( gemnon | 2017. 02. 06., h – 19:15 )

Már megfogadtam párszor, hogy a szándékos értetlenkedést figyelmen kívül hagyom, de most a játék kedvéért beleállok: és mi van mondjuk a privát iPhone-nal, amire mondjuk a kolléga szeretne céges levelezést? Ebbe hogy kevered bele a Microsoftot? :)

Tegyük fel ha az általatok kiajánlott MAP toolkit kikaparja a DC-ből Kis Pista laptopját ki fizet? :) (egyáltalán mennyire tudod garantálni, hogy Kis Pista laptopja csak licence (és akkor még nem beszéltünk a security részéről) szempontból minden rendben van?)

szerk: Arról nem is beszélve, hogy Kis Pista miért ne vehetne jogtiszta Windows-zal szállított laptopot? Illetve miért fáj a munkáltatónak, ha az amúgy is kifizetett user CAL-t a dolgozó véletlenül saját eszközzel is igénybe venné?

Ja a kollegák kilószámra veszik a Professional kiadással a laptopot (itt max homeal kapsz)... Talán van home ha épp az eszköz azzal jön, de ugye itt bejön az általad is említett menedzselhetőség. :)

De elég ha leírod mit tartasz a fentiben értetlennek. (Te akarnál a vendorral amiatt is jogászkodni mert a kolléga elfelejtette megvenni a Win/Office/Photoshop whatevert a BYOD szemetére (én informatikusként kihagynám :)?)

Ha a kolléga céges levelezést akar az iphonejára ahhoz neki nem kell ám a belső hálózathoz hozzáférni (szerencsésebb esetben CAL se kell neki (ha ugye a levelezés nem a ti platformotokon üzemel), szerencsétlenebb esetbe meg per device cal van :))