( Imo | 2016. 07. 10., v – 10:32 )

"az emberek kicsi részét használják az irodai programoknak. De ha így van, akkor nagyjából mindegy is, hogy MS Office-t, LO-t, WPS Office-t, a Chromebookjukon Google Doc-ot vagy mit használnak, az alap dolok nagyjából ugyanúgy működnek."

Miért nem olvasod tovább amit idéztél? Utána irtam, hogy pont az a gond, hogy egészen más az a kicsiny rész ami egy sales-esnek kell mondjuk excelből (pl. powerpivot) és egészen más amit mondjuk a vezető használ BI funkciókat. Tehát hiába mondod azt, hogy az emberek csak mondjuk 10%-át használják az excel tudásának, ha egészen más-más 10% kell nekik. Tehát ha azt mondom, hogy mondjuk a LO tudja az excel tudásának felét az nem azt jelenti, hogy a userek 50%-ának kielégiti az igényét, hanem azt, hogy a legprimitivebb igényeken felül kb minden ember hiányol majd valamit belőle.

"Ha igaz lenne, hogy használhatatlan a másikban megszerzett tudás"

Ezt senki nem mondta. A ribbon meg lassan 10 éve velünk van...

" a régi ribbon nélküli, a 2007-2010, és a 365/ProPlus váltásnál is képtelenek lettek volna dolgozni."

Nem azért képtelenek dolgozni, mert máshol van a print preview, hanem azért mert mondjuk nincs powerpivot LO-ban, vagy hibásan jeleniti meg a dokumentumokat, ráaádul még fel sem hivja a figyelmet rá, ami nagyon gáz. Volt olyan, hogy partnertől bejött egy xlxs amiben az egyik munkalapon kimutatás is volt és szépen lenyelte a LO, nem figyelmeztetett, hogy bocsi nem tudom értelmezni, hanem szépen kihagyta a kimutatást és minden más ott volt, aztán ment a partnerrel a vita, hogy rossz a kimutatás. Na ilyet nem sok cég engedhet meg magának, mert nagyon sokba kerül.

" Én meg pont azt mondom, hogy ha jönnek a Linux + LO tömegek a munkaerőpiacra, akkor a cégek váltanak, vagy legalább is vegyes rendszer lesz."

Én meg pont ezt kétlem, nagyon. Nem az iskola határozza meg a piacot, hanem forditva. Azt kell tanitani amire a munkaerőpiacon igény van. Vegyes rendszer pedig csak a költségeket és a szivást növeli. Akkor már nem csak a partnerekkel való adatcserében lesz szivás, hanem akár házon belül is. Ezt egy cég sem szeretné.