( st3v3 | 2017. 05. 24., sze – 15:55 )

> (Egyébként jó móka lesz, Palkovics államtitkár úr jóvoltából 700 hallgatót kell laborba ültetni ősszel. Esély nincs a minőségi oktatásra. De azért próbálkozni fogunk. Bár, mint írták feljebb, beszerzési stop van - laborfejlesztés reménytelen -, kancellária van - bürokrácia még jobban lassít mindent. A BME költségvetése mondjuk rendben szokott lenni.)

Semmi extra, a BME ismét eljut a lyukkártyák korába: a hallgatók papíron megírják a programkódot, majd a nekik kiosztott időablakban bekalapálhatják, a futtatás eredményét pedig később megtekinthetik a hirdetőtáblára kifüggesztve. De csak ha hoznak papírt amire az eredményeket ki lehet írni...

Várjunk csak? Jé ez ismerős: India!
(Ott is az van hogy a gép a szűk keresztmetszet, 3+ ember használ 1 gépet, szépen be van osztva hogy melyik műszakban ki dolgozik rajta, és arra vár hogy bekopoghassa a neki aznapra kiadott 1db eljarast)

> 700 hallgatót kell laborba ültetni ősszel.

És magától értetődő hogy 2x annyi hallgatóra ugyanannyi oktató, kevesebb fizetésért mindezt több energiával / magasabb szinten / még több 1-1 személyre jutó figyelemmel, odaadással tudja majd teljesíteni, ezáltal növelve a hallgatók lelkesedését a tárgy iránt; ezzel a képzésen tartva őket, hogy a céloknak megfelelően többen jussanak végül (diplomával a kezükben) a pályára..