OS2 petíció: Mi történik?

Címkék

Volt egyszer egy petíció, miszerint tegye az IBM az OS/2-t nyílt forrásúvá, hogy az ne haljon ki. A petíció, amit 11613 ember írt alá november elsején az IBM-hez került.Az IBM egyenlőre nem reagált, azonban az OS/2 terjesztését 2005 december 23-ával beszüntette, a támogatást pedig 2006 utolsó napján hagyja abba.

Azonban az OS/2 felhasználók nagyon várakoznak. Aki aláírta a petíciót, az ma kaphatott egy emailt, amiben tájékoztatják az embereket az előkészületben lévő, vagy már folyamatban lévő projektekről, mint az OpenOffice.org csomag portolása, JRE futtatása. Az OS2 World.com elérhetővé tett egy oldalt, amin keresztül új projektekre tehetünk javaslatokat, adományozhatjuk a már meglévőket.

A Bounty System elérhető itt.

Vajon szembeszáll a Nagy Kék majd' 12 000 ember akaratával?

Hozzászólások

Vajon szembeszáll a Nagy Kék majd' 12 000 ember akaratával?

Természetesen, ugyanis az OS/2 teli van keresztliszenszelt M$ kódokkal. Nem tudják kinyitni, még ha akarnák sem menne.

Ez sajnos így van, nem rajtuk múlik. Annyit tehetnek, maximum, hogy közzéteszik azokat a kódrészeket, amik kizárólag az ő tulajdonukban vannak. De az szinte teljesen használhatatlan lenne, sok munkával járna újraírni a hiányzó részeket, jóval több mint ami annak idején a bsdhez kellett. Szerintem jobban járnának, ha készítenének egy spec gnu/linux disztribúciót, os2 szerű grafikus felülettel. Irnak hozzá rexxet, dos win16 emu már gnu/linux alá is szinte tökéletes. És előbb utóbb irhatnak os2 kompatibilitási wrappert wine mintára. Igy se kevés munka, de legalább megírható belátható időn belül elkészíthető.

Anno kipróbáltam, tetszett, szerintem talán az egyik legjobb op. rendszer, a magyarított is. De sajna szerintem a fenti okok miatt Béke poraira.

És nem a grafikus felület miatt op. rendszer egy op. renszer.

van free kezdemenyezes, de eleg elejen tartanak meg.

allitolag a 'veletlenul' kikerult OS/2 forraskodjanak reszleteit faragjak tovabb. kernel mar megy, most allnak neki a wps-t helyettesito resznek: www.osfree.org

a masik pedig, a serenity systems, aki fejleszti az OS/2-alapu eComStationt. jelenleg a 2.0 beta1 tesztelese folyik.

www.ecomstation.com