( saabi | 2016. 10. 28., p – 10:29 )

Nem, a kábelekre azok verik, akik sírnak, hogy miért nincs a Macbookon elég csatlakozó? Ezen van, itt meg ez a baj. A franc se bír kiigazodni rajtatok. Én jellemzően a tápot, a külső monitort (amikor használok olyat) és a headsetet csatlakoztatom csak a laptophoz. Az új MacBook Prón a töltés megtörténhet a monitor kábelén, a headset meg az Airpods lesz, szóval eléggé lecsökken a használt kábelek száma. Azt viszont előny, hogy mind a két oldalon van port, mert most az tényleg zavar, hogy táp és thunderbolt is csak a bal oldalon van.
Tényleg volt egy csatlakozóváltás az iPhone 4S és az iPhone 5 között, de azt elfelejted, hogy a leváltott harminc tűs csatlakozót legalább tíz évig használta az Apple az iPodokon. Mutass még egy gyártót, amelyik tíz évig nem változtat? Az iPhone 5-ben mindezt lecserélték a sokkal jobb Lightningra, ami messze értelmesebb csatlakozó mint a micro-USB. Egy másik post alatt valaki azon nyavajgott, hogy miért nem cserélte le az Apple a Lightningot a két évvel később megjelent USB-C-re? Most legyen állandóság vagy ne?
A fentiek a kábel egyik vége. A másik eleinte FireWire volt, de ugye eltűntek az FW portok a Macintoshokról, ezért lett USB. USB A, elég sokáig. Ami, lássuk be, elég szar egy csatlakozó, nem véletlen poénkodnak azzal, hogy háromszor kell megforgatni, hogy betalálj vele a likba. Áram se tud rajta átfolyni elég sok, szóval töltésre is csak korlátozottan alkalmas. De a fejlődés nem állt meg, végül megjelent az USB-C, ami unidirectional, nagy áramokkal is megbírkózik és többféle szabvány is lehet mögötte, így lehetséges, hogy az új MacBook Pro négy portja egyszerre USB, Thunderbolt, DisplayPort és táp. Szerintem ez nem hangzik rosszul.

Ave, Saabi.