Internet hol volt, hol nem volt - Válts szolgáltatót

Címkék

Egy elég érdekes problémával kerültem az elmúlt hónapokban szembe. Sokáig gondolkoztam, hogy megírjam-e a teljes sztorit, de úgy gondolom, hogy érdemes leírni az eseményeket, hogy mások ne járjanak úgy mint én.Októberben már várható volt, hogy az addigi cégemet ahol dolgozom el fogom hagyni és ezt meg is beszéltük. Mivel az internetszolgáltatásom céges volt ezért természetesen az is megszűnik ahogy távozom a cégtől. Eddig minden jól is ment. Én eljövök a cég lemondja eddigi ADSL szolgáltatásom én pedig naívan rendelek egy másikat az interneten keresztül egy másik szolgáltatónál.

A teljes cikket elolvashatjátok az oldalamon, mivel a sztori velem történt.

Szép napot,

Polesz

Hozzászólások

Én invitelről karok eurowebre váltani. Január elején eldöntöttem.
Az eurowebnél mondták, mondjak fel szolgáltatóváltással. Érdeklődöm az ügyfélszolg.-nál. 9.-én Faxon felmondok.Ui. Email nem fogadják el.
20.-án érdeklődök. Azt se tudják megkapták -e a faxot. Nics iktatva, "de attól még megkaphattuk, mert több napig is tarthat mire iktatva van a fax".Erre felháborodott hangú email-t írok az ügyfélszolg. címére.
Azonnal kapok egy válszlevelet/automata/, miszerint levelemre 30 napon belül reagálnak. Ekkor javaslom, hogy számukra a balesetisebész is így válaszoljon. 31.-én ismét felhívom az ügyfélszolgot. Kiderül 12-.-i dátummal iktatták a faxot. arra a kérdére, hogy ugyan miért nem tudták ezt 20.án; nem kapok választ. Várjak, majd jelentkeznek. Lassan lejár a 30 nap.
Hozzáteszem a cég 8 napon belüli felmondást ír le a szerződésben.Így most ingyen használom az internetet, mert megírtam nekik, hogy (mivel nagylekű vagyok) csak a felmondás utáni 15 napig számolt díjat vagyok hajlandó kifizetni.
Szóval a helyzet úgy látom tragikus az adsl fronton. Szerintem egy levél a fogyasztóvédelmnek nem ártana. Én biztos írok egyet, ha vége lesz a bulinak. De lehet én is kidobom az egész bagázst.

Hmmm flame szagú...

Amúgy én is tavaly évvége felé rendeltem meg és szintén az Externettől,csak én egy évre előre kifizettem.

Akkor ért a pofonszerű meglepetés, amikor a szerda esti megrendelés után csütörtökön hívtak a Tcomtól, hogy pénteken reggel jönnének kötni. :)

Hát ez nem semmi. Hihetetlen állatságokat tud a T csinálni.

Nekem nagyon hasonló problémám volt, mikor elköltöztem egy másik címre és a vége nekem is az lett, hogy nem kértem a dsl -ből és chellora váltottam. Azóta semmi problémám az internettel és telefon sem kell hozzá, és nyaljanak sót a főmuftik a Tnél, akik ilyen észszerűtlen rendszert álmodnak meg.

Tegnap hivott egy neni az externettol, hogy legyen netem toluk.

Mondom neki:

- 4 Mbit-es vonalam van (szinkron) es epp hogy atlepi a havidij az 5 szamjegyet (ismeros a ceg).

- Nem baj azert kuldenek arajanlatot.

- De nem erdekel (mondom)

- Azert adjon egy email cimet

- Jol van. devnull@domain.tld

Le kellett neki betuznom :)

Eloszor a melerdemon akartam megadni, de aztan ugy voltam vele, hogy azzal valszeg sokat levelezik :)

Imho peched volt. Nemrég áll át egy barátom pont az adott cág adsljére, segítettem az neki ügyek intézésében. Ja jól emlékszem pont okt 28 körül mondta le. Igaz kellett várnia vagy 3 hetet a T-com szivatása miatt (a régit már kikapcsolta az előző szolgáltatója de a t-com még hetekig aktivként tartotta a nyilvántartásában). Heti kb. 2 telefon lehet hatásos volt, mert kb. hetente küldtek új igényt az externetől a T-com felé. Végül lett Adsl az akciós feltételekkel. Azóta nincs probléma. Imho udvarias az externetes ügyfészolgálat főleg összehasonlítva a t-onlineal.

Egyébként alternatív megoldás ahol csak adsl lehet (nincs kateltvnet lannet micro stb) le kell mondani az egész telefonvonalat, új vonalat kell rendelni, arra már akciósan be lehet kötni a netet. A biztonság kedvéért célszerű barátnő feleség stb más néven kötni az új vonalat. Egyelőre csak a számot nézik a címet nem.

Imho a T-com többet fog bukni ezen mint amit nyer. Unfairnak tartják sokan ezt a kicsinyes üzletpoitikát és sokan úgy töntenek mint a cikk írója. Telefonvonalra adslen kívül egyre keveseb szükség van, mobil voip, ezt talán már ők is belátták.

en is az vagyok evek ota, de most hytas teruletre koltozom, ugyhogy fapados net lesz helyette (Rubicom nevu LAN-os szolgaltato, 4500 brutto penzert 512/512-t adnak, valtozo minosegben). az axelero huseg elott kotber nelkul elenged, nem szivoznak. mondjuk en az adatparkkal is elegedett vagyok, szoval lassan kuldhetik is az "I love T-online" kituzot :D