( Raynes | 2019. 07. 12., p – 06:20 )

Az Arch nem száműzte a 32 bites architektúrát. 32 bites multilib még van mindig. Illetve akinek 32 bites rendszer kell, tud telepíteni Arch32-őt. Ugyanaz a disztró, csak másik néven fut, külön tárolókkal, de a két disztró között lényegében nincs másban különbség, az egyikre csak 64 bitre, a másikra meg 32 bitre vannak lefordítva ugyanazok a csomagok.

Abban egyetértek, hogy az alaprendszert nem tudod Archnál testre szabni. A systemd-t viszont ki lehet herélni belőle.

De én is tervezem Gentoora átállni. Egyrészt ott a systemd nem kötelező, másrészt az Arch sem mindig olyan friss, mint lehetne, ha én fordítom a csomagokat, akkor minden kellően friss lesz. Viszont az a munka kicsit elriaszt, ami vele jár.

A systemd-vel és a pulseaudioval az a baj, hogy nehéz megkerülni, mert sok mindennek függőségeik. Főleg a pulseaudio-nál kerülhető meg szvsz. nehezen.

Azzal végképp nem értek egyet, hogy 1 disztró kéne. Jobb a 700. Egy disztró mindenkinek kompromisszum lenne. Ami neked előny valamiben, az másnak hátrány. Meg kell hagyni a választás szabadságát. Pont ez a sok lábon állás is garancia arra, hogy sose tehetik fizetőssé.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP