( marcabru | 2009. 01. 20., k – 21:48 )

Ezt mondom. Amíg volt nekünk 7-es flash (windowsra meg 8-as majd 9-es), addig csak néhány oldal dobott ki azzal, hogy frissítsek. A Silverlightnál meg a felsorolt példaoldalak mindegyike kidobott. Sőt. Csak egy közölte velem, hogy verzióval van a gond, a többi simán csak egy "töltsed le a szilverlájt" üzenetet adott, vélhetően annyit ellenőrzött, hogy linuxos a böngésző, oszt kész.

Az flessnél végre sikerült elérni, hogy linuxra is legyen friss verzió, erre most itt van ez. Hurrá. Ha ez elterjed, akkor újra ki leszek tiltva néhány fotó és dizájn témájú oldalról, holott ezeket már az utóbbi években linuxon is lehetett nézni. Nem arról van szó, hogy a linuxos netbookokat akarják így teljesen ellehetetleníteni? Mert ugye ki venne olyan netezésre kitalált gépet, amin a weboldalak egy része nem jön be...

“Azt a másfél év lagot meg majd csak kibírjuk valahogy.”

Itt el lehet vitatkozni arról, hogy vajon mi a jobb. A windowsos plugint fejlesztő cég csinál linux alá is plugint, de zárt forráskódút (adobe). Vagy bizonyos infókat átad a nyílt forráskódú közösségnek, akik erőforrás és teljes betekintés hiányában másfél év késéssel összetákolnak úgy-ahogy működő változatot (ms-mono).

Valahogy nekem az előbbi szimpatikusabb. Persze nem vagyok ortodox rms-hívő.