( ttt | 2016. 06. 01., sze – 18:18 )

"Feltűnően magas arányban használnak Magyarországon licenc nélküli szoftvereket."
Most tehet arról a jóhiszemű felhasználó, hogy nem kapott mellé licenszet? :P

Komolyra fordítva: le kéne már géppuskázni állítani, ezt az ms csökevényt. Miért nem pampognak olyasmit, hogy adott szoftvert ki lehet váltani ingyenesre, más alternatívára? Ja, hogy ezért nem fizet nekik az ms.

Miért nem okítják a nebulókat, hogy helyettük az állam -azaz a mi adóforintjaink- kifizette a taksát (~20 milliárdos tételekben) csak így, megy így kell hivatalossá tenni? Ja, hogy ez nem érdekük -> rontaná a statisztikát.

Egy undorító végbélszél az egész kóceráj. Azért körülnéznék a házuk táján is, hogy hány legális Photoshop liszensz van, ha már használják :P (Én kérek elnézést)

Viccet félre téve; az is jó magyar mentalitás, hogy vérpistikéhez kiszállunk, felírjuk a nem legális szoftvereket, összeadjuk az árát és tízezer évre kérünk rá kötelet. (A vállalkozásokat nem védeném, nekik ezt kalkulálni kell/ene. És sokat le is írhatnak belőle.)
Ja tényleg ez nem csak magyar, az amcsi filmstúdiók is ki tudnak miss Kate-nek számlázni X100e usákos dollárt, mert letorrentezte 100 filmjüket és ez mekkora anyagi kárt okozott- igaz szegénykém akkor se menne moziba, ha aranyhintóval vinnék neki a VIP jegyet (Detto nálunk, bár itt még más a jogállás filmügyben, ugye. De meddig?)

A lényeg a lényeg; mindig van valamilyen magát "függetlennek" hívó szervezet, amelyik feltesz néha ilyen-olyan valóság alapú statisztikát és lobogtatják a szélben, ordibálva. De eloszlik ez is, mint az a bizonyos másik amit a széllel szoktak még emlegetni ;)