztasra szant termekekkel foglalkoznak, stb. es ezt a munkaugyi felugyeloseg, tisztiorvosi szolgalat (remelem :-) rendszeresen ellenorzi is.

Egy vallalkozas bizonyara szivesebben alkalmaz egy papir nelkuli profit, mint egy papirral rendelkezo, de hozza nem erto embert.

/sza2

Boltja válogatja. Mondjuk egy nagykerben azért izgalmasabb lehet dolgozni, mint egy vidéki számtechboltban. Mindkettőben volt részem, nagyon gyorsan meg lehet unni. Nekem már a fusi munkák során elegem lett belőle. A pöcegödörből kihorgászott laptopból működő bármit építeni nem éppen nagy élmény.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Régebben "kihívás volt" hogy más "levetett" vackából újra működő micsodát építsek - van a szekrényben 10 db PI noti ami már muzeális :D - .
Ma ott tartok, hogy fiam szakirányú egyetemi végzettségével megnézi a notit és 10 perc után közli, hogy lehet kukázni mert olyan "öreg" hogy sem alkatrész nincs hozzá és ha lenne sem lehetne internetezésre használni :D

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Gondold át, szerintem nem egy nagy élmény egész nap ilyen szinten gépeket tutujgatni.

Főleg úgy, hogy a nagy cégek 3 év garanciával árulnak mindent. A garancia lejárta után meg hát ugye "elavult" a technika és lehet vele jókat xopni mire esetleg újra életképes lesz.
A kis boltok általában megmondják, hogy mi xar a gépben és adnak rá egy csere ajánlatot vagy ajánlanak egy használt másik gépet. A szerviz óra díja ~ 5000 Ft + virus írtás + újratelepítés, tehát sok esetben gazdaságtalan ezekkel foglakozni kivéve ha a dolgozó unatkozik és díjmentesen elvégzi :)

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Szerintem meg ne vegyük el kedves topicnyitó kedvét. Én igenis megértem, hogy valaki szeretné a vasat ütni. Fogjon abba bele, amihez valóban kedvet érez.
Magam részéről szeretnék végre egy olyan szervízt látni, amiben nem törik össze a gépemet, nem cserélik rosszra a benne lévő jó alkatrészeket, és utána nem próbálják ezt rám fogni, és nem kell hisztit rendezni, hogy komolyan vegyenek.
Szerintem pont az új emberekre van szükség aki kedvvel csinálja ezt, és ha valamit elqr akkor bevállalja; ha az ügyfél hülyeséget kér, akkor tájékoztatja róla, de ha neki marhaságnak is tűnik, akkor is megcsinálja, mert az ügyfélnek ez kell, ezért fizet. Szerintem van rá igény.

http://ingyenesokjkepzesek.hu/ingyenes-nappali-okj-s-szamitogep-szerelo…

vallalkozosuli.hu/tanfolyamaink/szamitogep-szerel-es-karbantarto-okj-s-tanfolyam.html?gclid=CMaVhvjo8bsCFYlF3godtWsAPw

szamalk-szki.hu/kepzesek/informatika/szamitogep-szerelo-karbantarto

liaiskola.hu/okj/szamitogep-szerelo-karbantarto.html

http://matrixoktatas.hu/tavoktatas/szamitogep-szerelo.html

Vagy amit még akarsz, annyi képzés van mintha hiány szakma lenne :)

Próbálj meg valamelyik magyarországi szervizpartnernél tapogatózni, azon belül is valami stabilabb brand szervizpartnerénél(dell, hp, lenovo). Pl ezeknél mindenhol online tanfolyamot kell végezni, hogy hivatalosan hozzányúlhass a vashoz.

Amikor mentem problémával szervizbe, sose kértem papírt tőle. Azon leszel, hogy begyűjtsed mindazokat az információkat, ami kiderítheti a hibát és annak okát, illetve hogy tudod megoldani az ügyfél problémáját, hogy a lehető legjobban járjon. Általában kutakodsz az interneten, hasonló ismerőseidet kérdezed meg, leírásokat bújsz, gondolkozol ezerrel. Ez a terület nagyon jó lehet számodra.
Nem feltétlenül lesz számodra monoton, ez inkább multi cégeknél jellemzőbb. Könnyen megeshet, hogy az ügyfél igényeit felismerve sokkal jobb megoldásokat tudsz ajánlani. Mert szerelésen kívül a számítógép összerakás, illetve a fejlesztése is igen változatos és jó lehet.
Még a javítások se egyformák, mert minél mi romlik el, mit hogy lehet megjavítani. Nem feltétlenül lesz monoton munka. Főleg ha szeretsz bütykölni.
Ha nagy szervizcégekhez mész, lehet, hogy kérnek valamilyen papírt felmutatásra. De lehet, hogy inkább a tapasztalataidra kíváncsiak és esetleg tesztelnek is. De ha ez az életed és sokszor csinálsz ilyet, akkor nem kell félni, jól megérted magad az ilyen szervizek dolgozóival, felvételizőkkel. De ha nem nyitottak erre és mindenképp papírokhoz ragaszkodnak, akkor vagy jó okuk van rá vagy nem őket keresed.