( kupcsik | 2019. 05. 18., szo – 10:07 )

A meggyőződés nem csak úgy van, azt némi gondolkodás előzi meg. Például ha a világ jelenségeire van két eltérő magyarázat, akkor ezek közül valamelyik meggyőzőbb és azt választod. Na, én azt nem értem, hogy mitől választja valaki a teremtettséget, ahol elég nyakatekert érveket kell felhozni, hogy az élővilágot megmagyarázd. Például:

  • Kis alkalmazkodás, DNS, mutáció van, de evolúció nincs.
  • Isten mindenható, de tök bénán tervezte meg az élőlényeket.
  • Közbülső fajok kövületei fellelhetők, de ők csak kihaltak, nem fejlődtek ki egymásból. Ha minden állatfaj egyszerre lett volna teremtve, aztán egyesek kihalnak, akkor a különböző bonyolultságú fajoknak egymás mellett kéne előfordulni, hiszen együtt léteztek, együtt is pusztultak el. Ehelyett azt látjuk, hogy egyes rétegek csak primitív fajokat tartalmaznak, az egyre bonyolultabb fajok külön rétegekben jelennek meg, szép sorban.

Ha valakit tényleg érdekel a biológia, akkor egyszerűen nem lehet nem elfogadni az evolúcióelméletet, anélkül nem is értelmezhető egy csomó jelenség. Amit te csinálsz, az motivált érvelés: az ellentmondó bizonyítékokat simán lepattintod. Van egy meggyőződésed, és azt próbálod igazolni minden áron. Ha valakit tényleg a világ megismerése mozgat, akkor pont fordítva működik: megnézi a bizonyítékokat, és azok alapján módosítja a világról alkotott modelljét.