( Imo | 2016. 07. 12., k – 08:17 )

" Nem az derült ki a bejegyzéseidből, hogy hozzápiszkáltál az elmúlt időkben, akár bottal is."

Az egyik ms office-ra visszamigrálásom tavaly év végén volt, a fentebb részletezett hibákkal. Én elhiszem, hogy az elmúlt fél évben történt meg a csoda a LO-al, majd megnézem megint :)

" egy-egy összeomlott Windowsos alkalmazás (vagy kék halál) kapcsán."

Összeomlott alkalmazás bárhol előfordul, de hogy a cégnél az elmúlt 10 évben nem volt kékhalál az egészen biztos...

" Igazából épp ez erősített meg abban, hogy nincs több gond egy olyan iránnyal sem, amely a szabad szoftvereket részesíti előnyben. "

Elég meredek következtetés, de jogod van hozzá. :)
De tényleg, mi köze annak, hogy összeomlik ilyen-olyan alkalmazás egy adott platformon ahhoz, hogy jó ötlet-e egy inkompatibilis platformra váltani amelyen szintén - mondjuk úgy - nagyon nem ritka a program összeomlás, ha monjuk épp LO-ról beszélünk?
És akkor hol van még az a szivás ami mondjuk a partnerekkel való adatcsere problémákkal jön elő. Azért ilyen döntést jobb helyeken sokkal-sokkal komolyabb érvekkel szoktak meghozni, mint hogy hallanak valami puffogást egy összeomlott programról.

"A "de facto szabvány" fogalma (ezt a címkét az MS alkalmazások szeretik magukra aggatni – akár joggal is) ...és akkor nem is kell meggondolni, hogy van-e más alternatíva, mert az biztos sokkal rosszabb, hiszen szar ingyenes"

Hányszor kérjek még alternativát a fent vázolt feladat megoldására ami jobb mint az excel?