( golgota | 2017. 11. 21., k – 14:16 )

A kinai kormanynak pedig amugy is sok onkentese van, mint alltalaban az ilyen rendszereknek. :D

Amugy ritkan ertek egyet veled, de most igen. Az apple annyit tehetett, hogy egy auditot vegzett es ezen kiderult a rabszolga munka (amit a kinai kormany, vagy egy korrupt hivatalnok sajat zsebere kovetett el).

Viszont az vicces, ha azt mondja hogy a diakok onszantukbol vettek rajta reszt. Akkor vagy johiszemu idiotak mind, vagy hazudnak. En az utobbira tippelnek, de ezt is megertem miert teszik, hiszen nem jo reklam a rabszolgamunka, igy takarozhatnak azzal, hogy "de hat mi nem tudtunk rola".

Multkor pont lattam egy filmet az indiai ruhakeszites utemerol es hogyanjarol. A 6-8 eves gyerekek kevertek a mergezo festekeket, mikozben a vegtermek szennyei a folyovizbe voltak engedve. A H&M meg volt dobbenve a dolgon (evek ota ez ment, szoval en azon dobbennek meg, ha nem tudott volna rola).

De igazabol tudjuk, hogy a vilag igy mukodik. A mi joletunket a fogyasztoi tarsadalom zaszloshajoi rabszolgamunkaval termelik meg, hogy a reszvenyeseknek fussa az uj RR Phantomra. :D
Mindenki tudja ezt es elvezzuk az elonyeit. Ennyi. A cegek meg beallitjak a csodalkozo nagy szemu marketingeseket, hogy "de hat ne mar, hogy lehet ez, hiszen mi nem is tudtunk errol".

Ennyi ez a sztori, nem tobb.